Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Startowalam z 64 a teraz 82
Jak popatrzyłam na zdjęcia z wakacji to mi sie plakac zachciało. Tak fajnie wygladalam. No nic trudno będę się martwić jak urodze. Mam nadzieję że maly ssaczek wyssie z mamy wszytko
Kochane ,właśnie się mierzyłam... 78 cm .... wczoraj jak byliśmy u męża babci , to wszyscy mi mówili , że wyglądam jakbym się dobrze najdała i mały brzuszek mam
Dziewczyny, śliczne brzuszki
Z tą wagą to wszystko zależy też od wagi sprzed ciąży - ja ważyłam przed ciążą (aż wstyd się przyznać) 84 kg i teraz mam na plusie około 7,5 kg. Im ktoś mniej waży przed ciążą tym więcej może przytyć, ale tylko na czas ciąży. Moja szwagierka przytyła ponad 30 kg (jest bardzo szczupła) i po kilku miesiąca od porodu wróciła do poprzedniej wagi. A znowu moja przyjaciółka, która przed ciążą ważyła tyle co ja - przytyła 26 kg i ma straszny problem ze zrzuceniem wagi. Wy jesteście szczuplutkie, więc na pewno szybko wrócicie do poprzedniej wagi
Ile możesz przytyć?
To ile możesz teraz przytyć zależy od twojej wagi sprzed ciąży.
Kobiety z bardzo szczupłą sylwetką (BMI poniżej 20) - przez dziewięć miesięcy mogą przybrać 12,5–18 kg.
Osoby z normalną wagą (BMI 20–26) – przytyją od 11,5 do 16 kg.
Przy nadwadze (BMI 26) – zaleca się najmniejszy przyrost wagi 7–11 kg.
U mnie dzis wizyta kontrolna..ważenie ...i chyba czeka mnie ktg co tydzień bo lekarz kiedyś cos tam wspominał....teraz mam co 2tyg wizyty ..wiec teraz często będę tam gościć..a w czwartek echo serca maleństwa...