reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasza waga

A ja dziś zaczynam 18tc i waga ani drgnie - przed ciążą 62,5 i obecnie też. za to w brzuszku mam już 91cm:-)

reklama
LAski wy to chudzielce jestescie ja przed ciaza czyli na poczatku lutego wazylam 62kg a teraz 66 kg w pierwszym miesiacu tak zlapalam wage a teraz od konca marca schudlam mam nadzije ze zminie kierunek i ciut przytyje moja siostra w ciazach miala mniej wiecej o 16kg ponad norme mam nadzijej ze sie zmieszcze w normach rodzinnych

Dorotak ty to chudzielec jestes to nawet jak przytyjesz to jest ok ja musze niestety uwazac zeby mi potem za duzo nie zostalo....az sie boje jak bede wygladac w pazdzierniku.....a teraz jeszce przedemna tyle pokus truskawki czeresnie arbuzy brzoskwinki uwielbniam owocenajgozej idzie nam jedzenie obiadu duza radoche przynosi gotowanie i chyba sie najadam zapachem a fuj

Dziewczyny a moze podzielicie sie przzyciami kulinarnymi kto jest wam najlepiej w stanie dogodzic w jedzeniu moze mam a moze polowica....?? ;)

Lucyann nie ma co się teraz przykmować wyglądem bo modelkami teraz to nie mamy możliwości być hihi.... Dzięki za tego chudzielca  :-[, ale nie jestem za wysoka więc to inaczej wygląda. Będziemy się martwić po porodzie żeby się doprowadzić do porządku.
A teraz musimy zaspokajać zachcianki, jeść tyle ile organizm potrzebuje ale nie "za dwoje" bo to przesąd. Ja też uwielbiam owoce sezonowe, pychotka dlatego teraz kiedy mam okazję zaglądam do warzywniaków i każy dzień musi coś być w domu ;D
Co do dogadzania ze strony męża to u mnie to raczej się nie sprawdza, to raczej on woli żeby mu dogadzać  :p

Przy pierwszej ciąży nie miałam żadnych zachcianek a niektórzy nawet dziwili się, ale teraz zobaczymy, coś mi się widzi że będę widziwiać, hihi

Aha moja waga już pokazuje 2,5 kg więcej od wyjściowej :)

moja waga juz 4,5 kg wiecej w poprzedniej ciazy bylo jakies 14 kg wiecej ;D
dorotak u mnie to samo to raczej ja dogadzam mezowi w kwestii posilkow
a co do owocow to juz sie nie moge doczekac ;D
ja w pierwszej ciazy musialam codziennie zjesc paczka hiszpanskiego bo inaczej byla tragedia ;)
wczoraj na kolacje robilam nalesniki z dzemem bo jakos mnie naszlo to faktycznie moj luby odrobinke pomogl :D
jednak na co dzien to ja gotuje ;D

Kurcze ale dajemy sie wykorzystywać to przecież oni powinni przy nas skakać ;D ;)
Właśnie skończyłam jeść zmiksowane truskaweczki ze smietanką i cukrem, które sobie rano w domu przyrządziłam :laugh:

No dziewczyny ja to staje teraz na glowie zeby Misio Ptysio poczol ze jestem w ciazy czyli glupie smsy 10min przed jego powrotem do domku z prosba o ogorki kiszone tak dla zasady....jestem okropna ale i tak wraca z ogorkami.....

reklama
lucyann i wlasnie o to chodzi w koncu nie jest sie w ciazy codziennie ;) moj co prawda nie gotuje ale ostatnio nawet skoczyl mi po pracy po knysze ;D wiec nie jest najgorzej
niestety ostatnio zanikaja u mnie zachcianki nie mam ochoty na nic specjalnego :-[ przy paulince zawsze mialam jakies zachcianki :D wiec moze bedzie chlopak ??? ktoz to wie

Do góry