reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Ja mam na wadze 6 kg mniej niż przed ciążą. I wcale się z tego powodu nie cieszę. Wyglądam jak kościak.

Co do ćwiczeń to zaczęłam już pracować nad brzuchem. Zaczęłam od 100 brzuszków dziennie i codziennie zwiększam liczbę o 5. W tygodniu jeden dzień od ćwiczeń robię sobie wolny żeby mięśnie odpoczęły. Wczoraj zaczęłam jeszcze ćwiczyć pośladki i uda. Zakwasy mam straszne :-D

reklama
Ja szczerze nie wiem ile teraz waże bo i wagi nie mam co jak pójde na wizyte kontrolną to wejde na wage:tak:

BLACK mnie M uczył że najlepiej brzuszki robić co drugie dzien bo mieśnie się spalają jak tak czesto i coś w tym jest bo ja wcześniej jak za panny to co dziennie tak jak ty po 100 robiłam a efekty tylko takie że mnie wszystko bolało a brzuszek jak był taki był;-)

O jaki fajny temacik się pojawił :-)
Ja chciałam już zacząć ćwiczyć...w sumie jutro będzie miesiąc, ale nie da rady...Ciągle boli mnie jeszcze brzuszek i wole nie ryzykować. Gdzieś czytałam, że po 6 tygodniach od cc można zacząć wciągać brzuch :szok: (tylko) ja nawet nie dałabym rady zrobić brzuszka. Ja ważę teraz 56kg, przed ciążą ważyłam 53 ale z chęcią schudłabym do 50...ale jak na razie, waga stoi w miejscu...:dry:

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej no i gin zapisał mi juz tabletki antykoncepcyjne. Zaproponował mi spiralę...ja za bardzo się na tym nie znam...jak myslicie to dobre jest?

Ja słyszałam że spirala to złe rozwiązanie bo i z tym można zajść w ciąże ale to grozi poronieniu tak więc fasolka by nie mogła się rozwijać a jak już to do pewnego etapu co i tak potem powoduje poronienie nawet du żego maluszka można stracić bo z nią jest źle i jak się ją nawet wyjmie to też jest źle tak więc lepiej już te tabletki:sorry2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja już też myśłałam o antykoncepcji. Spirali nie chce, bo nie jestem do niej przekonana . A tabletki? brałam przed ciążą i byłam bardzo zadowolona. Tylko nie wiem jak jest z tabletkami, jak się karmi piersią?
Słyszałm też o jakiś zastrzykach, ale jestem zielona w tym temacie.

Ja o słodyczach się nie wypowiadam bo normalnie mnie skręca do nich i .. pozwalam sobie bo naprawdę nie mogę sie oprzeć. Niby deilaktne ciasteczka owsiane, chrupeczki, ale co chwile coś ... :szok::szok: Nigdy nie schudnę....
No ale ... dopiero 2 tyg minely, mam nadal minus 8 kg tylko :-( jeszcze chce 10 - tylko z tego 6 z ciązy a resztę z okresu przed. Black - ale ci zazdroszczę :baffled:

No właśnie.. co z tabletkami przy karmieniu piersią? Jakoś nie wierzę,że one nie mają wpływu na dziecko :no:

Heh, faktycznie fajny temacik.
U mnie minus 8 kg po porodzie, zostalo 5 kg, ale z tego najwyzej 2 kg moge schudnac, bo jak pomysle, ze wazylam 55 kg to chyba musialam wygladac jak mega smierc na choragwi. A 58 kg to bedzie tak w sam raz:-)
A brzuszek mi sie "wklesl":-)

reklama
Do góry