• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasza waga

U mnie + 1,5 kg zaczęłam tyć w 15 tygodniu czyli średnio 0,5 kg tygodniowo
jak tak będzie dalej a jeszcze 22 tygodnie przede mną to finalnie powinno byc około 12 kg , niestety to więcej niż te " przepisowe 20%"
przepisowo wg tej teorii powinnam przytyć 10 kg .
Ale lekarz przy ostatniej wizycie wyliczył mi że moje minimum powinno wynieść 13 kg bo mam za niski czynnik BMI 17,8 . Czy wam też tak wyliczali??

reklama
Mi lekarz nie wyliczal, ile powinnam przytyc. Ale ja nawet nie pytalam, bo sama wczesniej ,,poinformowalam sie,, na ten temat :tak: Ksiazki ksiazkami, a zycie zyciem. Ja nie jem wiecej, niz przed ciaza, a tu juz 6 kilo na plusie. U mnie to raczej wynik tego, ze sie mniej ruszam, bo sie szybko mecze.

Na kazdej wizycie trzese tylkiem, ze mnie lekarz skarci, ze za duzo przytylam :-D Ale narazie mowi, ze jest ok, wiec sie nie przejmuje. W koncu wiem dlaczego te dodatkowe kilosy :-) Chcialam dzidzie, to mam, hehehe :-D

mi lekarz też nic nie wyliczał, ja też się o to Go nie pytałam - sam powiedział mi, że jak na mój wzrost i wagę wyjściowa to jak 15 kilo mi przybędzie to byłoby dobrze - ale boję się, że może mi przybyć więcej :( też na każdej wizycie się trzęsę jak staję na wadze - co mi wychodzi przy mierzeniu ciśnienia - typowo stresującej się osoby :]

mi tez nic nie wyliczal, właże na wagę i dr notuje i tyle

Przed ciążą niecałe 59 kg
Pierwsze tygodnie 59,5 kg
9 tydzień do 60 kg
12 tydzień 61,2 kg
15 tydzień prawie :cool2: 62 kg
20 tydzień 63 do 64 kg

+4 do 5 kg

Muszę powiedzieć, że moja lekarka na ostatniej wizycie zachowywała sie co najmniej dziwnie i bardzo mnie zdenerwowała. Najpierw olała info o ruchach dziecka, a potem przyczepiła sie do wagi. Dziewczynki, gdybym sie przejmowała to bym zgłupiała!!!!
Przytyłam 4,5 kg od początku ciąży....przed ciążą należałam raczej do dość szczupłych osób, nawet z niedowagą. A ta co daje mi wykład, że za dużo trochę, że będę miała rozstępy, przytyje z 15 kg albo więcej. Wkurzyłam się ostro!!!
Dzidziuś ma być zdrowy, przytyje tyle ile przytyję, potem to zrzucę, nigdy nie miałam z tym problemu.
Zastanawiam się czy chodzić do tej baby, bo jakoś mnie zawiodła, ale może miała gorszy dzień....

to faktycznie jakaś dziwna reakcja ze strony tej Twojej pani doktor... :( ja bym się strasznie zdołowała! poza tym, słyszałam, że kobiety chudsze szybciej przybierają na wadze i całkiem możliwe, że więcej niż grubsze - piszesz, że jesteś szczupłą osóbką, przytyłaś 4,4 kg - hm, ja do tych grubszych należę, przytyłam 6 kg - i jakoś mój lekarz nie zareagował tak jak Twój :)
nie przejmuj się, może faktycznie miała gorszy dzień ;) zobaczysz na kolejnej wizycie ;)

U mnie w koncu drgnelo. Przytylam 1,5 kg ale najpierw schudlam ponad 3 wiec dalej jestem pod kreska a wygladam jak tir. Jutro spytam doktorka czy mam byc spokojna bo troche kicha w polowie ciazy wazyc mniej niz przed ciaza...

Mi też ginek nic nie mówil o wadze to jest sprawa indywidualna i nic nie wyliczał. Szczuplejsze kobiety moga szybciej tyc ale to tez zalezy. Ja z Oliwia przytałam w ciazy prawie 30 kg ginek nic nie mowil taka byla moja uroda a tylam od samego poczatku ciazy. A teraz wlasnie powoli tyje nie wiem ile teraz waze bo waga mi sie popsula w domu ale w 15 tc jak bylam na wizycie to od zalozenia karty przytylam 1 kg to moze teraz juz bedzie ze 3 lub 4 albo i wiecej. Po Oliwii wszystko zrzucialm a nawet jeszcze mniej wazylam niz przed Oliwią.

Nie rozumiem takich lekarzy ktorzy strasza kobiety ze za duzo przytyja. :angry:

reklama
Dla mnie też to jakiś bzdet. Moze ta lekraka sama w ciazy sie trzesla zeby czasem torba sie z niej po ciazy nie zrobila. Jakby to bylo najwazniejsze....
Daga to niezle nabralas. ja w poprzedniej ciazy przytylam tylko 9 kg ale brzuch mialam ogromny. Po prostu chyba mialam swoje zapasy i dziecko duzo ze mnie bralo. Wiec teraz tez za bardzo do bani nie biore ale jutro sie spytam niech mi potwierdzi ze nie ma czym sie martwic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry