Helloo
czy ktoś mnie pamięta z forum ciążowego?

Oto - melduję się! Nieśmiało.... :-) Bo dawno nie pisałam na forum a bynajmniej ostatni mój post był jeszcze w trójpaku.
Urodziłam 2 marca, 3,17kg i 51 cm Marika i 2,67kg oraz 48cm Angelika - przez cc w 36tc i 5 dniu

Pod koniec ciąży znalazłam się jeszcze w szpitalu (po raz trzeci w ogóle w ciąży) z gestozą - wysokim ciśnieniem, białkomoczem. Ale... nie będe uz wspominać tego okropnego czasu - bo taka była niestety moja ciąża i na tym temat zakończę :-) Grunt, że dzisiaj są ze mną dwie piękne córeczki i co najważniejsze - zdrowe! Oto one
Przyznam, ze podczytuję Was od jakiegoś czasu, zazwyczaj iweczorem kiedy Malce już śpią czyli po 21 a przed ostatnim karmieniem nocnym o 23

Aaaa po cichu się pochwalę, że o 23 dziewcyzny zjadaja kaszkę i spią do cii.... 5-6 od jakiegoś tygodnia

Czaus ciągle brka - same wiecie, akurat teraz teściowa wzięła mi Małe na spacer i tak postanowiłam się odezwać, ale wiecie jak to jest - chwila czasu wolnego i człowiek nie wie czy prasować pieluszki i ubranka, czy ogarnąć dom, czy się położyć spać itd.... więc ten czas wolny dzisiejszy podzielić, drzemka już za mną, teraz do Was piszę a za chwilę ogarnę mieszkanie
Wypowiem się też w kwestii ostatnio tu poruszanych

My też zaczęliśmy rozszerzać już dietę - od kaszki ryżowej oraz Sinlaca oraz soczków - marchewkowego i jabłkowego. Angelice smakują oba, Marika trochę się krzywi

. I też mam niesprane plamy na ubrankach po Hippowej marchewce, więc zakupiłam Białego Jelenia i będę działać.
Co do szczepień - zdecydowaliśmy się do 5 w 1 oraz rota. Druga dawka przed nami - 15 lipca. Na pneumo i meningokoki zamierzam zaszczepić bliżej pójścia od przedszkola
Co ilości pochłaniania mleka, moje są ekonomiczne, ale wcale się nie cieszę, bo Angelika słabiej przybiera i ma mały apetyt. Ona zjada na raz 90ml a czasem mniej - 60ml np,a Marika ok 120 czasem i 150 się jej zdarzy ale bywa, że zatrzyma się na 90. Jesteśmy na Nestle Nan active 1.
Na razie to tyle, pozdrowienia dla całego wątku