reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Maniaa ja też tak miałam swego czasu.. ręcę a najbardziej nogi. Lekarz przepisał mi magnez i przeszło całkowicie po dwóch tabletkach.

Ja ogólnie jakaś dziwna jestem :) Od dwóch tygodni prawie nic mi nie dolega :eek:
zgagi już nie miewam, nogi mi nie puchną ani nie drętwieją, nie mam skurczy, kręgosłup nie boli, duszności to w ogóle nie odczuwam, przesypiam całą noc (góra dwa razy budzę się na sikanie :) ), ucisk na pęcherz też jakoś mniej wyczuwalny...
jedyne co to ból w pachwinach, ale to jest nawet przyjemne uczucie rozciągania :) i niekiedy ból brzusia jak przy miesiączce.
Żyć nie umierać :) Zdaje się, że nieróbstwo mi służy :)

reklama
izka01 jeśli chodzi o ciśnienie to je codziennie kontruję i jest ok. Właśnie o to chodzi że to drętwienie paluchów u dłoni potrafi mnie trzymać cały dzień a najgorzej jest rano:( na następnej wizycie spytam gina czy to normalne
adasza magnez biorę, może spróbuję zwiększyć ilość i przejdzie. Ja ze spaniem też na szczęście nie mam większego problemu :)

Lene zdaje mi się, że ja mam podobną dolegliwość. Nie wiem co to może być, nawet trudno opisać to uczucie. Tak jakby spinał się najpierw brzuch a potem to tak narasta i jest uczucie takiego duszenia i takie pulsowanie, ja mam to dość często, ale nie mówiłam nic lekarzowi, bo nawet nie wiem jak mu to opisać...:eek:

adasza tobie służy to lenistwo ;-) mania mi puchną tylko nogi a dłonie mam ok więc nie pomogę...:sorry: mój ból w miednicy powiększył się niestety bo wczoraj "poszalałam"
shocked.gif
wywinęłam orła w łazience
shocked.gif
na szczęście wylądowałam na boku ale naciągnęłam jakiś mięsień w pachwinie i boli jak diabli...ledwo chodzę...w nocy przechodziłam koszmar bo chciało mi się siku a wstać z łóżka nie umiałam-dopiero mąż mnie uratował
baffled5wh.gif
na szczęście siedzę bez problemu...ale aż się boję co jeszcze narobię przed porodem...
baffled5wh.gif

maniaa mój ginek mówił kiedyś, że drętwienie rąk i bóle w stawach dłoni (które z kolei mnie paskudnie męczą) dopóki nie są połączone z dużą opuchlizną lub swędzeniem, mogą się zdarzać. Tak samo, jak częsta podobno w ciąży przypadłość: zespół cieśni nadgarstka. Więc nie martw się na zapas, ale przy najbliższej okazji zapytaj gina :)

zeberka oż Ty orlico nasza! uważaj :)

reklama
Ja wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte stopy - nie widać mi kostek u nóg. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Wizyta dopiero w środę.

Do góry