reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziewczyny, mam do Was pytanie...

już kilka razy to zauważyłam, ale hmm,, dziwne to trochę :cool::cool:

Zawsze jak Maleństwo szaleje w brzuszku, przykładam rękę do brzucha i czuję jakby takie pulsowanie..... :sorry::sorry::sorry:Czy to możliwe, ze jak Maluch tak bryka w brzuszku, zmęczy sie, to mu serduszko szybciej i mocniej bije, a ja mogę to wyczuć ręką???? Teraz Brzdąc śpi, i jak przykładam rękę, to nic nie czuję... ale jakąś godzinę temu jak usypiałam Igusia leżąc na łóżku, Maleństwo zaczęlo szaleć i normalnie czułam przez rękę jakby bicie jego serduszka:crazy::crazy: Możliwe to???
wika wiesz co mi się wydaje że to nasze jakby ciśnienie taki przepływ krwi, mi dużo żył wyszło, i też jak trzymam rękę na brzuchu to mi pulsuje, myślę że to właśnie coś na zasadzie naszego tętna które jest odczuwalne na całym ciele.. w końcu objętość krwi w ciąży zwiękasza się o 30%:)

I ja mam do was pytanie, myslicie czy wykluczenie mleka z diety bo ostatnio sporo piję może zaprzestać produkowanie siary..? Bo już mnie męczą te mokre cycki :/

wika to chyba nasz puls, bo ja tez lekarza pytałam czy to serduszko dziecka bije bo tez czułam jak łapkę przyłożyłam a on mi na to ze to mój puls chyba ciężko jest o tak wychwycić dziecka uderzenia

wika, siostro, dosłownie dziś rano o tym myslalam, bo zawsze czuję swój puls na brzuchu, ale dziś rano jak małe brykało to czułam szybszy i wyraźniejszy puls. :tak:myślę, że to nasz tylko może jak sie dzidzia wypycha to bardziej go czuć?

wika, siostro, dosłownie dziś rano o tym myslalam, bo zawsze czuję swój puls na brzuchu, ale dziś rano jak małe brykało to czułam szybszy i wyraźniejszy puls. :tak:myślę, że to nasz tylko może jak sie dzidzia wypycha to bardziej go czuć?

tak samo mi się wydaje i ja równiez nie będę odludkiem bo czuję to samo....i niejednokrotnie myślałam czy to bąbelki czy nie ale ginka też mówiła że to mój puls a że cieszy się że czuję ruchy to czuję i swój puls wyraźniej :-)

słyszałam, że rytmiczny tak jakby puls może świadczyć również o czkawce u dziecka, też często wyczuwam i się zastanawiałam, że raz jest a raz go nie ma ...

tez pomyślałam przez chwilkę o czkawce, ale to chyba jeszcze inne uczucie jest!

u mnie raczej to nie czkawka Maleństwa:no::no: u Igusia czkawka objawiała sie tym że mi brzuch lekko podskakiwał :-D:-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry