reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Wszystkim chorowitka duzo zdrowka!

My dzisiaj sie wyrwalismy z M, mama zostala z malymi, bylismy w kinie na filmie JAK SIE POZBYC CELULITU i naprawde smieszny sie okazal, wiec polecam. Oderwalam sie troche i odpoczelam. Male poszly spac prawie przed naszym wyjsciem wiec mama nie miala roboty duzo. Bylismy jeszcze na walentynkowej kolacji, takze bylo romantycznie, tak jak byc powinno;)

Martyna gratuluje zrzucenia 2,5kg! U mnie po pierwszej fazie bylo 2kg mniej i narazie waga stoi, bo ten moj dukan bywa niedukanowy:D i sobie pozwalam troche, ale postanowilam ze od jutra koniec tego i nie ma zadnych odskonczni;)jeszcze 6kg mi zostalo do mojej wagi idealnej:)przeraza mnie ten odstajacy brzuszek! powinnam chyba tez cwiczyc troche..

reklama
olis tak jakoś szybko ten miesiąc zleciał...takie kruszynki były, a tu już pulpeciki się robią :) Wszystkiego naj.. dla Twoich panienek... pamiętam jak czytałam Twój post o chrzcinach i byłam przekonana, że Twoje panny są sporo starsze. Ja nie mam do tego wszystkiego głowy!
jedynka dla mnie, poza bólem cycków (tak wiem jestem monotematyczna), był to cudowny miesiąc...oby było coraz lepiej! Pamiętam jak na Twoim suwaczku chłopcy mieli coś ok 2 tyg. i zastanawiałam się jak Ty znajdujesz czas na pisanie na forum, wiec chyba nie było tak źle, co?
PS. współczuję rodzinnej tragedii
moniora, gastone życzę powrotu do zdrowia! mój J cierpi od kilku lat na zatoki czołowe, nie jest to fajne, bo kilka razy do roku jest nie do życia... tylko jego stan jest już do operowania :( Zapisał się na taki nieinwazyjny zabieg zw. balonikowaniem - w NFZ czeka się min. rok, a prywatnie koszt 10 tys. :(
monia powodzenia u gina... to mi przypomina, że też powinnam umówić się na wizytę, bo potem nie będzie miejsc...

Przez te bolesne karmienia wyjazd gdziekolwiek z maluchami wydaje mi się całkowicie nierealny!!! A muszę fryzjer, ciuszki itp.

Kolorowych snów dziewczyny :-)

Malgon ja praktycznie 4 miesiace spedzilam bujajac ich w wozku i bujalam noga a i co innego mialam robic. pisalam na forum. oni tylko cicho byli w wozku. totalna masakra byla... boze jak dobrze ze juz sa troche lepsi i idzie juz ich czyms zajac

WItam sie pierwsza.U mnie nocka wspaniala:)bez zadnej pobudki
Jak dziewczynki zjadly po kapaniu,o 19 30 to dostaly Kinga do 6 a Klaudia do 6 40:)
Aha i Klaudii juz nie trzeba bujac sama zasypia,a ma sposob taki ze kreci glowa na boli wczoraj krecila tak z 5 minut z przerwami i zasnela,mysle ze to nie rokuje zadnej choroby??

Jak bylam tydzien temu u tej lekarki to kaszlaly takim suchym kaszlem teraz Klaudia zaczyna takim kaszlem co jej sie odrywa,no niewiem jak to ujac.Co mam robic nie ma temp,je ladnie wszystko jest wesola,bawi sie i bije z siostra:)
Co polecacie??Oprocz pojscia do lekarza??
A teraz ide sobie zalac kawke,musze je wlozyc do łóżeczek

Olis Małgoń mialam wczoraj wieczorkiem jeszcze wejsc i napisac ale nie mialam juz sil-wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO dla Waszych szkrabków

Aha zapomnialam napisac najwazniejszego!!!Wczoraj dzwonilam u NAs to sie nazywa TOP-MED o przeswietlenie bioderek dla dziewczyn bo lekarz kazal przyjsc po 6 miesiacu,chcialam je zarejestrowac,a tu babka mowi do mnie ze NFZ nie podpisal z nimi umowy i owszem moga zrobic ale prywatnie za 50zl,a ja sie pytam jak mam blizniaki to czy bede miala cos taniej,a ona do mnie ooooo raczej nie dla kazdej po 50zl!!!!!wkurzylam sie na maxa

Ostatnia edycja:
Witam i ja!

Olis kochana, przepraszam że nie zauważyłam że masz już takie duże dzieci:-) Mam urwanie głowy z tymi urodzinami! Chyba wybaczysz no nie?
Małgoń dla twoich maluszków też wszystkiego naj naj naj!

