reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Mam pytanie, czy któres z Waszych dzieci miało w wieku ok 2-3 miesiecy nabrzmiałe cycusie? U mojej Miśki zauwazyłam że ma i mi mamy zwróciły tez na to uwage a ja nie wiem czy to normalne?

reklama
Ja uwielbiam nasze tanie małomiejskie sklepiki, nakupowałam małym super rajstop po 3zł, ale to już pisałam. Jutro mam egz, a potem pojade na zakupki z mamą, jak w realu nie kupie barwników to już będzie klapa. :shocked2:
A tak wzięła mnie refleksja, czy nie denerwują was kolejne prezenty?? Bo jak patrze np na kilka niekapków na półce to mnie trafia, moje nie chcą pić z niekapków, a po drugie co to na nowośc i nauka skoro ustnik jak w smoczku i uchwyty do trzymania, rozumiem jakby to był ten 360st., wtedy by się faktycznie uczyły pić jak z kubka. Albo kolejna balówa dla agaty (na strychu mam kilkanaście wypasionych baletnic po mojej chrześnicy). Nie żebym była marudna czy wybredna, bo trafi się też coś fajnego, typu body, getry, rajstopy, ale dla darka musze iść i coś kupić bo nie mam w co go ubierać
Poczekam jeszcze do roku, jak nie dostaną nic praktycznego to ide na zakupy i ich obkupie.
Złożyłam zamówienie na prezenty, ale zobaczymy jak będzie..

Ale naskarżyłam :szok:

rainmanka
pamiętam że miały gruczoły, bo tak każde ma, ale niewiem jak nabrzmiałe

Jedynka to zaszalałaś :) Ale fajnie że udało Ci się wyjść i z radością powitać chłopaków

Olis a ja wczoraj o Tobie myślałam!!!Fajnie że się odezwałaś

U nas ok. Maluchy wsunęły pół słoika marchewki. Po południu bylismy teściów i tak mi się towarzystwo rozstroiło że Hania dopiero zasnęła po 2 godzinach leżenia w łóżeczku!!!Dobrze tylko że nie płakała

rainmanka z tego co się orientuję to nie ma powodu do niepokoju, bo jest to "wina" nadal krążących w organizmie dziecka hormonów matki. Czasami się nawet zdarza że malutkie dziewczynki mają tak jakby miesiączkę z tego powodu. Pewnie za jakiś czas to ustąpi...

gastone ja jestem prwdziwą ikeomaniaczką. Mój mąż już nie chce tam ze mną chodzić, bo zawsze coś ze sobą przywlekę do domu. Nie wiem czy jest tam coś szczególnie niezbędnego dla dzieci ale powiem ci co ja mam. Mam mebelki (hensvik) śpiworki do spania, pościel do łóżeczka, zabawki, fajne zestawy do jedzenia, śliniaki takie foliowe (też fajne, lubię je), jakieś pojemniki na zabawki, matę antypoślizgową krokodyla do wanny, zabezpieczenia do kontaktów. To chyba wszystko z dziecięcych dzieci. A no i przyszłościowo zakupiłam bardzo fajne zabawki w tym stylu
0109389_PE259027_S4.JPG

Raimanka a taka sobie zachcianka.Mnie trojka juz wystarczy,ja mam 34 lata wiec nie planuje wiecej suwaczkow:-))
A co do ikei to wlasnie takie bibelotki zamierzam kupic,mam sporo po Maxie ale ja tez lubie ikeovskie bibelotki :-))A czy te krzeselka z ikei sie sprawdzaja??Ma ktoras z was?? Bo ja mam jedno porzadne krzeselko,z regulacja oparcia i tp i nie wiem czy kupic drugie takie samo czy dodatkowo poprostu dwa z ikei...

Ja tez szukam ogrodniczek dzinsowych ale u nas kosztuja 45zl w sklepie dziecinnym,i napewno nie wydam tyle bo pewnie wyjda ze 3 razy wiec sie nie oplaca,a nie pomyslalam o szmateksie:)jutro musze sie wybrac:)

Yenefer moje male zaczely stawiac pierwsze kroki jak mialy Majka 10,5 miesiaca, Julka z tydzien pozniej. Teraz to one juz nie chodza a biegaja:D balam sie ze jak zaloze im sandalki profilaktyczne to bedzie gorzej a okazalo sie ze zaczely w nich chodzic o wiele pewniej:) a Twoje male juz chodza?

A na roczek dostaly: sanki podwojne, lalki w wozeczkach, stoliczek muzyczny, ciuszki, kolczyki zlote, garnuszek na klocuszek, jakies zabaweczki jeszcze, z praktycznych prezentow dziadek przyniosl pampersy i mleka:) i jeszcze dostaly kase do skarbonki od chrzestnego i od nas bo zbieraja na mebelki do pokoju:)

reklama
Hej Hej dziewczyny jak miło że ktoś pamięta stara olis hehe

Juz mnie nerwica bierze, internet to bylo takie okno na swiat, teraz je pozyczam od czasu do czasu od brata ale marudzi :/

Jaka mialysmy koszmarna noc :/ Zadowolona bo laski padly o 19.30 i nie obudzily sie juz, nakarmilam na spiocha o 22 zjadly po 200ml i jeczaly cala noc jak wyglodniale sepy, o 2 zatykanie smoczkiem nic nie dalo trzeba bylo nakarmic no i o 6.30, ale wsadzalismy smoczek chyba po 8 razy kazdej :/
Zapomnialam sie pochwalic ze laski obracaja sie z brzucha na plecy ale to rzadko i z plecow na brzuch to jakos im lepiej wychodzi i cal;y czas by na boczku lezaly i gadaja do jakichs glupich zabawek hehe sa super teraz takie fajne laseczki.

Yenefer mieszka sie nam dobrze, zobaczymy jak to z kasa wyjdzie, ale jak juz pisalam woda z kaluzy i bedzie ok ;);) przedewszystkim mam swiety spokoj od tesciowej!!!

Mam pytanie: Teraz daje laskom mleko z kasza i raz dziennie zupke (ostatnio po dyni mialy uczulenie a niby bezpieczna jest) kiedy wprowadzic dodatkowy posilek i co to ma byc i o ktorej godzinie??

Do góry