reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Andula oj taaaak mój Kuba to uwielbia takie sztuczki.Ostatnio hitem jest włażenie na sofe a z sofy albo na stół albo na swoje krzesełko do karmienia.Oczywiście bieganie po rozłożonym łózku tez jest cool...

reklama
u nas termometr do ucha się sprawdza:-)
chwila moment i sprawdzona temp
ale polecam te tylko do ucha bo te do czoła i ucha ponoć mniej dokładne
u nas śpiewanie się zaczeło
mama wyje "szła dzieweczka do laseczka" a synek robi "acha":-)

Wątek przeczytany:-) gratulujemy Małym Mądralom umiejętności:-D:-D:-D:-D
a teraz my troszkę się polansujemy;-) Antoś chodzi już na dobre, czasem jeszcze klapnie na pupę, ale raczków nie używa już prawie wcale:tak: często kuca, zwłaszcza jak coś sięga lub czymś się bawi - dziś zbierał kamienie, jednego włożył do buzi i zaczął gryźć - zdążyłam Mu wyciągnąć zanim go połknął:cool2: poza tym mam w domu Małego Księdza bo jak tylko przechodzimy obok kościoła od razu składa ręce i krzyczy DZIA tzn. dzia Bozi - szkoła Babci:-p jak rano wstajemy ja ścielę łóżka, a Mały zbiera swoje kosmetyki i odkłada na pułkę - taki porządnicki się robi, w ogóle dużo rzeczy odkłada na miejsce, z różnym skutkiem, ale już coś:-) ostatnio jak Siostry dwumiesięczna Córeczka zapłakała to Antoś podbiegł do niej i próbował jej włozyć smoczka do buzi - boski widok:-D ponadto sam chce czyścić uszy pałeczkami, myje ząbki, próbuje założyć sobie pampersa, jeszcze daje się karmić, ale tylko dorosłym jedzonkiem, no i oczywiście za słodycze oddałby życie:confused2: ogólnie to już się nieźle dogadujemy i wiem o co Antkowi chodzi, wszystko pokaże itd. :-) a na koniec napiszę tylko, że Mały zrobił się straszny cycuś i jak wcześniej mogło mnie nie być, tak teraz jestem trendy, a i zrobił się straszny wstydzioch:-D

KATE no to ANtoś mądry chłopczyk:tak:a kamyczki w buzi powiadasz skąd ja to znam:confused2:
U nas Kuba zaczął dopasowywać kształ, np jak ma butelkę (po nesta) to odkręca zakrętkę i zakręca:tak:musimy mu kupić takie proste drewniane puzzle bo widzę że w tym stylu go kręci:-p

Brawo chłopaki! Mądre dzieciaczki:tak:
Olga właśnie niańczy lalkę. O, własnie musiałam interweniować, bo wchodziła lalce do wózka:shocked2:

Kate, no niesamowicie wiele się Antoś nauczył! Pozazdrościć takiego bystrego syna;-) Florka też ma teraz etap porządnictwa (oby zostało na dłużej) - wczoraj słyszała jak do R narzekam, że znowu wywaliła całe pudło ze skarpetkami na podłogę, to poszła po to pudło, delikatnie postawiła je na ziemi i wszystkie skarpetki, sztuka po sztuce, elegancko poprzekładała do miski na pranie...patrząc na matkę wymownie:-D
Kicrym, w naszym klubie malucha są takie fajne drewniane pudełka z klockami do dopasowywania, coś ala sorter, ale prostsze i budzi to dziką namiętność maluchów - większą niż kolorowe plastiki:tak::tak: No a u nas w domu hitem jest skrzynka na balkonie, z której można przesypywać ziemię do małej doniczki i z powrotem:-p

Antoś no nie powiem, jestem pod wrażeniem:tak::tak::tak: bardzo samodzielny chłopak z Ciebie:tak: moja Tosia jeszccze sto lat za murzynami jeśli chodzi o porządnictwo, aczkolwiek też już co raz bardziej siebie rozumiemy na wzajem:-p
Olga jesteś niezła:-D:-D:-D:-D
Kicrym my mamy takie drweniane puzzle - cztery elementy i rzeczywiście Tosia bardzo je lubi...jeść:-D:-D:-D aczkolwiek później stara się przylożyć do odpowiedniego elementu:tak:
my jeszcze mamy pozycję raczka albo chodzenia przy meblach:tak::tak::tak: prawda jest taka, że mała jest delikatna, normalnie szlachcianka jedna czy cuś:sorry::-p bo jak np. ma upaśc na pupę to zachowuje się tak jakby zaraz pupcia miała się zbić jakby byla z porcelany:-D:-D:-D:-D śmiesznie to wygląda:-pno i jak sie zapomni to sama wstaje bez podpórki:tak::tak:

reklama
gratki dla wszystkich dzieciaków, pięknie sobie radzą!!!
Lena uwielbia te drewiane puzzle, całkiem nieźle sobie radzi z dopasowaniem, klocki do tej drewnianej skrzynki też nieźle wkłada.
Podobnie jak Kuba - na wszystko nakłada z powrotem nakrętki, na słoiczki od obiadków, na kremy, na butelki itp....
pokazuje gdzie ma włosy, kolanka, brzuszek i pępek,
też ma etap porządnicki - najpierw wywala wszystko z półek, potem próbuje układać. wchodzi sama do łóżeczka i wychodzi ( wyjeliśmy szczebelki )
obraca się pięknie w kółko - taki ma nowy element tańca, jak ja śpiewam to ona woła - lalalalala....
ostatnio powiedziała - nie ma, i jak mówię powiedz Lena - to mówi Lene:-)
uwielbia książeczki, jak zobaczy coś co widziała w książeczce na dworzu to zaraz piszczy! ostatnio musiałam wieczorem karmić ją przy oknie bo wypatrzyła księżyc i musiała na niego patrzeć cały czas:-):-)
próbuje zakładać sama skarpetki, buty i czapkę:tak:

Do góry