reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
Nie ryzykowałabym ze srodkami przeczyszczającymi bo wywołuja skurcze jelit a to pomaga kurczyć się macicy.. Spróbuj nachlać sie soku jabłkowego, pojeśc jabłek i suszonych śliwek i ewentualnie czopek glicerynowy sobie zapodaj...

jak masz problemy z zaparciami to pobróbuj colon c az Ci sie ureguluje.. Rano na czczo proponuje zimne mleczko... no i jedz jabłaki sliwki..

Ja dzis mam straszny dzień cały czas boli mnie podbrzusze (nie mam zaparcia) do tego mam takie nerwy .. julka dzis koszmarna beksa i niedobruch.. Nahuśtałąm jej jak mi ze sklepu zwiała prawie pod auto..:angry:

Ostatnia edycja:
Chyba taka pogoda, że dzieciaki szaleją a my osowiałe i nieruchawe :baffled: Mały dziś też ledwo-ledwo daje znać o sobie. Depresja jesienna?
Muszę jutro iść do lekarza, bo ślinianki mi z lewej strony napuchły - nie wiem czy mnie przewiało, czy to coś poważnego, ale wolę nie ryzykować. Poza tym nie mogę nawet w pełni ust otworzyć przy jedzeniu, bo mnie tam ciągnie.

Elu ja bym na Twoim miejscu nie jezdzila samochodem. Szkoda mi Ciebie :-(
Kluliczku nie slyszalam, zeby olejek pomaranczowy mial negatywny wplyw na ciaze, ale jak masz mozliwosc, to spytaj jeszcze o to kogos, albo poszperaj w necie.
Dziewczyny z przeczyszczajacymi tez byl nie ryzykowala...
No i zeby zadnej z Was nie wpadlo do glowy stosowanie oleju rycynowego pod koniec ciazy, zeby skurcze wywolac!!! Slyszalam, ze niektore osoby to praktykuja...

Ostatnia edycja:
ja mam kolejne pytanie Celinko odnośnie olejków, czy lepszy od Inhalolu byłby po prostu olejek eukaliptusowy, czy już moze ten lek do nosa? bo z katarem jest u mnie problem (mam troszke słabe zatoki.. także zazwyczaj brałam po prostu Cirrus lub coś podobnego).

pobróbuj colon c

potwierdzam. jadę na tym od jakiegoś czasu.
oprócz tego polecam homeopatyczny syrop ''Alvia na zaparcia'' (smak śliwkowy) - bardzo skuteczna homeopatia :tak:
w ciąży można również przyjmować syrop Lactuloza - poleciła mi go lekarka na samym początku (ostrzegam, że mega słodkie, ale łyka się taką mniejszą miarkę, a nie dużą porcję);

mi jeszcze siara nie leci, może nie będzie. ale na prawej piersi mam jeden taki pkt doslownie biały. taka malutka kuleczka. myślałam że to mi za jakiś czas pęknie albo coś takiego i z tego coś będzie ciekło ale nic. widać to i to bardzo dobrze. nie wiem co to może być.

Mi siara leci jak nacisne na sutki,ale jeszcze z mokra koszulka sie nie obudzilam.
co do moich dolegliwosci to musze ponarzekac na bol kostek....to pewnie przez ta ciezkosc:szok:no i co sie namecze i nasapie zeby sie przekrecic w nocy ,to juz moje.

reklama
nie wydaje Wam sie ze ta ciaza juz trwa wieki

mi się tak nie wydaje.
może dlatego, że pierwszy raz jestem w ciąży ?
jakoś tak miesiąc temu czułam się o niebo lepiej, ale teraz też jest w sumie dobrze.

kurcze mi sie wydaje ze czas stanal w miejscu:baffled::baffled:

poważnie ???
a mi się wydaje, że pędzi jak szalony.
jak dla mnie to mógłby na chwilkę teraz przystanąć :zawstydzona/y:
jest mi dobrze.
Młody jest grzeczniutki i mnie za bardzo nie maltretuje, czytam książki do 1 w nocy, wstaję po 9 i nie muszę się spieszyć, piję poranną kawusię przeglądając maile. jest mi dobrze i tak bardzo spokojnie............

Do góry