reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Yenefer szkoda ze tam na Twojej wsi nie masz zadnych kumpelek mamusiek do spacerowania. Ja jak zima wychodzilam i sama to po niecalej godzinie wracalam bo nudno, zimno do tego. A teraz jak sie spotkam z ktoras to 3 godziny potrafimy chodzic az nogi bola.
Co do tego Easy Go to masakra jakas z tymi srodkowymi kolkami, stwierdzilam ze to wozek na asfaltowe drogi. Wtedy idzie leciutko ale nierowne tereny masakra!
Dzieki kochana za przypomnienie o imieninach Majki! Co ze mnie za matka! Zapomnialam ze dzieci tez maja imieniny:D i najlepsze ze Julki sa 8 a Majki 9 kwietnia:) Takze Iws niedlugo swietujemy 2 dni pod rzad:D

Jola wielkie dzieki za info na temat wozka PP Aria! Wyglada niezle i prowadzi sie tez calkiem ale prowadzilam go minute:) no i mojej kolezanki male tak jak moje maja 15 miesiecy ale waza po niecale 8kg wiec ciezkie takie nie sa. Dzieki Tobie juz sklaniam sie tylko w kierunki Joggera jezeli juz:)

Iws gratuluje kochana wygranego konkursu! Przemysl sobie na spokojnie co bedzie dla Ciebie lepsze. Widze ze pniesz sie po szczeblach kariery:) Boze ja to sobie nie wyobrazam tak isc do pracy, chyba stalam sie kura domowa i matka polka juz:D
Super te laweczki sa. Kurcze i znowu problem bo my zaraz bedziemy trawke z rolki klasc i piaskownicy szukac i innych ogrodowych bajerow. Tez musze malym kupic wiaderka i przybory do piasku. A te kosiarki tez super ale moje male kompletnie zabawki nie interesuja. Jedynie gadajacy i spiewajacy Kubus Puchatek.
Kurcze to niesprawiedliwe ze Ty i Yen takie samotne na spacerkach jestescie a u mnie poprostu tlumy matek z wozkami chodza jak sie cieplo zrobilo. Ciagle sie mijamy ale jakos z tymi pojedynczymi nie mam tematow, w wiekszosci z blizniaczymi:) Na naszej dzielnicy byl wogole w 2010 wysyp blizniakow i jest jakos chyba z 10-15 par! takze ciagle widuje.

Zoska zdrowiejcie kochani! Co do placu zabaw sa i dobre strony, chociaz nie musisz sie martwic bo przy blokach zawsze cos sie znajdzie, moze odnowia kiedys..:/u nas zrobili super plac przy szkole taki bezpieczny, duzo gumowych rzeczy jest i tez tam bedziemy chodzic od czasu do czasu.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas dzis wietrznie a i z tego powodu dzieciaki szaleja.Maxa nie moge uspokoic a Zoska wrzeszczy od samego rana.No i mnie sie udziela..

Anulka - ja zapomniałam o imieninach, ale się zastanawiałam czy by nie wybrać innego terminu dla Julki żeby chociaz imieniny miały osobno :) Żeby może poczuły się choć raz wyjątkowe osobno :)
A czy po szczeblach kariery? Może? Ale czy finansowo to nie nie jestem pewna.

A to nasze Dziewczyny z zabawkami i jak umiemy pic juz same mleko - butla większa od nas :)
maja i julka.JPGjulka zabawki.JPGmaja zabawki.JPGmleko.JPG

anulka fajne te Twoje niunie.Teraz tylko czekac jak zrobi się całkiem ciepło i zabawa na całego:-)Moje z butli same zaczęły pic jak miały 7m-cy.Jest to jakieś odciążenie,bo w nocy damy butlę i same jedzą.Oczywiście ich wtedy pilnujemy:tak:

Pogoda nam się całkiem popsuła:-(Ale już jutro wylot a zapowiadali na niedzielę 22st.:-)Maluchy zaczęły w nocy okropnie kaszlec.Na zmianę się budziły.Oby to tylko kaszel i nic więcej się nie rozwinęło bo urlop będzie spędzony u lekarzy...
Zaraz jadę na ostatnie zakupy;-)Trzeba dokupic kilka prezentów,no i muszę sobie kupic jakieś wygodne buty,bo jeszcze ciężko mi chodzic.Najlepiej wezmę rozmiar większe:tak:Pozdrawiam!

anulka widziałam, bo mój facebookowy profil od kilku dni jest tym zawalany. Mojego męża w pracy wszyscy pytają czy też tak mamy:-D
iws ślicznie sobie radzą dziewczyny i z jedzeniem i w ogródku to już w ogóle bomba! Fajne krasnoludki:tak: Moje jedzą czasami same, a czasami mama musi jeszcze karmić. Ja w sumie aż tak się nie wzbraniam bo chciałabym jak najdłużej zatrzymać czas jak są malutkie. Wiem że to głupie, ale one tak szybko rosną.

