reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A wiecie co ja mam normalnie jak leżę w nocy czy przewracam się na lewy bok to mi się mięśnie brzucha zaczynają same naciągać no i muśże wszystko robić na podkurczonych nogach i ostrożnie

reklama
Ja również do włosiastych brzuchów dołączam, z tym że ja już miałam tam włosy też przed ciążą :-( Niezbyt to estetyczne, ale idzie się przyzwyczaić.

Mnie przy kaszlu, kichaniu czy nawet gwałtowniejszym ruchu bardzo boli podbrzusze, ale w poniedziałek byłam u lekarki i potwierdziła, że wszystko w jak najlepszym porządku i maluszek ma się dobrze. Uff :-)

A mnie cały czas jest niedobrze:/ od kilku dni od rana mam koszmarną zgagę, poza tym czuję jakby żołądek ..i ogólnie jakas struta jestem :/ zdarza wam się tam czasem? pogoda piękna a ja taka rozmemłana:/

Ostatnia edycja:
Mnie przy kaszlu, kichaniu czy nawet gwałtowniejszym ruchu bardzo boli podbrzusze, ale w poniedziałek byłam u lekarki i potwierdziła, że wszystko w jak najlepszym porządku i maluszek ma się dobrze. Uff :-)

mam to samo :), wręcz przygotowuję się wewnętrznie na kichnięcie :)))

U mnie też się te dziadowskie włosy na brzuchu pojawiły i się przeraziłam...czy to zginie po porodzie?

Hej!
1 trymestr przeszłam super.miałam w sumie z 5 dni,kiedy męczyły mnie mdłości,głównie wieczorkiem.Poza tym czułam się super fizycznie i psychicznie po tym jak już doszłam do siebie po szoku że jestem w ciąży po 7 latach ciszy.Jestem teraz w 16 tyg ciąży i zaczynają doskwierać mi zaparcia i związane z tym bóle skurczowe w dole...oraz wywalony brzuch :) plus doszły lekkie problemy z dziąsłami .Tak więc od dnia dzisiejszego duże postanowienie...woda woda i jeszcze raz woda i siemie lniane ....Jem wszystko w każdych ilościach,z zapachów które doprowadzają mnie do szału jest tylko zapach cytrusowy elektryczny,którego już się pozbyłam. :)

Aniu - z tym przewracaniem się na bok w łóżku mam tak samo. I jak chce wstać z łóżka i mam ogromny problem e schylaniem się, zawiązaniem buta itp., ale gin mówi, że męczę się podwójnie, bo ja jeszcze niestety mam problem z wyrostkiem i przy nachylaniu się zakuje mnie jak cholera :crazy:

Dziewczyny czy uczucie takiej goryczy z żołądka to zgaga? cały dzień mnie to dziś męczy i az mnie mdli, niigdy nie miałam zgagi, dla mnie z opowieści zgaga to to że pali w przełyku a mnie nie pali tylko taki gorzki posmak czuje z żołądka

reklama
Ja też wcześniej nie miałam zgagi, mnie akurat pali i jakby ciągnie przełyk. Piję wtedy mleko, troszkę pomaga. Głównie wieczorem mnie bierze.

A uczucie goryczy miałam ok 13-14 tc, ale to chyba nie zgaga... Nie wiem

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry