reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

No to moja robi to samo...Otwiera lodowke,krzyczy zeby ja podsadzic a wtedy godzine sie namysla...Po czym wiebiera cos ja jej to daje a ona na to wtdy "Nie e"...
A jak juz na cos ma ochote to najczesciej na jogurta...Z reszta ona nie tylko do lodowki podchodzi i wola...dokladnie wie co gdzie trzymama i jak.np.chce pic podchodzi do szafki,jak owoc to na szafke pod okno itd...

reklama
gdzie te rady kochane....czy w ogóle któryś z maluchów ma jeszcze smoka w tym wieku?????

Ell mój sam odrzucił przed roczkiem więc nie wiem co Ci poradzić. Niektórzy stosują metodę żegnania smoczka np. superniania oddawała do wrózki i mówiła dziecku że teraz wróżka ma smoczek ale w zamian przyśle coś innego i dziecko dostawało podusię do spania. Inni smarują czymś smoczki żeby dziecku to obrzydzić. Może ktoś Ci podpowie jeszcze jakiś sposób...

Kuba też jeszcze ssie smoka, ale ja nie odstawiam. Pójdzie do szkoły to sam zrezygnuje :-D U nas smok to lekarstwo na cale zło więc nie chcę go tego pozbawiać

Dziweczyny -mlodej ropieje ten przykleszczony paluzek...Wiecie co moge zrobic by nie ropial...? Moja mama radzila by moczyc w wodzie z mydlem...wiec nalalam jeje w... nocnik wody,wsadzilam mydlo i mloda zadowlonona sie tam bawi :-)
Ale moze jeszcze jakis sposob?

Pati ja bym sie wybrala do apteki i zapytala co na to poradza. Najwazniejsze, ze by dalej nie poszlo bo wtedy moga byc problemy.

reklama
No wlasnie dlatego tez idziemy jutro do lekarza...bo troche ropieje i jakby wiekszy ten paluszek od drugiego...Ale myslalam ze moze cos znacie co dzic bym mogla wykabinowac:-)

Do góry