reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Surv to mnie zaskoczyłaś z tym skierowaniem na ciwiczenia z Florką.Maks też się nie rusza chociaż pomału widzę że próbuje wstawać w łóżeczku.U nas powiedziała że ładnie siedzi a na wszytko przyjdzie czas i żeby nie panikowac z tym raczkowaniem i chodzeniem bo wiele dzieci jeszcze w tym wieku się nie przemieszcza.
Zobaczymy na razie nie panikuję i trzymam się tego co mi lekarka powiedziała

Kamu - bo każdy lekarz inny jest....część uważa że 9 mcy to już powinno chodzić;-) a część że nie musi się ruszać i tyle. Generalnie chyba faktycznie jeszcze jest czas i nie trzeba się przejmować, ale jak Surv dostała już skierowanie to niech idą i wszystkiego się dowiedzą.

Dziewczyny a tego moczu nie da się po prostu złapać do nocnika?
Ja ekspertem w tej kwestii nie jestem ale nie byłoby najwygodniej?
Dzisiaj łody 3 razy siedziła na nocniku, sukces został odniesiony bo 3xsiku i 1x kupa :happy:

Odnośnie przemieszczania się to Adaś namiętnie pełza. pokonuje w ten sposób cały pokój . Ponadto sttrasznie chce wstawać- sam jeszcze tego nei robi. od paru dni staje w pozycji do raczkowania.

Ostatnia edycja:
Liwus no coś ty do nocnika to wiadomo że nie można:-) Tam zawsze będą już jakieś bakterie.Dlatego albo do woreczka albo do jałowego pojemniczka,ja do pojemniczka ale chłopcom jest chyba zdecydowanie łatwiej ten mocz pobrać.
Pewnie jak ja bym dostała skierowanie to też bym to skontrolowała.
Dziś się trochę zdołowałam,dowiedziałam się że synek moich znajomych ma wodogłowie,jest młodszy od Maksa o dwa miesiące,taki wesoły fajny chłopczyk i tka okropna choroba.Podejrzewałam bo tą głowę ma taką inną niestety moje przypuszczenie się potwierdziło

kamu nie martw sie Maksiem, moj Szymon jest straszy i tez jesczez nie wedruje. tzn troche na pupie sie przemieszcza ale to nie raczkowanie wiec se nie liczy jakby. Moim zdaniem na kazde dziecko przyjdzie pora i nie ma co pospieszac bo tylko krzywde mozna zrobic.taki urok naszych chlopcow ze wcale nie maja ochoty na jakies wedrowki;-)

Liwus no coś ty do nocnika to wiadomo że nie można:-)
Ojejku Kamu nie krzycz ..ja tak tylko zasugerowałam. Ja nie wiem jak się robi takie rzeczy. Ale faktycznie nie pomyślałam że tam bakterie. Ale mimo wszystko ja bym spróbowła z nocnikiem tylko tyle że na siusiaka bym przyczepiła ( nie wiem jak ten woreczek się instaluje) ten woreczek bo np. Adaś zawsze jak usiądzie na nocnik to zrobi siku.

Ja uważam że poza wodogłowiem są gorsze choroby, więc powinno się cieszyć z tego c się ma ( chcoiaż wiem że najlepiej ka dziecko jest zdrowe)

Na początek wszystkim dzieciaczkom zdrówka!!!!
co do pobrania moczu to mi kazano mocz z nocy, więc przecieram małego wodą i wycieram suchą pieluchą, naklejam woreczek i sadzam na nocnik i siusiu jest:tak:
z dziewczynkami pewnie większy problem:eek:
ja dziekuje Bogu że mały jest zdrowy (odpukać) moja koleżanka urodziła 17 lutego i non stop po szpitalach, obecnie mały ma rotawirusa i leżą w szpitalu, w niedziele miała mieć chrzciny i musiała wszystko odowłać bidulka:-(
Surv trzymam kciuki za Florcię, na bank ruszy z miejsca:tak:co lekarz to inna opinia:tak:

reklama
Dzxiewczyny, kazdy ma swoje małe zmartwienie. Wy sie martwicie, ze dzieciaczki nie ruszja z miejsca a ja przeciwnie. Tymi jest z 30 lipca, prawie najmłodszy, chodzi juz przy ścianach, próbuje chodzic trzymając sie jedną reką.
Takie zachowanie z kolei tzn. zbyt wczesne próby chodzenia może wskazywac na zwiekszone ryzyko ADHD:baffled:. Może jest po prostu silny ale u mnie w rodzinie zdażało się ADHD a to jest dość ciężka przypadłość.
Nie łamcie się, co ma być to będzie a my i tak bedziemy kochać naszych chłopaków i dziewczyny najbardziej na świecie.

Do góry