reklama
Gosia_x_bonus i gratis
Fanka BB :)
witajcie
taka ładna pogoda w końcu,że my cały dzień na podwórku, trochę są tam spokojniejsze, lepiej śpią
byliśmy w piątek na szczepieniu mała waży 5980, mały 6380, odbija od niej bo ona jakis czas robi cyrk z jedzeniem i je poprostu mniej, ale pediatra powiedziała,że waga w normie więc się nie martwię
młody dalej nie zamierza spać w nocy, co już nie robiłam i tak wstanie po 23, pomarudzi do 2 zje, idzie spać na 1,5 godziny i już po spaniu, normalnie już nerw mnie bierze drugi tydzień walki, tłumacze sobie,że może przez upały, bo przepadany z każdej strony i nic mu nie jest, a może tak będzie do pełnoletności?
co do wprowadzania nowych pokarmów moja pani pediatra mówiła,żeby poczekać do 5 miesiąca, po pierwsze,że wcześniaki, a po drugie ponoć im wcześniej się wprowadzi tym dziecko zbiera wiecej bakteri, alergii itp. nie wiem ile w tym prawdy, no a przede wszystkim dlatego,że jedzą mleko modyfikowane, wydaje mi się, że baba zna się na rzeczy, jest lekarzem "starej daty" ordynatorem oddziału dzięcięcgo itp. to chyba wie co robi, choć ja dla Matiego dałabym choć trochę kaszy moze by spał chociaż do 3...
a gdzie mamusie, pewnie tez na podwórku, idę i Ja choć bardzo chce mi się spać, ale trzeba korzystać ze słońca może się opalę to nie będa mi mówić,że źle wyglądam...
taka ładna pogoda w końcu,że my cały dzień na podwórku, trochę są tam spokojniejsze, lepiej śpią
byliśmy w piątek na szczepieniu mała waży 5980, mały 6380, odbija od niej bo ona jakis czas robi cyrk z jedzeniem i je poprostu mniej, ale pediatra powiedziała,że waga w normie więc się nie martwię
młody dalej nie zamierza spać w nocy, co już nie robiłam i tak wstanie po 23, pomarudzi do 2 zje, idzie spać na 1,5 godziny i już po spaniu, normalnie już nerw mnie bierze drugi tydzień walki, tłumacze sobie,że może przez upały, bo przepadany z każdej strony i nic mu nie jest, a może tak będzie do pełnoletności?
co do wprowadzania nowych pokarmów moja pani pediatra mówiła,żeby poczekać do 5 miesiąca, po pierwsze,że wcześniaki, a po drugie ponoć im wcześniej się wprowadzi tym dziecko zbiera wiecej bakteri, alergii itp. nie wiem ile w tym prawdy, no a przede wszystkim dlatego,że jedzą mleko modyfikowane, wydaje mi się, że baba zna się na rzeczy, jest lekarzem "starej daty" ordynatorem oddziału dzięcięcgo itp. to chyba wie co robi, choć ja dla Matiego dałabym choć trochę kaszy moze by spał chociaż do 3...
a gdzie mamusie, pewnie tez na podwórku, idę i Ja choć bardzo chce mi się spać, ale trzeba korzystać ze słońca może się opalę to nie będa mi mówić,że źle wyglądam...
Witam sie po przerwie krotkiej
Widze ze przez upalny weekend nie wiele sie tu dzialo
my sie naplazowalismyy..w sobote bylismy nad zalewem bo znajomy otwieral szkole kite surfingu i byla impreza na plazy, duzo ludzi z dziecmi bylo nawet. A wczoraj tu u nas na plazy, dziewczyny sie na kocu wylegiwaly. Nad morze mamy blisko bo tylko 100km ale korki sa takie ze dziekuje.Mam juz dosc tych upalow..u nas albo zimno albo przesada od razu..ale maja byc teraz 2 dni chlodniejsze takze troszke odsapniemy..bo dziewczyny 2 noce teraz to takie niespokojne, rzucaja sie w tym lozeczku..a ja wstaje co 10min..
Pisalyscie o glutenie..mam pytanie do mam starszych maluszkow..jak zwiekszalyscie dawke glutenu bo ja przez miesiac dawalam im po pol lezeczki caly czas..i co dalej?
Nasze dziewczynki wczoraj skonczyly PÓŁ ROKU! szok dla mnie ze to juz pol roku minelo!
Gosia napewno to upaly ze maly tak swiruje w nocy! Wszyscy sie meczymy wiec i maluchy!
Luckaa najlepsze zyczenia dla maluszkow z okazji 5 miesiecy!Duzo zdrowka!
))
Widze ze przez upalny weekend nie wiele sie tu dzialo
Pisalyscie o glutenie..mam pytanie do mam starszych maluszkow..jak zwiekszalyscie dawke glutenu bo ja przez miesiac dawalam im po pol lezeczki caly czas..i co dalej?
Nasze dziewczynki wczoraj skonczyly PÓŁ ROKU! szok dla mnie ze to juz pol roku minelo!
Gosia napewno to upaly ze maly tak swiruje w nocy! Wszyscy sie meczymy wiec i maluchy!
Luckaa najlepsze zyczenia dla maluszkow z okazji 5 miesiecy!Duzo zdrowka!
Ostatnia edycja:
Gemini81
Anulka!!! Buziaki dla Twoich ślicznotek z okazji półroczku :-) Teraz możesz jeszcze zwiększyć ilość glutenu. Skoro podawałaś po pół łyżeczki, to teraz dawaj po całej i stopniowo zwiększaj. Po 9 miesiącu będą mogły jeść pełne glutenowe posiłki.
