reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ja debridat na Piotrka kolki stosowałam, 1,5 miesiąca temu odstawiłam bo sie skończyły i jest wszystko ok na szczescie:-)
Gratuluje pierwszych ząbków wszystkim maluszkom;-)
Karolina ja pisałam własnie jakis czas temu że po szczepionce mi lekarka powiedziała że jak Piotrek jest na pepti dla alergików to z nowym jedzonkeim warto poczekać tak do 5 miesiaca ewentualnie spróbować jabłko:tak:

reklama
Wlasnie wiem ze maliny uczulaja, dlatego sie zdziwilam ze jest taka herbatka od 4 miesiaca. Dalam Zuzi odrobinke wczoraj bardzo malo jej wsypalam i bede obserwowac, narazie ok.
Gratulacje dla dziciatek, to na gwiazdke co niektore dostana.... ZĄBKI:-D

A propo zabkow to kiedy dawano dzieciom na zabkowanie skorke chleba... hehe, teraz tez nieraz biegnie ze skorka, :-) zeby jej przykrosci nie zrobic to mowie ze "przeciez tyle ludzi dotykalo ten chleb, jest na nim tyle zarazkow":-):-)

Ewelia nie wiadomo czy do Gwiazdki wyleza te zebiska:baffled:u nas juz ponad tydzien ida i nic:baffled:czasem to moze trwac i trwac...a skorki z chleba nie moge narazie dac wiec gryzie szczoteczke do masowania zabkujacych dziaselek:-D

Ktoras z mama pisala ze zeby wychodza kiedy stukaja o lyzeczke, mojemu nie stukaja ale czuje je jak przejezdzam palcem, takie cieniutkie zyletki, pewnie sa schowane jeszcze w dziaslach.Moj maly spi bardzo nerwowo, wogole jest od jakiegos czasu newrwowy, wszystko wklada do buzi, i drapie sie okropnie po buzi, my mamy taki specjalny wielki smoczek z wypustkami masujacymi dziasla, jest wypelniony specjalnym zelem , wklada sie go do lodowki, schlodzony koi bol .

Karolki
gratulacje dla Karolka!!

>mrozik
Debridat podobno jest bardzo dobry - dużo dziewczyn sierpniowych go stosowało z tego co pamiętam. Ale ma wielki minus - bardzo uzależnia!!!:szok::baffled:
>karolki
debridat moze uzalezniac bo dzial na te same receptory co leki narkotyczne:szok::tak:
I cos takiego podaje sie dzieciom!!!!!!?????????':szok::szok::szok:Zgroza!!

Dziewczyny powiedzcie prosze(moze ktoras z was wie,bo szukam i szukam i znalezc nigdzie nie moge) tkiedy cos zje mama, po jakim czasie to sie wchlania do mleka w piersiach??i jak dlugo trzeba czekac az tego w mleku nie bedzie??

Ewelia, my stosujemy mleczko do ciala musteli, lyzeczek nie wyparzam,i daje malemu oprocz cherbatki koperkowej rumiankowa z milupy.

Luxik narazie nie ma ani Karolkowi ani Tomeczkowi czego gratulowac:-)trzeba wspolczuc:-(tych nerwow, piskow i ryku:-(u nas wczoraj jeszcze nie dzwieczalo jak wkladalam lyzeczke ciekawe jak dzis, musze sprawdzic bo to podobno z dnia na dzien jest roznica:tak: ja obstawiam ze to tak szybko sie nie wykluja te zabki, musi to troche potrwac:baffled::baffled:szkoda dzieciatek i nas...mam:-(
Karol spi ladnie ale jak sie obudzi jest ryk i marudzenie a oczeta takie smutne - to musi naprawde bolec:wściekła/y:

Witam wszystkie mamy! Jak mija dzień? Fajnie że już pojawiły się ząbki u niektórych :-) gratulacje!
Ewelia chyba Ty pytałaś o Debridat? Ja podaję Kubie cały czas 3 lub 2 razy dziennie. To poprawia pracę jelit ale nie eliminuje ulewania! Dlatego dziewczyny stosowały go w czasie kolek. Ja dodatkowo zagęszczam mleko Nutritonem i to pomaga na ulewanie!! Kuba ulewa już znacznie mniej niż na początku. To wszystko bierze się z tego że ma nie do końca rozwinięty układ pokarmowy i mamy z tym wiele problemów niestety :-(
Oliwki ani żadnych mleczek nie używam bo była wysypka na buzi i trzeba było wszystko wyeliminować żeby sprawdzić od czego. Kremuję mu tylko buzię. A łyżeczkę parzę gorącą wodą za każdym razem.

reklama
Ola - mnie lekarka powiedziała ze efekty widać od pół godziny do 4 dni po zjedzeniu. Najczęściej jednak reakcja po 2 dniach już jest, dalej to rzadko. Ja właśnie dlatego tego leku nie stosowałam Ola - wolę się przemęczyć i stosowac ostrą diete
Ja nic do smarowania nie używałam - podobno jak nie ma suchej skóry to nie trzeba a nawet nie wskazane - tylko kąpiel w oilatum - wystarczyło. Łyżeczkę co jakiś czas wyparzam - podaję na niej witaminkę

Do góry