yen, no moje się budza w nocy. Jedzą ok 23-24 potem może i chętnie by znów zjadly,ale juz im tylko pić daję. Asia dziś nie zjadla, koło 4-5 się obudziła, dostała pić. Od razu mialam wyrzuty sumienia,że może jakaś wyrodna matka głodze dziecko, ale ona potem spała do 8mej i ją obudziliśy czyli chyba strasznie głodna nie bylą. Zjadła śniadanko ze smakiem

WOjtkowi próbowałam nie dawac mleka, ale awantura taka,od razu wiadomo,że nic go nie oszuka i koniec. Myslałam jeszcze żeby spróbować dodawać im coraz mniej tego mleka w proporcji, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Kiedys tak się pilnowałam receptur, ale to chodziło o? sklądniki, teraz dzieci jedza różne rzeczy i może mu przestanie w nocy smakowac jak d]ostanie takie coraz rzadsze ????Jak myslicie?
A co do schizowania na temat wyjazdu to chyba pierwsze Twoje obaawy, Ty taka zrównoważona i spokojna zawsze jesteś...
A my wczoraj byliśmy u teściow, teściowa wychorowana przez 3 tygodnie, tak się uciesyła,że zobaczyła dzieciaki że aż sie poplakala, nawet na ich roczku nie była. Dzieci szalały, popisywały się bo miały audytorium, matko, jeszcze moment a zaczną śmigać na nóżkach już i tak coraz trudniej ich opanowac...
A ja teraz wysłałam męża na spacer a sama zabieram sie za jakieś gigantyczne zaległości w sprzątaniu...
moniora, mam nadzieję,że już miło spędzasz czas, gastone, powodzenia z pakowaniem
anetasz, moje mają podejrzenie alergii na białko mleka, sporo czasu piły normalne, ale zaczęły mieć dziwne śłuzowate kupki, Asia miała suche plamy na skórze i dostały bebilon pepti. Jak masz zalecenie na pepti to oczywiście że kasek mlecznych nie można stosować i nic co zawiera bialko mleka, trzeba czytać etykietki, bo nawet owocki z biszkoptami mają mleko w składzie. Podobno jak się konsekwentnie mleka nie daje to alergia ustępuje, ja mam po 1,5 roku zacząć wprowadzać nabiał od jogurtów, serkow itp i obserwować. A tak mi już to przeszkadza, bardzo ograniczony repertuar dań na drugie śniadanie i deserek

Ja nie wiem czy to skaza białkowa, bo mimo pepti miewają problemy skórne, Asia czasem ma wysypki, takie nieładne policzki jej się czasem robią jakby jakaś skorupka, ale alergolog i tak powiedziała,że to bardzo mautkie objawy i nie mam się bardzo przejmować. Jak nie wytrzymam to spróbuję im coś podać wcześniej, wiem o dzieciachm, które były na pepti o jadły danonki i nic się nie dzialo...
kończę, bo nie zdążę z moimi porządkami, jestem już bez mamy, jutro pierwszy raz będę ponad 6 godzin z dzieći sama, aż się boję co to będzie.
Mam pytanie do dziewczyn które same są z dzieći - jak organizujecie wyjścia na spacer - mi się to ydaje niemożliwe - no bo nie zostawię jednego w domu a potem drugiego w wózku pod blokiem, a dwojga naraz nie uniosę :/ Dobrze że to się nie zdarza często ale nie mam szans wychodzić dwa razy d ziennie na spacer.