reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witam wszystkie zadomowione tu mamusie:) Jak widać jestem tutaj nowa i tak czaję się od kilku dni żeby się wpisać... Poczytałam troszkę i widzę że wszystkie jesteście tutaj zaprzyjaźnione i aż głupio się wbijać:) widzę jednak że mamy bliźniąt mają wiele wspólnego - poza podwójnym szczęściem - np miłość do kotów! Ja też mam kota - burasek prążkowany Mysza ma na imię :)
Moje córeczki mają skończone 5 miesięcy i (póki co) nie mam z nimi większych problemów. Jedzą wszystko i dużo :) szczególnie Iadusia. Ada jak jest głodna to też chętnie wcina ale zauważyłam że bardziej niż siostrze odpowiadają jej stałe pokarmy - dzisiaj wcinała zrobiony przeze mnie rosołek z kluseczkami i marchewką aż jej się uszy trzęsły :) Ida za to zjadła jakieś 4 łyżeczki i wszystko z gracją wypluła...;/
Strasznie ubodło mnie to, co napisała Basia82 - szczerze współczuję! Niby mogłabyś doszukiwać się swoich praw w sądzie tyle że z większymi korporacjami się użerać to nie taka prosta sprawa - wiele trudnych procedur i czasu a efekt nie wiadomo jaki by to przyniosło. Poraziło mnie to tym bardziej, że sama już w sumie nie długo wracam do pracy i mam nadzieję że takiego chamstwa mi nikt nie zrobi - ale, kto wie...
Strasznie się cieszę, że powstało takie forum i że takie mniej doświadczone mamuśki jak ja mogą się wiele dobrego dowiedzieć i wymienić spostrzeżeniami z innymi mamami :)
Czytając różne opowieści o Waszych pociechach uświadomiłam sobie ileż różnych (wesołych i trudnych) emocji przysparza macierzyństwo - we mnie ten stan obudził takie uczucia że nawet nie byłam świadoma tego jaka jestem. A jestem szalenie zakochana w moich dziewczynkach, w moim mężu, kocie heh...:) i mam nadzieję że tak będzie już zawsze!
Pozdrawiam Was gorąco!!

reklama
Lola137 witaj.Nie krepuj sie ,to watek dla wszystkich:-)
Moje pocieszki tez maja 5 miesiecy:-) Mowisz ze dawalas juz rosolek?? Nie za wczesnie?Rosol jest wysokobialkowy,a ma bialko chyba za wczesnie..

Gastone - może źle się wyraziłam - rosołek to za dużo powiedziane :) dałam im marchewkę z tego rosołku i troszkę mięska - potraktowałam blenderem i dziewczyny zadowolone. Moje maluszki dostały już raz ze słoiczka marchewkę z indykiem i też było ok więc nie bałam się zaryzykować.

A ja zapakowałam tatusia z dziećmi do teściowej i mam zamiar się uczyć ;-)
A tak naprawde mam zamiar jechać do chińczyka na zakupy i do siostry zobaczyć nowego członka rodziny :-D

Ostatnia edycja:
Witaj Lola :)

My dziś zaliczylismy pierwszy wózkowy spacer :) bo jak do tej pory to były tylko spacery mojego męża dookoła bloku z nosidełkami albo w drodze do lekarza, na badania itp :) Małe były spokojne cały czas... a tak się prezentowaliśmy
DSC06361.jpg

Lola witam nową mamusię!

Luckaa ja też chcę się tak pouczyć ;) Co to za nowy członek? Jesteś ciocią?

rainmanka bryka konkretna! Fajnie razem wyglądacie :)))

Dziewczyny popatrzcie na mój suwaczek, jestem przerażona jak pędzi ten czas. Za miesiąc będziemy "tupać w roczek". Coś niesamowitego - mam już takie duże córy :szok:

Hej Mamuski ja tylko na minutke wpadlam z pozyczonego internetu ;)

Od wczoraj nie mieszkamy juz z tesciowa!!!! Huuuraaaa nie bede Wam pisac jak mnie pozegnala bo cenzura to za malo:szok::wściekła/y::szok:

Ale juz swiety spokoj mamy i jestem w koncu wolna psychicznie.

Dziewczynki nawet dobrze zniosly przeprowadzke, spały grzecznie itd. Poza tym bez zmian, mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej aaaa i trzymajcie kciuki jutro idziemy do kardiologa na kontrole.

Rainmanka super wozek ale chyba to nowszy model dorjana jesli patrzec na gondole.

Pozdrawiam

Rainmanka super wozio co?? ladny kolor :) a ja mam tez takie gondole wiec nie wiem czy to nowszy model

Lola witamy!!!

Olis ciesze sie ze juz na swoim jestescie:)

Yenefer garulacje! a my dzis 4 miechy!!! wow szybko leci ten czas az patrzec jak im stuknie 18 latek i beda sie madrzyc ze juz nas niepotrzebuja hihi

a my dzis pojechalismy do mojej mamy 80km od nas.podroz byla spokojna ale u mamy tak sie darli jak nigdy jeszcze chyba masakra. wreszcie jak usneli to moglismy na szybko obiad zjesc. no i wizyta byla pod znakiem wycia. Stwierdzilismy ze musimy czesciej wychodzic z nimi do ludzi bo dzikusy rosna :/

reklama
jedynka - gratulacje - czas pędzi - by za dwa tygodnie będziemy przeżywać Roczek :)

My się też staramy wychodzić do ludzi częściej bo zauważyliśmy, że Dziewczyny nie są takie dzikie. Pare razy jakiś czas temu wizyta u kogoś w domu rozpoczynała się wielkim krzykiem, histerią i płaczem. Teraz już tak nie jest - tylko zanim się oswoją to muszą wszystkich poobserwować troszkę :)

Do góry