reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasza waga

a ja w domu nie mam wagi i dzieki bogu bo sie nie stresuje, ale jak probowalam wejsc w stare spodnie to mnie depresja dopadla.... nawet na tylek mi nie wchodza!!!! pewnie nigdy mi juz nie wejda. brzuszek okragly jeszcze i po bokach jakis sflaczaly ale cwiczyc jeszcze nie cwicze bo jakis taki pobolewajacy troche... poczekam jeszcze z tydzien.
A kiedy mi sie "okres" skonczy? bo my juz 2,5 tyg po porodzie a ja dalej sie podpaskowac musze..... bleh

reklama
Monika na suwaczku idzie Ci juz 43 tydz ciązy...zmien na jakis rozkoszny;-)
mi krwawienie ustało po 3 tyg całkowicie, a po 2ch był juz tylko taki rózowaty niemiły w zapachu sluz.....no a ja juz po połogu- we wt byłam u gina i macica całkiem zwinieta, a blizna po cesarce sie ładnie goi- tylko usmiech na spojeniu łonowym został....teraz trzeba pomyslec o jakims zabezpieczeniu- bo 2ga dzidzie to dopiero za jakies 2-3 latka planujemy- póki co 1 terrorystka wystarczy:tak:
a waga od tyg stoi - ani drgnie- a 8 kg nadwagi robi swoje- o spodniach sprzed ciazy mage zapomniec- ale w lutym marcu musze w nie wejsc- ech:baffled:

no wlasnie meggi co o zabezpieczeniu? czy cos podpowiadal Ci twoj ginekolog?
Monika wyluzuj zamoment bedziesz smigac..:happy: ja niestey jeszcze polug klepie z podpaska chodze chyab za wszytkie lata nie noszenia.....:baffled:

Meggi a juz myslalam ze wdala mi sie jakas infekcja czy cos.... krewka szybko przestala leciec ale to cos.... hmmm niezbyt przyjemne w zapachu.
Zmienilabym sobie suwaczek ale nie wiem jak. eh na forum jestem juz tak dlugo, ale nie mam pojecia jak wykasowac ten ciazowy.... 43 tydzien ale by bylo....

no zapach powalajacy- jak zepsuta krew- ale przejdzie Monia :-D
a spróbuj klknac w swój nick (pod nickiem w prawym górnym rogu ekranu masz:prywatne wiadomosci- potem z lewej strony bedziesz miec panel uzytkownika- a tam edytuj podpis- kliknij go- no i zaznacz stary suwaczek i usun i wklej nowy....moze choc :-) troche rozjasniłam!):-) :-) :-) \
Lucyann ja rozmawiałam z ginem o zabezpieczeniu- doradził spirale- i juz sie zdecydowalismy- u mnie tabl. (jedyne dla karmiacych Cerazette)odpadaja- raz ze mam dosc brania hormonów- brałam Cilesty przez 5 lat i potem nie mogłam zajsc w ciaze przez rok- a dwa ze miałam obciazona watrobe w ciazy (ta moja cholestaza) i nie wskazane sa tabl- wiec pozostaje sprezynka- juz mam recepte na jej zakup- mam zadzwonic po sylwestrze do gina to sie umówimy na załozenie....ja bardzo cenie sobie spokoj i komfort- nie mogłabym bez zabezpieczenia.....koszt ok 500 zł z załozeniem;-)

Mi zostało do zrzucenia jeszcze 9 kg do wagi wyjściowej, ale starczy mi jak schudne 5:-p w dżinsy po ciąży weszłam odrazu wię nie jest źle, chociaż nie powiem troche mi ciasno bo tyłek mi najwięcej w ciązy przytył:szok: brzuch mam trche sflaczały:no: troche cwicze, troche tańcze może wróci do formy:confused:

Pojechalam z wizyta do tesciow a ze mieli w lazience wage- nie moglam sie oprzec.... 5.5 kilo do zwalenia. W ciazy przytylam jakies 18 , mala wazyla 3.6. W spodnie juz nawet nie staram sie wbic. chodze w ciazowych i w poszarpanych letnich jeansach- ostatnich jakie kupilam chodzac juz z zaawansowanym brzuszkiem. Noworoczne przyzeczenia?silownia? aerobik?

reklama
a ja nie moge brzuszkow robic bo moj bebzonik jeszcze jakis wrazliwy - czy to normalne po 3 tyg? zreszta jeszcze sie do konca nie zwinal- taki smieszny wypukly jak u dziecka z etiopii

Do góry