reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Reniuszek
owszem na nospę trzeba uważać w ciąży jak na większość leków ale czasem nie ma wyjścia i jak są prawdziwe skurcze to nie ma wyjścia tylko niestety trzeba się faszerować

Lene
a może chodziło ci o xenea błonnik a nie xennę? bo to chyba można

ps. u mnie od popołudnia lepiej, oby jak najdłużej....

reklama
dziewczyny miałam się nie udzielać, bo to za duże ryzyko jak coś za dużo napiszę, albo nie temat:baffled::baffled::baffled:, ale odpowiem Wam jeszcze na pytanie odnośnie xenny extra... mój gin mi ją zalecił na zaparcia! powiedział, że każdej kobiecie w ciąży to zaleca... ja wzięłam w tej ciąży co prawda tylko 2 tabletki, bo nie poczułam ulgi ale na 100 % chodzi o xennę extra- nawet sprawdziłam, na szczęście moje zaparcia odpuściły same i mam nadzieje, że i u Was tak będzie, a jak mam mały kryzys to pod ręką zawsze czopek gliceryn. Raz jeszcze życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za każdą kwietniówkę 2012:-):-):-)

robaczek tak to prawda, sama lece poki co teraz tylko na duphastonie ( w razie potrzeby- tak mi zalecal lekarz)

i do Was wszystkich: tak jak robaczek napisala kazdy lek jest w jakims stopniu szkodliwy, moj lekarz zalecil mi branie duphastonu tylko wtedy kiedy bede odczuwala silne skurcze , mowil ze to nie ma wplywu na przebieg ciazy tylko rozluznia miesien maciczny, w przypadku nieczestych, sporadycznych skurczy :)

I dowiedzialam sie, ze ten moj smieszny gul ciagnacy pod pepkiem to MOJ KOCHANY MAKSYMILIAN, a raczej jego dupka !!! Bedac wczoraj w szpitalu po moja siostre spotkalam lekarza poloznika i potwierdzil, ze to dzidzius sie wypycha - skurcze sa nizej :) Ale jestem szczesliwa !!!! :D:D:D

No z lekami trzeba uważać, ale wiadomo że czasem zysk jest większy niż ewentualne skutki uboczne - mam nadzeje :sorry2: bo sama musze brać dufaston, luteine i no spe...cała apteka...

I jeszcze z ważnych rzeczy a propos skurczy to bardzo ważne żeby brzucha nie dotykać i nie masować bo to może spowodować akcję porodową nawet, mi juz kilku lekarzy na to zwracało uwagę a nie jest to takie wcale oczywiste...

Reniuszku dobrze że to nic poważnego tylko takie słodkie rozpychania :-)

Julianna masz absolutną rację z tym dotykaniem brzuszka...Moja kuzynka o której pisałam, że ma rozwarcie w 7 miesiącu do dziś ma zakaz dotykania brzucholka i głaskania go, bo wywołuje to u niej skurcze porodowe...Ja póki co tak nie mam, więc zdarza mi się podotykać brzucha, no ale wiadomo, że w wypadku skurczy nie wolno!!

reniuszku takie rozpychanie to cudo:) Maksymilianek po prostu chce być bliżej:-D

hej dziewczyny :) mi też lekarz przepisał nospę, coś od ciśnienia (ale nie brałam tego, bo ile można brać leków) asmag i urinal. Nic mi to nie pomaga :) Jak się wybiorę na spacer to odrazu zaczyna mnie boleć podbrzusze :/ Mówiłam lekarzowi o tym , a ten tylko nospa. Macie może taką dolegliwość?

olajo- ja też po krótkim spacerze mam bóle podbrzusza, i brzuchol staje się taki twardy. mi pomaga magnez (magnaB6) rzeczywiście odczuwam poprawę, a nospe biorę doraźnie jak np mnie taki ból chwyci w nocy. może spróbuj z magnezem, on nie powinien zaszkodzic, a kto wie może pomoże odorbinke:-) pozdrawiam

darucha wlasnie ten asmag to magnez i nic mi to nie daje, mam to łykac 3 x dziennie .... eh chyba mi pozostaje siedzieć w domu, albo przemieszczać się autem :sorry2:

reklama
odnośnie xenny extra... mój gin mi ją zalecił na zaparcia! powiedział, że każdej kobiecie w ciąży to zaleca... ja wzięłam w tej ciąży co prawda tylko 2 tabletki, bo nie poczułam ulgi ale na 100 % chodzi o xennę extra- nawet sprawdziłam, na szczęście moje zaparcia odpuściły same i mam nadzieje, że i u Was tak będzie, a jak mam mały kryzys to pod ręką zawsze czopek gliceryn. Raz jeszcze życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za każdą kwietniówkę 2012:-):-):-)
Lene-to ze lekarz zapisuje cos ktorejs z nas nie oznacza ze jest to dobre dla wszystkich. Powtarzam jeszcze raz (choc moze nie powinnam juz tego robic) ze ten lek nie jest dobrym wyborem dla kobiet w ciazy, sa inne preparaty znacznie bezpieczniejsze w czasie ciazy. I przyznam szczerze ze nie wierze za bardzo ze lekarz poleca ten srodek KAZDEJ kobiecie w ciazy, a jesli faktycznie tak jest to dupa a nie lekarz. Pisze to juz tylko po to zeby ktos nie zrobil sobie krzywdy :baffled::baffled::baffled: Mamy fajny watek o poradach i juz ktos napisal sporo o zaparciach (chyba Reniuszka), polecam przeczytac.

Do góry