reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

Kamcia ty udana kobieto hahah jak chcesz to mozemy sie zamienic na brzuchy ja bardzo chetnie oddam swoj ciezar na te ostatnie tygodnie, bo ciezko to mam ja z moimi 15 kg hehe

sylwia wiem co czujesz, bo ja tez sie z tym meczylam przeokrutnie, czasami az plakalam z bolu i bezradnosci, bo zadna pozycja nie dawala mi ukojenia, a na dodatek z tymi bolami musialam pracowac przy biurku, wiec tez sie wycierpialam, ale synus od miesiaca uklada swe nozki jakos inaczej bo juz ,mnie nie meczy.

Mnie wczoraj bolala lewa noga, ja nie wiem co tu jeszcze za dolegliwosci sie przyplacza ale od 7 miesiaca to ja juz tlyko narzekam, to mnie boli, tamto mnie boli, tu uciska, a tam gniecie. Aj jeszcze 1,5 miesiaca

reklama
Ja za to od kilku dni strasznie puchnę...
już rano mam opuchnięte nogi, dłonie - nie mogę do końca pięści zacisnąć, twarz chyba też...
ledwo się mieszczę w buty:baffled:

Rany ale tetrykarium :-D

A czy mogę wymienić zamiast co mi jest, co mi nie jest? :-D
- nie boli mnie spojenie, chyba, że się ruszam, więc się nie ruszam :-p
- nie mam skurczy, za to sobie brzuch odbije przy porodzie krzyżowo-brzusznie :crazy:
- nie mam zgagi, chyba, że się objem słodkiego na noc ale wtedy tylko chwilę
- dziecko nie kopie mnie po żebrach bo nie może, łożysko na przedniej ścianie tłumi wszelkie sadystyczne odruchy w tej części ciała :-p
- nie puchnę, no chyba, że zaliczyć opuchliznę na brzuchu :-)

:-p teraz wasza kolej :-D

A ja ostatnio wypełniałam ankietę o bólu kręgosłupa w ciąży i niestety połowę pytań musiałam ominąć bo nie zakładano tam opcji "nie boli mnie kręgosłup" :) Bałam się tego, bo w pierwszym trymestrze dokuczała mi ta jakby rwa ale odpukać, na razie jest super. Jedyne na co mogę ponarzekać to więzadła, aż się słabo robi z bólu.
I się muszę wyżalić na wyniki badań krwi, poprzednio wyszła anemia, więc dostałam jakieś żelazo na receptę. Na opakowaniu pisało jedna tabletka dziennie albo jedna co drugi dzień. A mi zapisała 2 tabletki dziennie. I było mi po nich niedobrze jak nie wiem co przez pół dnia, aż zauważyłam, ze w dni kiedy zapomnę jednej tabletki to jest ok. więc zaczęłam brać tylko jedną tabletkę a to i tak było już łącznie z witaminami 700 % dziennej dawki żelaza (przy dwóch wyszłoby 1200% - nic dziwnego że źle się czułam). No i po miesiącu naprawdę miałam nadzieję na dobre wyniki a tu ledwie jakiś ułameczek lepsze ale za to więcej rzeczy poza normą. No dosłownie nie wiem czy na kilogramy mam to żelazo jeść czy co... Może źle zrobiłam ze sobie zmniejszyłam dawkę ale to była naprawdę końska ilość :-(

lepi, będziesz spokojna a i my z chęcią poczytamy czy warto zwracać uwagę na takie rzeczy :)
hope a więc:
- nie boli mnie spojenie :)
- nie puchnę :)
- nie mam zgagi :)
- nie bolą mnie kopniaczki :)

ale sie optymistycznie zrobiło ;)))

mi tylko te zebra ciagle dokuczaja, ale nie z pokopania - no chyba ze jak spie to wtedy bez przerwy mnie kopie a ja nie czuje :-D bo tak normalnie to kopy i rozpychanie sie to tylko po bokach brzucha czuje.

oo jest jeszcze cos, mam problemy ze stawami i od nocy cholernie bola mnie w nadgarstku, a rano jakas dziwna wielka zyla mi tam wyskoczyla:/
no nic ciekawe czy zamierza zniknac do wieczorka?:szok:

- Szyja przestała mnie boleć :) to na +
- zgagi nie mam chyba że sie objem jak dziki bączek
- nie puchne tak strasznie jak sie spodziewałam (może jeszcze wszytko przede mną)

Jednak kopniaki to mnie ugniataja jak mogą, młody sie wierci i też uderzenia gorąca mam a przy tym trudności z oddychaniem i wysokie tętno. Młody sie wtedy bardzo denerwuje.

reklama
mnie tez nie boli spojenie
nie bola mnie JUZ zebra :-D
nie boli mnie kregoslup
i nie boli mnie juz moja nerka :-)

za to spac nie mogeeeeeeeeeeeee! Dzisiaj to mialam koszmarnie bezsenna noc, no moze zasnelam na chwilke i przysnil mi sie moj doktorek co samopoczucie poprawilo mi elegancko ;-)

Do góry