reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
My byliśmy u lekarza z krostkami małej, stwierdził, że noworodki rzadko kiedy mają ładną skórkę... I tak mała miała rumień, a teraz trądzik.. A położna, która była u nas orzekła alergię:no: i kazała wykluczyć z 99 % produktów spozywczych:wściekła/y:
Pabla - może u Twojej Małej też są tego typu zmiany, które miną samoistnie, a niepotrzebnie się martwisz?

Roni - ma taką buzkę, szyjkę i ramionka, reszta ciała czyściutka. A, no i główka, ale to ciemieniucha chyba, będę ją oliwić przed kąpielą.
Kaja - mam nadzieję że samo znikie, bo już mnie szlag trafia, najpierw brzuszek teraz to, a ja nie wiem co robić...

Pabla, moja tez ma takie samo cos w tych samych miejscach
u nas tj od potu, ubieam slabo ale jak jest taka duchota i rozedrze sie na mleko, to i tak i tak zdarzy sie zapocic
najprostrzy sposob zeby sprawdzic czy jakies krostki sa alergia wystarczy potraktowac je krochmalem, jak zlagodnieja, nie konicznieznikna, to nie jest alergia

ja też miałam problemy z wysypką małej, położna stwierdziła że to od kosmetyków - tak jak już pisałam! kąpałam ją kilka dni w krochmalu na zmianę z rumiankiem i przeszło, ciałko gładziutkie:-) a teraz zaczęłam kąpać w oilatum

u nas narazie nie ,ma problemu ze skórą (odpukać)ale chyba małego bolał brzuszek, dobrze ze była u mnie mama to podkurczała mu nózki i mały zrobił kupe

Kąpie ja w krochmalu, trochę złagodniało ale nie zeszło...dzis kapiemy w rumianku, zobaczymy jak będzie.

wiecie co ja zauwazylam,ze na wszystkich 3 watkach piszemy o tym samym
co powiecie zeby pisac na 1 ?
to tylko propozycja

reklama
wiecie co ja zauwazylam,ze na wszystkich 3 watkach piszemy o tym samym
co powiecie zeby pisac na 1 ?
to tylko propozycja
my juz w ogole tylko kupach, wysypkach i niespaniu piszemy:baffled: ale fakt, lepiej polaczyc watki, przynajmniej ten z "pytaniami i obawami", bo ciężko jest cos znalezc.
Apropos u nas noc w miare spokojna..tyle, ze jak mloda spi, to ja sie i tak co godzine budze niewiadomo po co... no i zdaje sie, ze mamy dzis powtorke z rozrywki: maz do pracy, Florka wstaje i zaczyna "jesien sredniowiecza"- corunie tatusia sobie urodzilam:baffled:

Do góry