Moje co do spania w wozku to spia w nim wtedy kiedy trzeba

jak jestesmy w domu to rano wychodze z nimi pospaceruje od 10 do 12 tak albo pobawimy sie przed domem i biore je do domu bo to wygoda jak spia w lozeczkach a ja moge cos zrobic..obiad..sprzatanie..forum

Ale np ostatnio bylismy nad morzem to wybawily sie na plazy i poszlismy z nimi na spacer, takie przejete byly ze nawet o smoczku zapomnialy, zwiedzaly i obserwowaly bo w miedzyzdrojach pelno ludzi i dopiero o 14 padly wyjatkowo w tym samym momencie opadly im glowy na boki

pospaly godzine i dalej mialy sile. No i to samo w Niemczech jak na zakupach bylam w sob z rodzicami. Pochodzilismy po sklepie a pozniej spacer i padly
Onna wspolczuje ze spia Ci maluchu osobno w dzien, ja to szalu dostawalam jak takie dni sie zdarzaly..ani chwili spokoju! na szczescie nauczyly sie zasypiac razem i do 10min roznica w czasie najczesciej jest. No ale niestety dzieci nie da sie tak zaprogramowac jak nam sie podoba..i czasem bywa tak ze jedno potrzebuje wiecej drugiej mniej snu..chociaz u nas to sie zmienialo jak sobie przypomne. Julka byla spiochem wczesniej a majka miala drzemki polgodzinne a pozniej sie zmienilo i czesto Majka lubi sobie dluzej pospac.
Luckaa ja tez daje smoka jak juz trzeba tylko.Moglyby juz wogole go nie chciec..ale poki co nie wyobrazam sobie nocy bez smoka..tak to zaplacze nieraz, dam i spi dalej..
Yen no wlasnie z tym spaniem to indywidualna sprawa..ale ten czas napewno bedzie sie wydluzal. U nas tez pamietam ze rano wstawaly i po godzinie juz marudzenie i po 2 szly spac..a teraz nawet jak zmeczone nieraz juz o 10 to wezme je w wozek czy na podworko i zapominaja o spaniu na jakis czas

A co do tego glupiego gadania ludzi to ja tez mam dosc! traktuja je nieraz jak malpy w zoo! i u nas czesto sie zdarza ze zgaduja oo ta jest wieksza! a one sa wzrostem identyczne a w wadze 25dkg roznicy wiec sa takie same! i juz mi sie odpowiadac na te glupie pytania nie chce. Albo jak je Pani rozroznia, przeciez sa identyczne! to najczesciej slysze! a dla mnie sa zupelnie inne
Moniora no widzisz bedzie dobrze! dziewczynom napewno u dziadkow niczego nie zabraknie!