2ania no wredna jest ta nasza służba zdrowia. Ja mam wykupiony prywatnie abonament a ostatnio jak chciałam się zapisać do neurologa to kazali mi przyjechać i stać pod gabinetem i prosić żeby lekarka mnie przyjęła. A ja na to, że w takim razie za co ja płacę? i czym się różni ta "prywatna opieka" od normalnego NFZ? Strasznie się wkurzyłam!!!
moniora dopiero teraz wypatrzyłam twój tatułaż. BOSSSKIIII!! Ale jesteś odważna:szok:
anulka cudownie wyrwać się tak na parę godzin z domu. Ja na 10 marca mam wykupione bilety do teatru i już nie mogę się doczekać.

Witam,

Yenefer tylu mamciom juz wybaczylam to i Tobie tez ;) hehe no i widze ze u Was dzis roczek mija wooow, wszystkiego najlepszego, zlecialo co?

Ale miałam noc, okropna, niby laski spoko, spaly cala noc juz nawet Milenka zrezygnowala z papu, ale chcialam wstac do wc i trach kolano mi sie zablokowalo, nosz jasny gwint, nie mialo kiedy i nie chcialo puscic, bol okropny, ja jeczalam a moj otworzyl jedno oko i poszedl dalej spac :wściekła/y::oo: kochany moj, w koncu odskoczylo na swoje miejsce, a ja juz mialam widok ze leze ze 2 tyg w lozku, na szczescie sie dobrze skonczylo.

My mamy w sobote mala imprezke w domu, a w niedziele na miasto z kolezanka, doczekac sie nie moge.

Witam po po krótkiej przerwie... :)

Wszystkim Mamusiom, których dzieciaczki w tym czasie obchodziły "mini" rocznice życzę dalszej wytrwałości i jeszcze większej miłości oraz zdrowia.

Yenefer - Tobie i małym w szczególności bo to okrągła rocznica - wiem jakie to przeżycie mieć roczne dzieci i jak to dumnie brzmi :)
Powiedz mi jak się sprawują worki bo zamierzam kupić może pod koniec miesiaca i ciekawa jestem jak małe na nie reagują - które kupiłaś?

U nas po kilku nocach spokoju zaczęło się ponownie! Majce wychodzą kolejne dwa zęby - ale ona jakoś nawet mniej płacze niż ostatnio, za to Julka całe noce marudzi. Jej to te zęby po chińsku wychodzą. Dwójka jej wyszła a jedynek brak i się śmiejejmy że wampir nam rośnie.W nocy pośpi pare godzin w spokoju i od 1 w nocy zaczyna koncert który kończy się oczywiście na brzuchu mamy w łóżku rodziców bo mama już nie ma siły dźwigac rocznej i coraz cięższej pannicy :) Wtedy śpi jak zabita a jak się ruszę na centymetr to już coś przez sen "gada".

Kiedy Wasze bliźniaki zaczęły się bić i gryźć? Moje chyba własnie teraz! Pare razy się szarpały! Wczoraj Majka ajk jej Julka coś zabrała to dosłownie rzuciła się na nią, złapała za głowę!!! i ugrzła w policzek - strach pomyśleć co będzie jak jej więcej zębów wyjdzie.

A zapomniałam się pochwalić - sobotnia wizyta u fryzjera przyniosła zmiany ... mam teraz krótkie włosy i zadziwiająco dobrze się w nich czuję :)

yenefer WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MALUSZKÓW:-)Witamy w gronie mam roczniaków:tak:

gastone dzięki za radę.Na 10tą mam GP.Dalej się strasznie czuję:-(Napiszę później...

reklama
Yenefer no i mamy juz roczek! Serdeczne zyczenia dla Twoich malutkich, duzo zdrowka i usmiechu! I wytrwalosci dla mamusi;)
Oj masz racje kochana ze cudownie sie wyrwac na pare godzin. Choc my w sumie nie mamy z tym problemu dzieki mojej najkochanszej mamie!Ona by z malymi mogla kazda wolna chwile spedzac:)

Olis, Malgon rowniez przepraszam ze nie zauwazylam..jak moglam..tak rowne daty:) Buziaki dla Waszych maluszkow!

Iws podobne akcje sa u nas. Jakbys o moich łobuzicach pisala. I to wlasnie Majka tez jest bardziej agresywna. Rzuca sie na Julke, przewraca ja, gryzie, bije po glowie..Ja to mam nadzieje ze zmadrzeja jak bede starsze:)i ze to tylko okres przejsciowy:D

U nas dzisiaj zimny wiatr i na spacerek sie nie wybieramy. Na 13 jedziemy Maji zdjac szwy z noska. Szybko jej sie to goi.

Do góry