reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Rabbit 3mam kciuki, zeby wszystko sie unormowalo!! mam nadzieje,ze nowe mleczko tez pomoze...
ja tez juz od wczoraj rzucona na gleboka wode, bo mezus wrocil do pracy, a ja sama z moja Swieta trojca :)
ehh nie ogarniam,a moze ogarniam tylko panikuje, ze to nie zrobione albo tamto... gdyby dzien mial tylko wiecej godzin... :tak:

reklama
Ogarnianiem to sie nie przejmuj, ja do tej pory nie ogarniam wszystkiego:-)
Czasem to az jestem zla ze sie przyzwyczailam do "salonow" bo ogarnac 4 lazienki, 4 sypialnie plus dwa pokoje i studio meza i 11 metrowa kuchnie to juz dla mnie za duzo przy maluchach, ale tak sie przyzwyczailam do przestrzeni ze udusilabym sie w mniejszym domu . ..Do tego prasowanie, pranie, zakupy... Dobrze ze ktos wymyslil zmywarke bo gary by po sufit lezaly...Ale dzieci najedzone, czyste, zdrowe i szczesliwe wiec jest dobrze:-)

BioGaya sa sa suuuuper! Nam bardzo pomogly!

Ostatnia edycja:
łooo kurde....u mnie teściowa była...czyta jakieś bzdury w internecie i każe przekłądać to na moje dzieciaki...ahhh szkoda słów.....

gastone właśnie położna mi mówiła o plantexie...hmmm już sama nie wiem co mam kupić....ale tyle dobrze że Jaśko wkońcu wydusił kupsztala...ufff i śpią aniołki teraz.....

Milena ogarniasz ogarniasz...tylko nie panikuj!!! ja mam tyle dobrze że nie muszę gotować...mamuśka mi przywozi obiadek ^^ z dnia na dzień jakos wszystko się układa...i mniej płacze hehehe ogólnie myślałam że będzie bardziej p.....ne z bliźniakami..... a wyrobić się da...:)

łooo kurde....u mnie teściowa była...czyta jakieś bzdury w internecie i każe przekłądać to na moje dzieciaki...ahhh szkoda słów.....

gastone właśnie położna mi mówiła o plantexie...hmmm już sama nie wiem co mam kupić....ale tyle dobrze że Jaśko wkońcu wydusił kupsztala...ufff i śpią aniołki teraz.....

Milena ogarniasz ogarniasz...tylko nie panikuj!!! ja mam tyle dobrze że nie muszę gotować...mamuśka mi przywozi obiadek ^^ z dnia na dzień jakos wszystko się układa...i mniej płacze hehehe ogólnie myślałam że będzie bardziej p.....ne z bliźniakami..... a wyrobić się da...:)

Masz racje, tylko spokoj nas uratuje... tyle ze ja tego spokoju mam malo bo jak dziewczynki spia to Julka grasuje i tak w kolko...
ale to nic jeden usmiech zmienia wszystko ;)))))))

Rabbit no to ja nie doczytałam, że to zaparcia :zawstydzona/y: A probowałaś przed porannym mleczkiem podac odrobinę gotowanej wody? Moja położna tak radziła jak się pojawiło zaparcie, no i pomogło. Powodzenia życzę, na pewno w końcu się unormuje .

Karola u nas kolki jakos po miesiacu sie zaczely i trwaly do konca 3 miesiaca. Byla istna masakra! najpierw darly sie po kapaniu i jedzeniu 2 bite godziny codziennie..pozniej ten czas sie skracal ale co przezylismy to przezylismy:/nic u nas nie pomagalo..sab simplex tez nie wiele..mleko zmienialam na bebilon, najlepiej im pasuje do tej pory ale tez wtedy to nie wiele dalo.Po prostu musielismy to przezyc;)pociesze cie ze juz teraz nie pamietam tego wiec i ty zapomnisz kochana. Trzymaj sie!:)

Rabbit no widzisz jaka jestes dzielna:) duzo osob sie pyta jak dajemy rade..a mamy wyjscie?!:)jestem zdania ze jak sie nie ma wyjscia zawsze sie da rade:)

Gastone o matko! podziwiam Cie kochana ze ogarniasz wszystko!u nas 2 lazienki, salon, 3 pokoje, kuchnia, jadalnia i ja wymiekam czasem!

Ostatnia edycja:
Anulka jakos trzeba..

Rabitt jeszcze chwila i czasu bedziesz miala mniej, przygotuj sie na to:-) Dzieci beda bardziej aktywne i beda sie domagaly twojej uwagi podwojnie...Ech zazdroszcze mam, obiadkow....

reklama
hejka,
czytam Was regularnie ale ostatnio czasu nie moglam znalezc. Bylismy w sobote na basenie z dzieciaczkami, myslalam ze Maya bedzie plakac a okazaloo sie inaczej :) Lucas ryczal jak najety, cale 30 min, podejrzewam ze to przez to ze na poczatku sie przestraszyl halasu. Maya byla w siodmym niebie i nawet nurkowala :) Troche sie balam ale ona dawala sobie rade bez zachlysniecia woda. Ale taka wyprawa to duzo roboty, trzeba wszystko obmyslec- kiedy podac im mleko, kiedy obudzic........ ale czego sie dla dzieci nie robi. Chcemy kontynuowac, zobaczymy jak bedzie nastepnym razem :)

Do góry