Ja się cieszę że moje mają imieniny zupełnie w innych dniach i miesiącach. Maja w kwietniu, a Lena w listopadzie. To jest wtedy taki dzień tylko dla nich. Chyba bliźnięta potrzebują czegoś takiego.

Moniora też bym się wybrała na zakupy. Chyba wyskoczę w przyszłym tygodniu bo muszę sobie kupić jakieś trampki do biegania i jakieś bluzy dla małych. Mam nadzieję że kaszelek przejdzie. 7 m-cy jak jadły same? Wow - moje jeszcze wtedy same nie siedziały :szok:

Filmik widziałam. Wczoraj puściliśmy dziewczynom - chyba zrozumiały treść rozmowy bo się włączyły i gestykulowały. Jak się skończył to raz na ekran raz na rodziców ze zdziwieniem że już koniec :)

A moje piją same od jakiegoś miesiaca. Wcześniej umiały, ale chowały ręce za siebie żeby mama trzymała butlę. Leniuchy!

A krasnoludki z moich dziewczyn straszne - szczególnie Maja - wczoraj na spacerze jak podeszłam po te kubełki z grabkami to kobitka -"a widzę, że jedna większa druga mniejsza a myślałam, że bliźniaczki!" :) A potem w sklepie chciałam kupić im bodziaki z krótkim rękawem bo wyrastają i szukam 12-18 a babka do mnie - "najmniejszych juz nie mamy". Czyżby one w tym wielkim wózku na takie malutkie wyglądały? :)

iws powiem ci po swoich spostrzeżeniach ze dziewczyny w zoomie wyglądały na dużo mniejsze. Jogger jest tak wyprofilowany że nogi zwisają i dziecko wydaje się większe. A w zoomie tonęły w tych siedzonkach, do tego te pasy były takie wielkie!

Ja już kompletuję naszą wakacyjną garderobę i właśnie myślę co zabrać żeby się nie nadźwigać. To jeszcze ponad miesiąc, ale pewnie szybko zleci.

Ja to już czekam na ten zwrot z podatku, żeby ten wózek kupić bo widzę, że te siedziska coś zaczynają im przeszkadzać. Jakieś takie lekko pochylone i małe się zsuwają - może jak dzieci większe to jest wygodnie, ale one czasem tak jakoś dziwnie siedzą mam wrażenie i ciągle je poprawiam. Pasami to spinam je tylko w pasie i między nogami - przez ręce już nie przekładam bo nic nie widzą przez te ochraniacze na ich!

A u nas coś pogoda kiepska - kropiło przed momentem :(

reklama
Hej
Wydaje mi się, że lekka poprawa ze zdrówkiem jest. Dzisiaj do kontroli. Zobaczymy, co lekarka powie.
U mnie dzisiaj tez pogoda się pogorszyła, dzisiaj padał rano lekki deszczyk. Ale my i tak wychodzić nie możemy, więc dla nas to nawet lepiej przynajmniej nie jest mi szkoda.

Moje chłopaki również jak miały 7 miesięcy to pili juz sami z butelki herbatki i soczki kładłam ich na podusi i dawał butelkę. Rzeczywiście duże udogodnienie.

Filmik super. U mnie jeszcze tak nie dyskutują. Michał jak tylko słyszy muzykę to zaraz rusza się w jej rytm a to na kolanach lub na stojąco w łóżeczku trzymając się szczebelków. A wczoraj podpatrzyłam, że Kamil pozazdroscił bratu i podpatrując go zaczął tak samo. A więc wychodzi na to, że będą nawzajem od siebie uczyć się.
Wczoraj Michał chyba się zapomniał i puścił się stał sam przez chwilę obracając się na boki sam był zdziwiony hi hi chyba, co się dzieje i za chwile postanowił klapnąć na pupe. No, ale wydaje mi się, że to już kwestia chyba dni jak zacznie sam chodzić.

Ostatnia edycja:
Do góry