reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dziewczyny pomocy maluchy maja temp po szczepieniu. Hania w nocy 38.8- dałam czopka z paracetamolu rano 36.6 też dałam. jerzy w nocy 38.6- czopek, rano 37.9 już bez czopka. Położna mówi że nie mieli w przychodni gorączek po tych szczepionkach, kazała czekać do 24 h po szczepieniu czy będzie dalej temp. Hania pływa, stęka, jęczy tak mi jej żal :(Szcepiliśmy na pneumo i 5 w 1
To może byc ta gorączka czy nie?

reklama
iws moja mała miała 3-dniowke, spokojnie, dobrze ze jej pieluche przykladałas bo to pomaga nawet ciałko mozesz schłodzic okladając nozki i raczki , a wysypka to nic groznego takie rozowawe male kropeczki na ciele w roznych miejscach, mi na pogotowiu kazali jej podawac calcium dla dzieci w syropku na tą wysypke, najgorzy 1 dzien 3 dniowki, życzę żeby siostrzyczka Majki sie nie zaraziła(jak piszesz ze to zaraźliwe, ja nie pamietam) trzymaj sie cieplutko i duzo zdrowka

lenna kazde dziecko inaczej reaguje ja szczepilam na takie zwykle nieplatne i mieli za drugim razem tylko delikatny stan podgoraczkowy. poradz sie lekarza najlepiej. a goraczka chyba moze byc

kkociakk - już dziś jest lepiej. Pytam jak wygądają kropki bo nie wiem czego wypatrywać. Ja wapno w syropie daję dziewczynom profilaktycznie - na zimę podobno można dla zdrowia więc może tych kropek nie będzie? :) Byle gorączka zeszła bo to najgorsze jak dziecko takie rozbite i przy każdm dotyku płacze - nie mówiąc o zmianie pieluchy.

Ja tez szczepilam i szczepie tylko na te obowiazkowe nie platne.Goraczka po szczepionkach moze wystepowac,zawsze lekarka mi o tym mowi.Po tych 2 szczepieniach moim dziewczynom na szczescie nic nie bylo,teraz idziemy pod koniec stycznia na 3 dawke narazie ostatnia szczepionek.I tez mam nadzieje ze im nic nie bedzie.Nawet powiedzialabym ze bardziej po nich spaly,a lekarka mowila ze moga marudzic:)Bylam dzisiaj po 7 w biedronce kupila dziewczynom naklejki na sciane nad lozezka,super sa.dziewczyny sie bardzo ciesza do nich,a kosztowaly tylko 7,99 po 6 takich sporkawych tych naklejek w komplecie:)

no moja Zuzia duzo wysypki nie miala a jak podajesz to wapno to moze nic nie wyskoczy, nie wiem, pamietam ze ja sie przestraszylam i 2 raz na pogotowie jechalismy bo mi za 1 razem nikt nie powiedzial ze wysypka będzie aha i duzo trzeba podawać płynow jak taka gorączka, no tak jak dziecko cierpi to az sie mamie chce płakać, ja byłam przerażona,ale na 2 dobe już wszystko było ok i znalazłam kartke z pogotowia i tez moja Zuzia miala 11 miesiecy, tak jak Twoje kobietki :)

Podaję dużo picia. Maja z tej gorączki to na raz po 150 pije, a ciągnie.... jak nigdy. Jula jest zdrowa więc popija pare łyczków standardowo. Teraz usnely 20 minut temu, ale Maja się obudziła i zasypia na siedząco... może kimnie jeszcze póki mnie nie zobaczy :)

reklama
moje spia od 10 30:)
Klaudia w wozku,a Kinga ...... na rece u mamusi:)co ja odloze to sie budzi,wiec pozostaje mi siedzenie.A mam tyle prasowania:/kawy mi sie chce:)dobrze ze wczesniej wzielam laptopa kolo siebie

Do góry