reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Poczytalam:-) Duzo zaleglosci nie ma :D
Kasia fajnie ze wypoczeliscie:-))
Jak czytam o dziewczynkach to juz sie nie moge doczekac kiedy moje wyrosna.Jak narazie szoguny takie ze jak puscisz reke to w dluuga i nie patrza za siebie :D
Dzis zakupy zrobione jutro dwa torty pieke:-) Kiedy to zlecialo?
Moj Manius 6 lat! A dziewczynki 2... Strasznie leci:/))

reklama
Gosia ja też zupełnie nie wiem kiedy to zleciało :))
Wszystkiego najlepszego dla Maksa, Zosi i Hani!!!!

happy-birthday-11185a.jpg

Dziekuje Kasiu :-))
My po imprezie.Duzo gosci nie mielismy bo to czas urlopowy wiec czesc w Polsce:-(( Ale i tak bylo fajnie.
Dzieci zadowolone, prezenty trafione:-)
No to kolejny rok z glowy :D

Dzisiaj razem z mężem powiedzieliśmy naszym chłopcom, że będą mieli braciszka, albo siostrzyczkę. I co? I zero reakcji! Nie ciągneliśmy więc tematu. Po jakimś czasie chłopcy przychodzą ze swojego pokoju z pustym pudłem po klockach i mówią, że możemy dziecko tam włożyć, a pudełko zostawić u nas bo u nich w pokoju nie ma miejsca. Zaczynam myśleć, że się nie cieszą...

anka38 czy ty przypadkiem nie jestes mamą czworaczków? Chyba, że pomyliłam (jeśli tak to przepraszam). A jesli nie pomyliłam to wielki szacun skoro zdecydowaliście się na jeszcze jedno dziecko. Wow, ile chłopcy teraz mają latek? No i czy ciąża będzie wieloracza czy pojedyncza?

madzia842- tak to ja jestem mamą czworaczków. Kolejna ciąża wyszła że tak powiem z przypadku. Lekarz mówi, że ta ciąża jest pojedyńcza. Mam nadzieję, że mnie nie oszukuje...;-)

Gastone ty to masz dobrze, trojka dzieci i jedna impreza:)))fajnie ze udana i dziaciaki zadowolone. Mowisz, ze Twoje szoguny. A ja wlasnie tak obserwuje ostatnio, ze moje dziewczyny byly takie rozbrykane a teraz jakby troche sie uspokoily, rozwazniejsze sie robia chyba z wiekiem:) sa takie super teraz, gadamy i gadamy, rozmowy i pytania sie nie koncza:)
Ale wiadomo, ze caly czas to grzeczne nie sa, nie sluchaja sie tez czasem..wczoraj obejrzalam przypadkowo supernianie, byl odcinek z chlopcami blizniakami 3-letnimi, jednak sie ciesze, ze mam dziewczynki:-D zastosowalam dzisiaj sposob superniani nawet i dziala! julka rano rozsypala puzzle po podlodze, kazalam jej posprzatac a ona ze nie i robi swoje, powtorzylam ona dalej nie, powiedzialam ze bedzie kara zaraz jak nie posprzata, upierala sie wiec ja do kata posadzilam, ryk byl. Wytlumaczylam jej za co, posiedziala 2 min (ilosc minut zalezna od wieku) przytulila sie, dala buziaka, pytam sie czy idziemy posprzatac puzzle a ona ze tak, dalam jej kartonik, posprzatala:-)a julka to taki uparciuch jest i zdziwilam sie naprawde, ze to tak zadzialalo na nia:)oj beda kary:)a najlepsze ze wczoraj jak ogladalam one tez patrzaly troche i Majka jak julka siedziala w kacie, usiadla kolo niej i mowi widziś Julciu maś kaje, bo nie słuchałaś mamusi, jak chopcik:D musiś popsiątać i gziećna być:-D

Anka38 wow no to wesoło u Was musi być a będzie jeszcze weselej:) macie 4 chłopców? Ile maja teraz? Uciesza sie jak sie malenstwo pojawi:)

moje to chyba coraz gorze z wielkiem, gorzej jedzą, gorzej się zachowują, gorzej śpią - zaczynam się martwić tym przedszkolem bo powiedzą że dzieci nie potrafiłam wychować:zawstydzona/y:
Ostatnio wszystko jest na nie... stałam się rozdartą mamuśką, aż mi czasem wstyd że tak w ogrodzie się na nie wydzieram:zawstydzona/y:

Ania, twoje dziewczynki to już takie rozumne - fajnie! Ja wczoraj starałam się zastosować metodę usypiania super niani, ale chyba jestem za słaba psychicznie...

anka gratuluję Wam nowego dzidziusia! Nie martw się chłopcy na pewno z czasem będą się cieszyć (masz 4 chłopców?)

Dzięki za wsparcie. Mam nadzieję, że chłopcy z czasem ucieszą się z rodzeństwa. Tak mam czterech chłopców. I tak to cztery sztuki radości, ogromnej radości.:-)

reklama
Chwalić oczywiście nie wolno, bo może się wszystko odmienić za chwilę ale naprawde u nas jest lepiej. Kasia bo Twoje były grzeczniejsze wcześniej, spały ładnie a u nas to był horror:D z jedzeniem też, jedza duzo gorzej niz wczesniej co mnie troche martwi, nawet ostatnio schudly po 200g i waża po 14kg. Ale zachowanie zdecydowanie lepsze, nie bija sie juz tak nawet i spia wkoncuuu! ale pamietam jeszcze kilka miesiecy temu Kasia to jak u Ciebie, darlam sie gardlo zdzieralam, poprostu diably, gluche na wszystko i na zlosc robily a teraz jakos tak po kumpelsku gadamy sobie, ja jestem spokojniejsza i one tez widze.
A jaka metode superniani zastosowałas? może przez te łóżka nowe gorzej śpią? strasznie sie boje tej zmiany..teraz w dzien ida do lozka, pogadaja, spia z 2 godz, wieczorem to samo, same zasypiaja i spia do 8-9 ostatnio..a jak beda miec luz..strach pomyslec..

Ania wow 4 chlopakow:) to moze teraz coreczka bedzie, ale by miala dobrze! dziewczyny marza najczesciej o starszym bracie a ona mialaby 4 naraz! Ile chlopcy maja?

Do góry