reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ale nowych umiejętności! Zazdrościmy szczególnie tych werbalnych, bo Flora, jak to Pabla pięknie ujęła, mówi dużo, ale nie po polsku:-D Natomiast niewątpliwie mówi z sensem, bo strasznie się wkurza, jak coś cierpliwie tłumaczy, a my nie rozumiemy;-) Ale nauczyła się niekumatych starych nakierowywać na to co chce, jak chce jeść to się nagada, a potem ciągnie do kuchni i każe się sadzać w krzesełku, jak chce pić to pokazuje kubek etc. No i coraz ładniej bawi się lalkami i misiami, karmi je z butelki, usypia głaszcząc i śpiewając 'aaaa' i usiłuje ubierać;-)

reklama
Olga, przydatna umiejętność - i zęby można dokładnie policzyć i gardło zbadać:-)

To ja jeszcze dorzucę coś nieco wstydliwego...otóż moje dziecko nauczyło się dłubać w nosie:szok: fatalna sprawa, ale jak mówię 'fu' czy 'nie' to Młoda się zarykuje ze śmiechu i dłubie tym intensywniej:-p

Z aaa i u nas podobnie i faktycznie u lekarza przydatna umiejętność,w nochalu nie dłubiemy ale ostatnio wyciągałam papierek z ucha więc pewnie i na nos przyjdzie pora

nie no rewelacyjne są nasze maluchy!!! tyle umiejętności, w tak krótkim czasie:szok::szok::szok::szok: normalnie mistrzostwo swiata, no nie?:-)
Moja Tosia jest straszną gadułą, i też gada w swoim ojczystym języku:-D:-D:-D:-D i też pokazuje jak coś chce i doskonale rozumiee nas, ale nie próbuje a co byśmy my zrozumieli ją:-p wczoraj na spacerku zrobila nieświadomie dwa kroczki sama:szok::szok: aczkolwiek im dłużej o tym myślę, to niewiem czy miałam moze jakieś przewidzenia:-D:-D:-D:-D no i rewelacyjnie wchodzi sama na sofę (a dodam, ze do niskich ona nie należy:szok::szok:)
co do strojenia, to moj agwazdka uwilebia jak jej nakladam różne opaski na włosy, od razu leci do lusterka i się zachwyca sobą:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Florka:-D:-D:-D Olga też potrafi, ale nie lubuje się;-):-D
Miki miał taki etap, ale przeszło. I dowiedziałam się, że panie zwracają na to uwagę w przedszkolu, bo kiedyś przyniósł hasło "nos to nie kopalnia";-)

Strojenie, opaski, spineczki, sukieneczki -zazdrościmy ^^
Gadulstwa też, choć u nas też zdarza się już coraz więcej zrozumiałych wyrazów.
Ze "wstydliwych" umiejętności to niestety Tymi chyba paznokcie zaczyna obgryzać :/ Cóż niemal wszyscy faceci w mojej rodzinie mają taki "nałóg".
Pyś co prawda ostatnio nie ,może bo zębów nie ma :-D.
Aaa i jeszcze coś :-) Ostatnio Tymi w łazience rozbiera się, każe posadzić na kibelek i udaje że kupę robi:-). Szkoda tylko, że nic nie leci. No nic, dobre i to bo na nocniku góra 5 sekund usiedzi, choćbym nie wiem jak cudowala.

Brawa dla wszystkich maluszkow:tak:
Misia jak zobaczy nocnik to steka, ale juz tylko chwile na nim siedzi:-(Florka Misia tez dlubie w nosie i tez sie z tego smieje jak jej mowie ze nie wolno:-D

Surv, Dorka :-D:-D:-Dsmiesznie to pewnie wygląda takie małe i w nosie dłubią:-D:-D:-DOho to już wiem co za niedługo mój Kuba będzie robić, bo jeszcze nie opanował takiej umiejętności:-D:-D
Kasia no to przydatne takie aaaaa:tak:
Tymi na kibelek już siada, no no coż za prawdziwy mężczyzna:tak:
Tosika mała podgląda mamę co robi i też do lusterka leci;-):-p:-D
U nas nocnik jest ok (odpukać)mały zrobi i siku i kupkę, ale wołać jeszcze nie potrafi:confused2:aczkolwiek jak bez pampersa po domu lata to się nie zsika:tak:

reklama
Do góry