yenefer
Fanka BB :)
co lekarz to inna opinia, mi powiedzieli że można usunąć laserem... zobaczymy co powiedzą w CZD
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, tak trochę z innej bajki...
Powoli zaczynamy myśleć z mężem nad następnymi fotelikami. 9-36 kg.Przeglądałam testy i jest kilka naprawdę wysoko ocenianych. Nie mówię o tych za 900 bo to jak dla mnie przegięcie. Choć niektórzy pewnie powiedzą, że w bezpieczeństwo warto inwestować. No, ale przy dwójce szkrabów...Widziałam między innymi wysoko w rankingu foteliki Nania Racer SP. Są dość tanie jak spawdziłam - nie znałam tej firmy. Ma któraś? Może napiszecie jakie foteliki macie i jak sie sprawują. Mąż się upiera na Recaro. Już sama nie wiem...
My też zaczynamy myśleć o następnych fotelikach, ale to tak na wyrost troszkę. Dlatego, że mamy teraz większą gotówkę do dyspozycji (prezenty z Chrztu Świętego), i z tego właśnie powodu decydujemy się na te droższe modele, chyba wybierzemy MAXI COSI Tobi, 4 gwiazdki w ADACu (fotelik.info - fajna strona) to dla mnie najlepszy argument. No i ten fotelik starczy na minimum dwa, trzy lata, więc choć jednorazowo wydaje się to ogromną kwotą to dzieląc sumę na miesiące za bezpieczeństwo chłopaków nie zapłacimy dużo.
Zmienić fotelik należy, gdy główka wystaje nad zagłówek.
Oczywiście można wcześniej - jeśli dzieciaczki samodzielnie już siedzą (naprawdę stabilnie, bo niby można regulować te większe foteliki, ale to naprawdę nieznacznie, więc pozycja siedząca "wymuszona" będzie męcząca dla maluszka niesiedzącego) ale najbezpieczniejszy jest jednak ten fotelik I, czyli w przedziale 0-13kg, ze względu na pozycję półleżącą i tyłem do kierunku jazdy. Dlatego powinno się zmienić na większy jak najpóźniej.
Aha, i nie polecam oglądać Crash-testów - dla mnie, wrażliwca, to było koszmarne przeżycie.