reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Co do wyboru chrzestnych nadal jest problem i nic nie jest postanowione.Byliśmy wczoraj w jednej knajpce pytać się o chrzciny.W domu nie będziemy robic, bo nie mam miejsca, a będzie gdzieś koło 30 osób.mamy nową restauracje i jest tam bardzo fajnie i przyjemnie.Ma nam wycenić ile będzie za osobę.Tak więc nie wiem ile mi to wyjdzie.

Byliśmy też wczoraj u pediatry na ważenie dziewczynek.Natalka mało przybrała,bo ona dużo cycusia nie ciągnie i przybrała ponad 200g.Zaś Paulinka ponad 500g,dogania siostre
clap.gif
Natalia teraz waży 3650,a Paulinka 3470, a była między nimi różnica prawie 700g.Za tydzień znowu mamy iść na kontrolę wagi,a 3 sierpnia mamy usg bioderek.

Ja aż wczoraj poszłam do teściowej się zważyć,bo byłam ciekawa ile ważę teraz.Byłam w szoku
a045.gif
na wadze -24kg.Ja dużo przytyłam w ciąży,ale też byłam spuchnięta.W sumie waże już tyle ile przed ciążą.Został mi tylko brzuszek,ale z każdym dniem mam coraz mniejszy.W sumie wchodzę w wszystko,tylko nie moge zapiąć się w pasie właśnie przez brzuch
naughty.gif

Dziewczyny a co wasze pociechy dostawały za prezenty na chrzciny?

tak tak tak, piszcie jakie dostały prezenty, bo mnie wszyscy pytają co kupić dziewczynkom, a ja nie mam pojecia. Chyba wolałabym pamiątkę, ale ile można dostać łańcuszków??

ttola zazdroszczę wagi - ja po porodzie też szybko zrzuciałam ciążowe kg, ale u mnie jeszcze były te sprzed ciąży i własnie z nimi walczę!

No dziewczyny ja również zrzuciłam kilogramy ciążowe a musze się pochwalić że nawet ważę już 5 kg mniej niż przed ciążą.:-)
Tylko niestety trzeba by jeszcze trochę poćwiczyć żeby to wszystko ujędrnić - no ale niestety nie ma czasu - a zresztą czas może i by się znalazł ale człowiek juz taki nieraz zmęczony że się nie chce.:rofl2:

ticker.php

Ostatnia edycja:
My w poniedziałek byliśmy na szczepieniu - Julka w ogóle nawet nie zapłakała - jakby nawet nie zauważyła, że jej w nogę coś wbijają. Dzielna Dziewczyna. Majka natomiast jak zobaczyła Panią z centymetrem i że się do niej zbliża to wpadła w popłoch i zaczęła się drzeć. Musiałam ją uspokajać. Julka waży 6930 a Maja 6415. Różnica się zwiększyła choć jedzą identyczne porcje :) W długości 1 cm na korzysć Julki.

Moje wczoraj - mimo chłodu - spały w ciągu dnia może z godzinę łącznie. Wieczorem za to obie usnęły koło 18.15. Miałam je budzić, ale pozwoliłam godzinkę pospać - trochę i dla naszego odpoczynku. Nie wiem co one mają z tym spaniem koło 17.40-18. Poszły spać koło 21, jedzenie o 3 i wstały teraz (8.30).

No dziewczyny ja również zrzuciłam kilogramy ciążowe a musze się pochwalić że nawet ważę już 5 kg mniej niż przed ciążą.:-)
Tylko niestety trzeba by jeszcze trochę poćwiczyć żeby to wszystko ujędrnić - no ale niestety nie ma czasu - a zresztą czas może i by się znalazł ale człowiek juz taki nieraz zmęczony że się nie chce.

Ja już praktycznie zrzuciłam też. Z moich ponad 20 zostało niecałe 5. Do moich 48 chyba jednak już nie wrócę :) zostanie te 53 ale może to i lepiej. Brzuch prawie się spłaszczył jak przed ciążą ale te rozstępy troszkę mnie martwią. Z jednej strony już ładnie się wybieliły ale musze jeszcze troszkę nad jędrnością popracować. Tylko czasu jakoś brak :)

ZOŚKA-6 moje córcie dostały na chrzciny srebrne grzechotki z wygrawerowanymi imionami, łańcuszki i parę zabawek. Była też i kasa, jak to często bywa przy tego typu okazjach.

Dziewczyny, chudzielce jesteście :-D zazdroszczę...

No to my z prezentów dostalismy od chrzestmych z mojej strony odpowiednio 2 krzeselka do karmienia dla chrzesniaków (po wczesniejszym uzgodnieniu ze mna), a dla rodzenstwa:agatka złote serduszko zawieszka, darek garniturek na wiekszy rozmiar. i to z prezentow wszystko.

reklama
No ja do chudzielców nie zaliczam się:crazy:.Jestem w miare wysoka,bo 171,a moja końcowa waga ciążowa to............100:szok:.Czyli do laski mi dużo brakuje.Moja budowa to czysta kobieca,bo biodra szerokie i uda nie szczupłe,a w pasie chuda byłam.teraz tylko musi mi ten brzuszek tylko spaść.

Do góry