reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Widziałam coś takiego w necie. Ale u mnie to raczej i tak nie zda egzaminu. Odkąd mam nowy wózek bez problemu wychodzę z domu, ale już nie potrafię wrócić :) Potrafię zapakować się do windy i znieść wózek z dziewczynkami ze schodów (6 stromych schodków z parteru do wyjścia). Ale wnieść go do góry już nie potrafię. Gdybym miała małe w nosidełku, to i tak nie dałabym raczej rady wynieść wózka po schodach. A zostawić na dole trochę się boję. Załamałabym się, gdyby mi go ukradli :(
Chyba na razie zostanę przy dotychczasowej wersji: w dzień zabawa na balkonie, a dopiero wieczorem spacer. Na szczęście czas szybko leci i może za kilka miesięcy dziewczyny będą już troszkę chodzić. Wtedy będzie łatwiej wydostać się z domu.

reklama
Dziewczyny chyba macie racje z tymi zębami bo mi to mowi każdy po kolei... No to jak mają byc mocniejsze żeby, to niech jeszcze nie wyłaża!:)

A to nosidełko do znoszenia dzieci, mysle, że bardzo pomysłowe i fajne.
YENEFER looknij na www.blizniaki.net, moze tam cos takiego znajdziesz:)

Musze sie zbierać do pracy. Wczoraj byliśmy w złobie podpisac umowe. Jak narazie bardzo mi sie podoba żłobek i pani dr tez fajna i dość konkretna.

Helloo

czy ktoś mnie pamięta z forum ciążowego? :) Oto - melduję się! Nieśmiało.... :-) Bo dawno nie pisałam na forum a bynajmniej ostatni mój post był jeszcze w trójpaku.
Urodziłam 2 marca, 3,17kg i 51 cm Marika i 2,67kg oraz 48cm Angelika - przez cc w 36tc i 5 dniu :) Pod koniec ciąży znalazłam się jeszcze w szpitalu (po raz trzeci w ogóle w ciąży) z gestozą - wysokim ciśnieniem, białkomoczem. Ale... nie będe uz wspominać tego okropnego czasu - bo taka była niestety moja ciąża i na tym temat zakończę :-) Grunt, że dzisiaj są ze mną dwie piękne córeczki i co najważniejsze - zdrowe! Oto one :) IMG_1118.jpg

Przyznam, ze podczytuję Was od jakiegoś czasu, zazwyczaj iweczorem kiedy Malce już śpią czyli po 21 a przed ostatnim karmieniem nocnym o 23 ;) Aaaa po cichu się pochwalę, że o 23 dziewcyzny zjadaja kaszkę i spią do cii.... 5-6 od jakiegoś tygodnia:-D Czaus ciągle brka - same wiecie, akurat teraz teściowa wzięła mi Małe na spacer i tak postanowiłam się odezwać, ale wiecie jak to jest - chwila czasu wolnego i człowiek nie wie czy prasować pieluszki i ubranka, czy ogarnąć dom, czy się położyć spać itd.... więc ten czas wolny dzisiejszy podzielić, drzemka już za mną, teraz do Was piszę a za chwilę ogarnę mieszkanie :tak:

Wypowiem się też w kwestii ostatnio tu poruszanych :tak:My też zaczęliśmy rozszerzać już dietę - od kaszki ryżowej oraz Sinlaca oraz soczków - marchewkowego i jabłkowego. Angelice smakują oba, Marika trochę się krzywi :dry:. I też mam niesprane plamy na ubrankach po Hippowej marchewce, więc zakupiłam Białego Jelenia i będę działać.

Co do szczepień - zdecydowaliśmy się do 5 w 1 oraz rota. Druga dawka przed nami - 15 lipca. Na pneumo i meningokoki zamierzam zaszczepić bliżej pójścia od przedszkola ;)

Co ilości pochłaniania mleka, moje są ekonomiczne, ale wcale się nie cieszę, bo Angelika słabiej przybiera i ma mały apetyt. Ona zjada na raz 90ml a czasem mniej - 60ml np,a Marika ok 120 czasem i 150 się jej zdarzy ale bywa, że zatrzyma się na 90. Jesteśmy na Nestle Nan active 1.

Na razie to tyle, pozdrowienia dla całego wątku :cool2:

Ostatnia edycja:
cześć iza mama bliźniaków Gratulacje! Masz piękne córeczki! Waga urodzeniowa całkiem całkiem. A ubranka genialne!!! Gdzie się kupuje takie mychy??Ile teraz ważą dziewczynki?
Moje panienki w wieku 3 m-cy też zjadały 90ml mleczka w porywach do 120ml. Jestem tylko zdziwiona że już podajesz im inne jedzonko. Ja czekałam aż malutkie skończa pewłne 4 m-ce. Na dodatek okazało się że to dla nich za wcześnie i dopiero od kilku dni zaczęły mi ładnie jeść. No ale skoro jedzą to chyba ok.

Moje panny to tak śpią że aż boję się zapeszać. Ostatnio idą spać o 20 i śpią do 6 rano potem jeszcze do 9!!! :szok:
My troszkę pokursowaliśmy po lekarzach. Morfologia w normie ale dalej utrzymali nam podawanie zelaza. Słuchajcie dziewczyny, JAKI I CZY W OGÓLE MOŻE MIEĆ TO WPŁYW NA ZĄBKI? Zapomniałam się pediatry zapytać. Moze któraś z was wie.. Lenie kiełkuje już 1 ząbek, mama (czyli ja) jest strasznie dumna:-D

Maja była u nefrologa ale mamy jeszcze iśc do urologa no i kontrolować mocz. Tylko to łapanie moczu wcale mi nie wychodzi:-(

U nas piękna pogoda więc pół dnia siedzimy na tarasie.

Witam Cię Iza! Alez te Twoje panny wielkie sie urodziły. Ogromne brawa dla mamy za wytrwałość:) No i musze dodac, że Gwiazdy są pierwszoklaśne:)

YENEFER ja nie mam pojęcia o związku żelaza i zębów... Ale wg mnie ma to znaczenia. Tak mi sie wydaje.
No i gratulacje dla Lenki!

reklama
IZA MAMA BLIZNIAKÓW jak milo , ze sie odezwalas. bylam bardzo ciekawa co u Ciebie slychac. mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietasz z ciazowego forum. na koncowce ciagle rozmawialysmy razem. no i u rodzilysmy 2 dni po sobie bo ja 4 marca. fajne te twoje gwiazdy sliczne, duze;) odzywaj sie czesciej bo tesknilam;) hehe

a to moje dwa robaki pływaki
P6171401.jpgP6171444.jpg

Do góry