reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

reklama
ja mam 160cm i startowałam z wagą 62kg, teraz już 63,4kg, 11 tydzień, trochę się bardziej uwypukliłam, już brzucha nie wciągnę jak kiedyś;p ważę się tylko rano :)

o jeju jeju... ja już 5,5 na plus. mam jednak wrażenie, że najpierw przytyłam do mojej normalnej wagi, a później związanej z ciążą. o tym, że zostanę mamą dowiedziałam się 12 dni przed ślubem, do którego dbałam bardzo o linię, bo sukienka ciasna była :-p dopiero po pozytywnym teście przestałam ograniczać jedzenie.

a ja dzis rano się zdziwiłam. cały czas mam na plusie 3 kg, może nawet pare deko mniej. To to co mi przybyło na samym poczatku ciąży po porzuceniu diety. I więcej nic. Nie chce zapeszac.... Nie robiłam notatek, ale wydaje mi się, że z Maćkiem na tym etapie miałam już tak ze 4 kg na plusie. W każdym razie ważyłam więcej niż teraz. Może jednak cel da sie osiągnąć.... tzn nie przytyc tak masakrycznie jak wtedy. max to 15-16 kg, tyle akurat mi zeszło w 1-2 tyg po porodzie.

trina- ja mam taki sam cel- max.16-17kg :) Z Danielkiem właśnie tyle przytyłam i jak wróciłam ze szpitala do domu to już było na liczniku tyle co przed ciążą.

ja startowalam z 56 kg, jakies dwa tyg temu wazylam 54, wczoraj weszlam na wage i jest znow 56 kg, czyli w pierwszym trymestrze nie przytylam nic, a wg tabel powinnam 3 kg

No a ja jednak schudła, dzisiaj się ważyłam u położnej - moja waga 69,50 kg. Maleństwo bardzo dużo ze mnie zabiera i samo rośnie szybko ;-) Więc może nadrobię jeszcze - mam nadzieję, że dużo nie przytyję. Z Kubą przytyłam tylko 12kg :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry