reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mi w szkole rodzenia też fajnie się ćwiczy :) potem można sobie w domku czasami porobić ćwiczenia :) potem czuje się odprężona ...

ja za to od 2-3 dni jestem taka bez życia, nic mi się nie chce...siedze na tyłku , humor skacze raz super a zaraz najchętniej bym się poryczała , B. myśli że jest jakiś powód a powodów nie ma ,tylko mam ochotę sobie płakać ... albo jestem strasznie niemiła i się na tym łapie :confused:

reklama
Ja miałam załamkę taką, wstawałam o 10 a już o 12 byłam bez sił i okazało się, że mam anemię. Odkąd biorę żelazo jest trochę lepiej, choć uważam, że nie nic mi tak humoru nie poprawi jak zmiana otoczenia i na to czekam:tak:

A mi lekarz na wizycie powedzial ze mam nie dzzigac a ja wzielam sie za pranie wkladu do poscieli małej i ochraniacza i to recznie teraz mnie boli wszystko:(((
Jaka ja głupia bo lekkie to nie było;/

Dziewczyny macie jeszcze mdłości? Od kilku dni mnie męczą( dzisiaj miałam bliższe spotkanie z kibelkiem) i nie wiem czy się tym przejmować czy po prostu dzidzia mi uciska na żołądek:confused:

justa ja mam mdłości całą ciążę od czasu do czasu, musiałam odstawić wszystkie witaminy, bo po nich jest gorzej. Teraz się nasiliły, ale gdzieś czytałam że mogą wrócić w trzecim trymestrze. Lekarz kazał się nie głodzić i dbać o to żeby poziom cukru we krwi nie spadał, jeść mniej a częściej i lekkostrawnie. U mnie jest gorzej przy zgadze i jeszcze przez katar, który mam w ciąży cały czas i czasem mi to świństwo spływa do gardła. Najgorzej wymiotować przy zgadze, to tak jakby ktoś wlał kwas solny do przełyku.

Dzięki dziewczyny bo juz się zaczynałam bać:-( Też mam zgagę, zawsze na wieczór:no: I katar też od poczatku ciąży, najgorzej jak się położę spać...

U mnie to samo z mdłościami. Ostatnio nawet jak byłam z mężem na spotkaniu z architektem w sprawie naszego budującego się domu to nagle zrobiłam się zielona mój A. na mnie a ja nawet nie przeprosiłam tylko w te pędy do łazienki - na szczęście zdążyłam. Na początku wymioty to wina hormonów głównie silnego wzrostu Beta hcg a teraz to po prostu zwykły ucisk żołądka który oprócz nieszczęsnych zgag powoduje również nudności i wymioty. Jak się brzuchol obniży przed porodem to nam to przejdzie - na chwilę bo później może się znowu zdarzyć przy rozwieraniu szyjki - no cóż taki żywot ciężarnej z żygusiem za pan brat :-D:eek:

reklama
A ja ostatnio w ogóle nie mam apetytu... wręcz się zmuszam do jedzenia jak już odczuwam głód, najlepiej mi wchodzą rzeczy płynne ostatnio nie rozstaję się z maślanką i jogurtami pitnymi. A rano muszę wypić kakao. Mam lekkie wyrzuty, bo nie jem nic wartościowego:no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry