reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Kivinko-musisz sie chyba z lekarzem skontaktowac, masz stan zapalny drog moczowych bankowo. Moze Cie skieruja na posiew, lekarz musi oszacowac jak powazny jest to stan i w zaleznosci od bakterii moze zapisac antybiotyk lub cos slabszego-wymieniona juz przez Madziake zurawina lub furagina. Trzymam kciuki.

reklama
Dziewczyny mam trochę krępujący problem... otóż pojawił mi się wyczuwalny palcami guzek na wardze sromowej w zasadzie zaraz pod brzuchem prawie na granicy włosów z lewej strony. Jest miękki, bezbolesny, bezbarwny, nie swędzi, wielkości ziarna fasoli, trochę jak taka miejscowa opuchlizna... miałyście może coś takiego...? dodatkowo w ostatnich dniach dostałam małej nieswędzącej wysypki na brzuchu, nie wiem czy może mieć to związek...
wizyta dopiero w sobotę :-(

Myself-trudno tak powiedziec przez neta, lekarz musialby zobaczyc. Ale podejrzewam ze moze to byc bakteryjne-myj bardzo pozadnie mydlem jak zajdzie po kilku dniach to jakas bakteryjka sie przyplatala. Jesli nie jest to tkanka taka jakby oderwana od reszty ciala tylko jakby polaczona z pozostalymi tkankami to nie ma sie czym martwic na zapas, bo pewnie bakteryjne.

dziewczyny z problemami z szyjką - czy któraś z Was ma wewnętrzne rozwarcie??? wizyta za 2 dni, a ja zaczynam wariować że za wcześnie urodzę....albo że wyląduję w szpitalu...

myself Pauletta dobrze mówi, ale myśle że skoro lekarz przy usg nie zwrócił ci na to uwagi to spokojnie możesz poczekać do wizyty i wtedy się o wszystko wypytasz. Nie denerwuj się :happy2:

kivinko ogranicz sol i trzymaj nogi wyzej glowy jak lezysz, poza tym mozesz sobie robic mini masaze specjalna rekawica, zeby poprawic krazenie, prysznicujac sie robic na przemian natrysk zimna - cieplejsza woda. pamietaj , zeby strumien wody lac od stop do gory, same stopy mozesz moczyc w soli :)

reklama
Kivinko-nie chce straszyc ale opuchlizna moze byc niebezpieczna wiec przy nastepnej wizycie koniecznie powiedz lekarzowi a jesli sie pogorszy to zadzwon do lekarza. Opuchlizna moze byc pierwszym symptomem stanu przedrzucawkowego i wowczas trzeba byc juz pod stala opieka u nas nawet wywoluja dzidziusie na sile. Nie mowie ze masz rzucawke ale obserwuj czy sie nie rozwija w niebezpiecznym kierunku.

Do góry