reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze Ciazowe Brzuszki

ja już wypytalm okoliczne kolozenaki kiedy im sie brzuchy pojawiły i wszytskie mówia ze 3 miesiacu to juz spokojnie cos było widac a my tu 4 powoli zaczynamy :/ Mama mnie pocieszyla ze tak jak ona bede miec brzuch w 5-6 miesiacu :/

Monila- my tak tu marudzimy a potem za kare nas najbardziej wywali hehehe

reklama
szuszu- napewno jeszcze nie raz bedziemy narzekac na brzuszek ale z drugiej strony to nasza pierwsza ciaza wiec sie wyczekuje tych pierwszych kragłosci :) Ja wcale nie chce zeby od razu wyskoczyła wielka piłka ale zeby brzuszek był juz na tyle okraglutki zeby byl widoczny dla otoczenia. Poki co wysłu****e...a ty jeszcze brzucha nie masz...??

Devi, brzuszek mam ale chyba to bardziej wzdęcia niż ciąża, no i tłuszczyk;-) A co do I ciąży to piłeczka pojawiła się właśnie w 5-6 miesiącu. A w 8 to już modliłam się o poród, bo brzuszek niby nie duży ale swoje ważył, a poza tym córcia miała mało miejsca i kopała mnie w żebra.:-)

Marcelinaa piękny masz brzusio, ale czy Ty aby na pewno masz termin na sierpień? ;-)

devi, Monila mam kumpelę, która będąc szczupłą, brzucha nie miała do 5 miesiąca, ale w końcu jak wyskoczył to był taki zgrabny, że wszyscy jej zazdrościli :-) U was pewnie będzie tak samo

Dziewczyny, nie spieszcie się tak, jeszcze będziecie marzyły o swoich płaskich brzuszkach, zapewniam;-)

dokładnie.. ja tam wcale parcia na brzuch nie mam.. i wcale wielkość mojego nie napawa mnie dumą.. w 11 tygodniu? w pierwszej ciąży? troszkę chyba przesada :sorry: no chyba, że się potem zatrzyma a Wam wystrzeli, wtedy ok, się zgadzam :tak:

a85 - najpierw muszę sprawdzić czy moja waga waży inaczej :-D

Marcelinaa-brzusio śliczny i taki juz okrąglutki-aż miło popatrzeć ja mam podobny ,a to dopiero 15 tydż.:-D-zawsze byłam chuda jak widelec :-Da tu proszę tak mi brzusio wystrzelił.W pierwszej ciąży z Wiką w takim samym okresie miałam prawie niewidoczny a teraz balonik jak się patrzy:-D.

Kurcze Wam już ładne brzuszki się robią !!! :) Ja patrze na mój i jak kiedyś mi sie wydawało ze się ruszył tak teraz mi się wydaje że nic nie rośnie :(:( - eh trzeba się nauczyć cierpliwości ;). Ja jeszcze bardziej niż na brzuszek czekam na jakiegoś kopniaka :):):). Nie moge się doczekać !!!! Pozdrawiam Wszystkie!!

To ja z Natką jak w ciazy byłam to tez tak właśnie pod koniec 5,poczatek 6 miesiaca brzuszka dostałam:),a teraz???jezzzuuuuu...on chyba co godzine rośnie a juz na pewno każdego ranka wiekszy jest! i daję słowo,że taki miałam własnie w 6 miesiacu a ja teraz w 4 jestem!juz nie wspomnę o biuście! z 75b zrobiło sie jakies monstrum! I ja sie dziwie ,że juz 5 kg mam do przodu!I to wszystko w brzuchu i cycorkach siedzi:)

A! sagaa! przede mną też wesele pod koniec maja. Ja juz J.powiedziałam,ze sie nie wybieram...w 7 miesiącu to ja juz wielorybem bede takim,że hoho i bede musiała na szyjke juz baardzo uważać,bo przy bliźniakach to podobno leci w pewnym momencie na łeb na szyję:),a ja nie chce przed czasem urodzić. No trzeba cóz wbrew swojej sportowej,aktywnej naturze pewnie bede musiała polegiwac wcześniej i sie oszczedzać. Ale z Natka byłam na 3 weselach i było suuuper. Zazdroszcze ci!

Ostatnia edycja:
kochane wy przy mnie to możecie sie schować, mam175cm i 88kg
ja nawet nie chce myśleć jak ja bede po ciąży wygładac a brzuch to mam jakbym juz w czwartym misiacu była:-D
ja przed ciaza wazylam 80-81 kg, mam 164 wzrostu, tuz przed zajsciem planowalam odchudzanie bo przytylam troche po tabletkach anty i brzuch mi wywalilo ze smialam sie ze wygladam jak w 5 miesiacu ciazy( a w glebi serca plakac mi sie chcial) kiedy podjelam decyzje o odchudzaniu okazalo sie ze bede mama wiec zrezygnowalam z odchudzania
teraz waze 83.5kg i... chyba zaczyna powoli wychodzic brzuszek ciazowy chodz sama juz nie wiem
czuje ze bede biiiiig mama w 8-9 miesiacu ;-):-D

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że ja to normalnie uwierzyć nie mogę...mój stanik 65D - mały nie był, ale bez szaleństw...a teraz...poszłam kupić nowe bo wyrosłam i efekt był porażający...stanęło na 65...F. Babka w sklepie podając mi kolejne rozmiary i widząc, że każdy przymały zapytała w końcu.."Pani karmi?" Normalnie jaja...ale jakbyście szukały takich dziwnych rozmiarów to polecam Alles. A cod o brzucha rano wyglądam jeszcze jako tako, ale po południu czy wieczorem to już nie ma złudzeń,że mój brzuch ktoś zamieszkuje:)

Do góry