reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Mi też puchną stopy i dłonie głównie wieczorem ale w pierwszej ciąży było podobnie, zresztą za tydzień wizytka to zobaczymy co gin powie

reklama
Widzę że puchnięcie dopada coraz więcej z nas:( ja mam wrażenie że mam bardzo spuchnięte stopy z rana. Wizyta u gina dopiero w następnym tygodniu narazie pokombinuję z domowymi sposobami.

Ja puchnę i wyglądam jak wieloryb, żadne kozaki już mi nie wchodzą na nogi...Mam zabronione używać soli i śpię z nogami do góry, ale to nic nie daje. Tyle, że ja mam też lekko podwyższone ciśnienie...

Co do problemów z rozstępami to mój własny eksperyment dowodzi, że najgorszy krem to Ziajka i nigdy więcej go nie kupię. Polecam Palmersa (mają fajne zestawy 2 w 1- emulsja do brzuszka i biustu+skoncentrowany krem na pośladki i uda) oraz mamamil (świetnie nawilża i o dziwo skóra taka pozostaje cały dzień, wczoraj mężul pytał mnie czy ja mam mokry brzuch, a to było kilka godzin po wklepaniu emulsji- jak dla mnie ekstra!)

kurcze ja szukałam u siebie w mieście tego kremu z palmersa i nigdzie go nie ma!

Maniaa jakie masz domowe sposoby na puchnięcie ? Ja leże często z nogami do góry i tyle. Może nie puchne jakoś tak strasznie ale tak zapobiegawczo to robie no i pije dużo

Ostatnia edycja:
g_agnes w aptece szukałaś?jeżeli nie ma to nawet na allegro znajdziesz:tak:

u mnie na razie żadnego rozstępu i nie wiem teraz , czy to zasługa mleczka z rossmana dla ciężarnych , czy po prostu moja skóra po poprzedniej ciąży jest już maksymalnie rozciągnięta.. mam mnóstwo rozstępów po Antku a teraz nic

Pauletta jakie leki bierzesz na obnizenie cisnienia?

u mnie na razie żadnego rozstępu i nie wiem teraz , czy to zasługa mleczka z rossmana dla ciężarnych , czy po prostu moja skóra po poprzedniej ciąży jest już maksymalnie rozciągnięta.. mam mnóstwo rozstępów po Antku a teraz nic

U mnie to samo. Przy Jagodzie całe posladki i biodra miałam poorane (+ trochę na udach...), a teraz tylko jeden na brzuchu mi się pojawił :eek:
I NIECH TAK ZOSTANIE! :tak:

Agnes mocze kopytka w zimnej wodzie z dodatkiem oleju lawinowego przynosi ulgę ale też leże z nogami do góry i pije dużo wody ale czy to pomoże to wątpię ale lekka ulga jest;-)

Dopegyt wzięłam, ale lekarz kazał tylko dwa dni po tabletce i tyle...Mam mierzyć codziennie ciśnienie, bo u lekarza to mi zawsze szybuje. A Ty brałaś coś w poprzedniej ciąży?

dokładnie też dopegyt , ale dawki nie pamiętam . Zaskakuje mnie , ze tylko 2 dni kazał Ci brać?u mnie dopiero około 3 tyg. po porodzie odstawiono ten lek

Afi oby oby już tak zostało:tak:

reklama
Ja też dopegyt tylko 3xdz.
Pauletta jakoś dziwnie Ci ten lek przepisał. Tak naprawdę jeśli ciśnienie skacze Ci tylko u lekarza a w domu jest ok.To ja bym nie brała.

Do góry