reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Czesc !!! Ja z kwietniowek w sprawie lewatywki :) a wiec ja nie mialam, a przyjechalam na porodowke po odejsciu wod bez skurczy i wszystko bylo ok . Jednak biorac pod uwage przebieg porodu zwlaszcza ostatnio jego czesc czyli parcie, jezeli nie robilyscie tzw. 'dwojeczki" pare dni a porod lada chwila to polecam lewatywke, przynajmniej macie komfort psychiczny ze nic krepujacego sie nie stanie. Pozdrawiam serdecznie i zycze spokojnego i szybkiego rozdwajania :)

reklama
No własnie Asiu - jeżeli przeczyści cie przed porodem a podobno często tak jest to lewatywka nie jest potrzebna ale jeśli nie przeczyści to potem może być mało komfortowo podczas parcia :) więc my juz tak planujemy "w razie czego" , ja tam wole mieć pewność że jelitka mam puste raczej puste, a z tego co wiem to obowiązkowa nie jest - przynajmniej u nas

Dziewczyny ja raz poroniłam i wiem mniej więcej co dzieje się z organizmem podczas takich skurczów . Wszystko co masz w jelitach zostaje usunięte, ja miałam straszną biegunkę więc wydaje mi sie że ta lewatywa to jak zbawienie. Ja napewno sobie zrobię zanim wyjdę z domu na poród.

Samemu można ją wykonać czy raczej to nie zbyt realne? Lepiej lewatywe czy czopki? Strasznie jestem " ciemna" jesli chodzi o te sprawy. Jaką lewatywe trzeba kupić jak się nazywa? Ile ona kosztuje? Chyba z niej zrezygnuje raczej watpie żebym mogła wykonac to sama. Przeciez zaparcia nie mam i wyprózniam się normalnie. Mówicie by zrobić to przed porodem tylko po czym poznać, że właśnie w tym dniu zacznie się poród czy gdy już wiesz, że zaczyna się poród to wtedy lewatywe czy zdazy się ją wykonać wypróżnić i jechac do szpitala. Właśnie czytam o lewatywie aż dziwne, że stosują to osoby w celu mocnych doznań erotycznych coś obrzydliwego przynajmniej dla mnie.

Jesli ktoś też mało wie o lewatywie podaje link http://enema1.republika.pl/

niezłą Asiu stronkę znalazłaś :D sama nie wiedziałam że w takich celach można lewatywę stosować...

Ja kupiłam REKTANAL, i zamierzam sobie jak najbardziej "zapodać". Wolę uniknąć przykrych niespodzianek już na łóżku położniczym. A to jest właśnie taka do domowego użytku, więc na pewno się da samemu

A ta enema? To też do domowego uzytku? Bo ta nazwa wszedzie mi sie obija to może jest dobra.
Dziewczyny może mi polecicie jakiś dobry krem zapobiegajcy rozstepą i jednoczesnie na rozstepy. Tak do 30zł. Chcę go używać równiez po porodzie żebym nie był tylko tłusty bo nie chce by moja córunia przez to sie lepiła do mnie i dotykała tego cholerstwa Ale jakoś o piersi muszę zadbać niechce mieć rozstepów narazie mi się to udaje oczywiscie bede omijac brodawki. Wcześniej uzywałam fissana ale nie chciał się wchlaniać i cały dzień lepiaca byłam.

:)Ja przez całą ciążę używałam kremu przeciw rozstępom ZIAJKA mamma mia  firmy Ziaja
i myśle że się dobrze sprawdził a fajnie się wchłania i jest bezpieczny no i  kosztuje niewiele bo 13 zł, a oprócz tego zwykłą oliwkę dla dzieci bambino tylko że po niej ma się trochę "tłuste" ciałko -polecam obydwa  :)

Dziewczyny właśnie mi odszedł czop śluzowy..jakoś od rana się dziwnie czuję...jakaś ociężała jestem no i teraz wiem dlaczego....mam bóle podbrzusza od kilku dni i teraz boli mnie w krzyżu...ciekawa jestem ile czasu potrwa jak złapią mnie skurcze???

reklama
Do góry