reklama

nasza waga

reklama
ostatni mega apetyt daj eo sobie znac
od ostatniego wazenia +1,5 kilo
a to chyba bylo pare dni temu :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
kurcze ale tempo przybralam

No i u mnie niestety sprawdziły się przewidywania ginekologa:(FT4=5,39pmol/l, przy normie10,00-28,20:(, jak czytam o wpływie niedoboru Ft4 na płód to drgawek dostaję- jutro wizyta, dopiero wieczorem- chyba umrę do tego czasu:(i co mi z tego, że wiem, że tyję nie od jedzenia, wolałabym sama być sobie winna i nie zagrażać Maleństwu:(

A miałaś robione wcześniej badania hormonów tarczycy?
Zdaje się, że wskazuje to na niedoczynność, powinnaś dostac hormony tarczycy plus jod (chyba że masz w witaminach dla ciężarnych). No i po urodzeniu dzidzi dopilnuj by zbadano jej tarczycę.

Wszystko zależy od kiedy masz te problemy, czyli kiedy pojawiły się u Ciebie: tycie ponad normę, stany depresyjne, ciągłe zmęczenie, suche dłonie, zimne dłonie i nogi, uczucie zimna. No i jak pozostałe hormony tarczycy przy tym wyniku Ft4.

Czesc:)
Jestem nowa na forum...tzn szperam tutaj od poczatku ciązy ale dopiero dzis postanowiłam sie zarejestrowac i stoczyłam walke z suwaczkiem:)
ja jestem 12,5 kg na plusie:)
pozdrawiam serdecznie wszytskie przyszłe mamusie:)

u mnie waga się nie ruszyła i może nawet spadła 0,5kg przez te kilka dni kiedy byłam przeziebiona...mam nadzieję że to nie jest niedobre dla dziecka..jak myślicie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry