reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Witaj Kasia
Ja piore ubranka osobno w Jelpie ale dosypuje Persil Sensitiv albi Vizir bo jakos sam Jelp nie dopiera. Piore osobno bo jest mi tak wygodniej a Zuzia nie ma narazie zadnego uczulenia,tfu tfu.:-)
A wogole to Zuzia przechodzi chyba ten skok rozwojowy albo ma humory, bo chce jest co godzine:no:

Kasia i Kubus witamy wsrod sierpniowek:tak:

Kira
dzieki za nazwe masci na dziaselka:tak:

Raabit
sprawdzaj!!racja rodzilysmy w tym samym dniu , i w tym samym czasie:-), nie zapomne tego nigdy,komentowalysmy porod obydwie na zywo :-D:-D, bylo mi latwiej to przezywac, dzieki tej relacji live:tak:
U nas gdyby tesciowa mu do buzi nie zajrzala , wogole bym nie wpadla na ten pomyls,troche za wczesnie jak na zabki, ale otwieram buzie, wkladam palec a tam dwie cieniuskie zyleki, na dole juz sie przebijaja, na gorze tylko je czuje , beda jeszcze wylazic, ciesze sie, bo jak narazie ma tylko problemy ze spaniem , wybudza sie z byle powodu i strasznie drapie sie po dziaslach, wkladam mu gryzak do buzi, bo sam jeszcze nie zawsze trafi i sie denerwuje, gryzie go z wielka checia:-), po za tym zadnej wysokiej goraczki-37,8,nie placze, nie marudzi.

Mrozik
zdarzylo mu sie ugryzc mnie przy jedzeniu,ale raczej zabkow nie poczulam, twarde dziasla tylko, ale w sekunde oderwalam go od cycka, wystraszyl sie troszke i juz tego nie robi jak narazie, czytalam ze trzeba tak robic, bo inaczej maluch bedzie robil to zawsze, a to boli jak jasna jego mac,jeszcze kiedy wyjda mu zeby na dobre to dopiero by bylo:baffled::baffled:

Ostatnim razem wrzucilam ciemne ciuszki malego do naszego prania ktore wypralam w Arielu , malemu nic a nic nie bylo, ale to ciuchy takie jak spodnie, koszulki,bluzy, bo body , czy rajstopki piore w delikatnym proszku.

Ewelina
jak zdrowko Olivera??
Ewelia zycze Zuzi aby ten skok szybko sie skonczyl:sorry2:

witajcie stare i nowe forumowiczki:-D
ja czekam na wizyte siostry ktora jest stomatologiem, niech obejrzy te dziasla Karola bo na gorze tez ma strasznie ostre:baffled:duuuuzo bardziej niz na dole:tak:i sama nie wiem, dziasla tez smarujemy i masujemy i bardzo to lubi wiec chyba cos w tym jest:sorry2: dzis duzo spokojniejszy niz wczoraj, bo byla poprostu masakra:-(jak nie spal to sie darl a jak pisalam jestesmy w najgorszym momencie najdluzszego skoku- 17 tydz:no:ale w nocy byl spokoj wstal o 1 na jedzonko, potem o 4 tez na jedzonko i na szczescie na kupe bo do 8.30 juz mi sie nie grzebal jak zwykle:tak:i odpukac znosny jest. teraz zasnal mi w lozeczku z pielucha i zaba:-D
ale niestety mamy resztki kolki bo jeszcze czasemmi sie prezy a juz tego nie bylo:no:to znaczy od czasu do czasu cos cisnie- kolkowo.
teraz czekamy na gosci:-)
Luxik buziaki dla malego, moze sie okaze ze Karol tez to wlasnie przechodzi z tymi zebiskami:tak:ale jak wiadomo to moze czaem trwac kilka ladnych tygodni...:szok:zanim wyleza.

Kasia witam nowa mamusie.
Oliver lepiej, tylko tulus sie zrobił i tylko na rekach chce być. Szkoda mi go położyć, bo zaraz zaczyna płakać, a głosik jeszcze słabiutki i chce, żeby sie podleczył, tak ze robie co chce i już wysiadam:-:)-(. Ale czego sie nie robi dla kluseczki.
Co do ząbków to Oliver jeszcze nie ma,a ja Mariannie sprawdzałam zwykłą łyżeczką, jak jest ząbek to stuka:-).

Odnośnie ząbków, to u mnie w poradniku jest napisane że jako pierwsze wychodzą dolne siekacze i jest to miedzy 4 a 8 miesiącem. Następne jedyneczki na górze,a le nie pamiętam jaki miesiąc podali, muszę zerknąć

Hej dziewczyny!
Witam drugiego Kubusia i mamę Kasię!!
Mój Kuba zębów jeszcze nie ma ale staram się go odzwyczaić trochę od noszenia więc mamy ciągły ryk :-( nie wiem czy to przetrzymam...teraz śpi! ufff Po południu jedziemy do ortopedy na kontrolę, zobaczymy co nam powie.

oczywiście pomyliłam miesiące - dolne jedynki między 5 a 10 miesiącem, a górne sprawdziłam już - między 8-12 miesiącem. Przy czym należy pamiętać ze to różnie bywa, bo czasem dzieci nawet już z ząbkami się rodzą :-)

reklama
no no widze że temat ząbków na topie, u nas jeszcze chyba nie ma chodziaż nie sprawdzałam:sorry2:Skoków rozwojowych tez nie zauważyłam chodziaż marudny Piotrek bywa:dry:i noszenie na rekach tez lubi ale nie zawsze:-p moge go połozyc na mate i czyms sie zająć ale grzechotka w reku wtedy obowiązkowo:-)

Dziewczyny wiecie że juz są sierpniówki 2008:tak::-)

Karolina a może u Karola te kolki przez nowe jedzonko??

Do góry