Gosia_x_bonus i gratis
Anulka przyłączam sie do życzeń oj jakbym chciała przyspieszyć czas
Gemini81 twoej to dopiero wielkoludy buziaki dla maluchów
co do spania nic nie powiem u mnie trzeci tydzień wstawania małego o 23, obojętnie co nie robię, tak wstanie jak chce
mam pytanie jak śpią wasze maluchy, tzn. jak je ubieracie do snu, czym rpzykrywacie i czy śpią na płasko, poduszkach itp. może ja coś źle robię,że on tak źle śpi
co do pogody dość mam upałów, ale ponoć ma być tak przez 2 tygodnie i nawet do 35
pozdrawiam lecę bo słyszę,ża mały dostaje szału...
Gemini81 twoej to dopiero wielkoludy buziaki dla maluchów
co do spania nic nie powiem u mnie trzeci tydzień wstawania małego o 23, obojętnie co nie robię, tak wstanie jak chce
mam pytanie jak śpią wasze maluchy, tzn. jak je ubieracie do snu, czym rpzykrywacie i czy śpią na płasko, poduszkach itp. może ja coś źle robię,że on tak źle śpi
co do pogody dość mam upałów, ale ponoć ma być tak przez 2 tygodnie i nawet do 35
pozdrawiam lecę bo słyszę,ża mały dostaje szału...
Gosia Jak jest taka pogoda jak teraz to zakladam tylko body na długi rekaw na noc, bo tylko do polowy sa przykryte, a dajeszc im na noc pic?
I juz sie tak niemartw do tej pelnoletnosci, jak beda mialy 16 lat to juz chyba nie bedziesz musiala w nocy do nich wstawac.
Wczoraj ugotowalam malym zupe i chcialam pasteryzowac, pare sloików mi nie zlapalo, ale to nic, naczytalam sie w necie glupot o pasteryzacji i jadzie kiełbasianym i sie troche wkurzylam, bo nie bede co 2 dni im gotowac i troche sie martwie, a jak jest u was z gotownaiem?
I juz sie tak niemartw do tej pelnoletnosci, jak beda mialy 16 lat to juz chyba nie bedziesz musiala w nocy do nich wstawac.
Wczoraj ugotowalam malym zupe i chcialam pasteryzowac, pare sloików mi nie zlapalo, ale to nic, naczytalam sie w necie glupot o pasteryzacji i jadzie kiełbasianym i sie troche wkurzylam, bo nie bede co 2 dni im gotowac i troche sie martwie, a jak jest u was z gotownaiem?
B
Bura
Gość
STO LAT dla wszystkich solenizantów!!!
Gosiu jak moje dziewczynki były w wieku Twoich maluszków, to spały w śpiworkach. Ale wtedy była zima, więc nie ma co porównywać. Odkąd dostały normalną pościel, to śpią lepiej.
Luckaa ja mrożę obiadki. Tak dla mnie jest prościej i wygodniej
Gosiu jak moje dziewczynki były w wieku Twoich maluszków, to spały w śpiworkach. Ale wtedy była zima, więc nie ma co porównywać. Odkąd dostały normalną pościel, to śpią lepiej.
Luckaa ja mrożę obiadki. Tak dla mnie jest prościej i wygodniej
Gosia_x_bonus i gratis
moje dzieci picie traktują jako wroga numer jeden, po kąpieli zjadają mleko czasem już go nie skończą i ida spać, próbuje wpychać, ale nie ma szans, nawet przy tych upałach zrobią po łyczku
no może faktycznie 16 lat wystarczy hi hi
co do ubioru dziś chyba położe je na krótki rękaw, wiecie ile mam w pokoju 27 stopni, chyba klimatyzator jakiś by się przydał
no może faktycznie 16 lat wystarczy hi hi
co do ubioru dziś chyba położe je na krótki rękaw, wiecie ile mam w pokoju 27 stopni, chyba klimatyzator jakiś by się przydał
Moje uwielbiaja pic i czasami jak sie kreca w łóżku to daje pic i spią ladnie, Gosia a nie maja metek które je mirzzią?? Moze faktycznie je na krotki rekaw połóz.
Bura tez myslalam o mrozeniu, ale czy to po rozmrozeniu jakos wyglada i smakuje?
Bura tez myslalam o mrozeniu, ale czy to po rozmrozeniu jakos wyglada i smakuje?
reklama
B
Bura
Gość
Po zjadanych ilościach widzę, że smakuje i to bardzoBura tez myslalam o mrozeniu, ale czy to po rozmrozeniu jakos wyglada i smakuje?
Tylko gdybyś się zdecydowała na mrożenie, to pamiętaj, że nigdy nie wolno zamrozić 2 razy tej samej rzeczy. Czyli jak przygotowujesz jedzenie, to tylko ze świeżych składników. Żadnych mrożonek. No i oczywiście poporcjuj sobie wszystko wcześniej.
Ja przygotowuję sobie różne obiadki (na każdy dzień różna mieszanka warzyw), porcjuję i zamrażam. Osobno mam przygotowane mięso i rybę, w zależności od dnia dodaję coś z tego lub żółtko. Do tego wchodzi jeszcze kasza manna, czasem ryż lub inne składniki, zależy co mi się wymyśli albo zostanie z naszego obiadu.
Dzięki temu obiadki nigdy sie nie powtarzają, mają różną konsystencję i kolor