reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

u nas jest mleko z kaszką pite z butelki i tak mu najlepiej, narazie tak zostaje jak będzie protestowac to zastąpimy parówka i chlebkiem. Jogurtów, serów, jajek nie możemy więc kolacje będa ubogie

reklama
no to u nas jeszcze oporów do mleczka na noc nie ma
ranki i śniadania za to masakryczne bo serio nie wiem co mu dawać - przecież nie będzie jadł jajka lub paróweczki:szok:

Renia czemu nie? Ja jednak z tą jajeczniczką nie mam zamiaru stopować,ale może faktycznie będzie beztłuszczowo,natomiast paróweczki jak najbardziej, z tym,że ja nie daję tych zwykłych,tylko takie małe kiełbaski cielęce lub drobiowe.

u nas mleko jest nadal the best i co miesiąc idzie ok 10 opakowań Bebiko 3R:-D za to kaszki pod żadną postacią nie są tolerowane:eek: w ogóle zauważyłam, że mój Syn robi się schizol po mamusi i jak tylko wprowadzam jakieś zmiany(ja ich nienawidzę:zawstydzona/y:) nie tylko w żywieniu, ale i w zwykłych codziennych sprawach od razu jest protest i wojna o stare przyzwyczajenia:wściekła/y: ostatnio dołożyłam Małemu do spania taką płaską małą podusie, mówię niech chłopak ma wyżej pod główką, a Ten od razu foch i podusia wylądowała na podłodze:cool2: z innych przykładów: kupiłam na spróbowanie Bebiko o smaku bananowym i jak tylko zrobił łyka od razu słyszałam NIE i jeb butla wywalona z łóżeczka:eek::sorry: coś czuję, że będzie ciężki żywot z tym Panem:zawstydzona/y::-p poza tym Dzieć zaczyna troszkę gadać oprócz starego słownictwa i niezawodnego NIE mamy na tapecie : gdzie, dzidzi (na siebie i inne dzieci), cycy (na moje piersi bo ciągle mi zagląda w dekolt:-p to ma z pewnościa po Tacie) oraz nanana - czyli banana w życiu bym na to nie wpadła dopóki Syn nie pokazał mi palcem o co chodzi:-p ostatnimi czasy nauczył się złazić z kanapy, ale wejść nie umie:-) a i hit dnia wstawanie w foteliku do karmienia:szok:

KasiaDe - może po prostu taki dzień? Jutro na pewno dłużej pośpi:tak::tak::tak:

U nas w jadłospisie i mleczko modyfikowane, i kaszki, i parówki i jajka. Samo mleko raz dziennie - koło 6/7 Julka wypija 210 Bebilonu 3. Druga porcja mleczka zawarta jest w kaszce, którą młodzież dostaje po kąpieli - zależy od dnia, zazwyczaj w okolicach 20. Śniadania już jada normalne. Mleko krowiei dostaje w jogurtach (Jogobella). Zarówno kaszki jak i mleko modyfikowane absolutnie nie idą w odstawkę.

Ostatnia edycja:
a co do spania to ile wam dzieciak w ciągu dnia śpią?
U nas zwykle były 2 drzemki po ok godzinę.Pierwsza tak o 10-11,a druga ok 14-15.Teraz dzidź się zrobił bardziej wytrzymały i 4-5 godzin spokojnie bez spania wytrzymuje,a w sumie między drzemkami to i dłużej potrafi.Z tego względu staram się go przetrzymać rano tak do 11-12 ,wtedy śpi 2 godziny i później do wieczora wytrzymuje.Gorzej jak śpi godzinę i o 12 już hula,a do wieczora wtedy trudno wytrzymać,z drugiej strony nie opłąca sie go kłaść o 17.
No nic jakoś przetrzymamy ten etap,aż dojdziemy do planu dnia przedszkolaka,gdzie po obiadku 2 godzinna drzemka i luz do wieczora;-)

Madziu u nas ta drzemka w okilicy 13tej i tak 1-1,5h:tak: i wytrzymuje do 19tej - kapiel i lulu przeważnie całą noc do 7-8 :-)
ale wczoraj np spał od 15 do 16 więc i takie dni sie pewnie będą trafiać:cool:

reklama
Do góry