reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

my wlasnie wrocilismy od lekarza, Szymcio rosnei jak na drozdzach, juz wazy 8,1kg :szok:

mi lekarka powiedziala ze mam juz dawac jablko, i sok z jablka, a jak nie bedzie plul jablkiem to zupke jednoskladnikowa np marchewka z ryzem (ze sloiczka),

pytalam co moze byc powodem ze sie zaczal czesciej budzic w nocy na cycusia, to powiedziala ze on ma wage jak 8-miesieczny bobas, i ze ma prawo byc glodny, wiec wieczorem moge przed kapiela sprobowac dac kaszke na wodzie, a po kapieli cycus.

no i badz tu czlowieku madry, gdy jedne lekarz mowi nic nie dawac a drugi ze dawac :no:

reklama
Pytam mrozik bo moj maly od wczoraj popoludnia ciagle wymiotuje i cisnie jak na kupe, nie wiem czy to od zebow czy cos zjadlam, tylko co???zastanawiam sie wlasnie, i nie wiem jak daleko mam pamiecia siegac, moj biedny maluch wlasnie zasnal i poplakuje przez sen:-:)-(, przed snem tak krzyczal jakby byl zly:confused:
Wiesz mrozik? juz wczesniej chcialam sie cos ciebie zapytac na priv ale skorzystam tutaj z okazji:blink:, czy moglabys mi podac przyklady menu na caly dzien ktory ty stosujesz??Wiem ze bylas u lekarza ktory ci powiedzial co jesc a co nie, uloze sobie wedlug niego moj jadlospis i bede sie scisle trzymac, bo mam juz dosc zgadywania co mu zaszkodzilo a co nie:wściekła/y:

Karolki
jak to nie ma czego gratulowac?? niedlugo nasze maluszki beda mialy zeby:-), fakt nacierpia sie bidulki kochane, i my mamy tez najemy sie nerwow, ale jeszcze troche i bedziemy to mialy za soba;-):tak:

tomola
duuuzy chlopaczek z twojego synka:tak:, widac go na tym malym zdjeciu, jest sliczniuni:tak:

kozica
tez stosowalam ten zageszczacz, on zawiera maczka chleba swietojanskiego -a to tuczy!!wole kiedy mu sie ulewa i wiedziec ze moj maluch bedzie zdrowy i nie gruby w przyszlosci:baffled:

Luxik mojn tez cisnie jak na kupe i ma objawy kolkowe na te zeby, moze u Tomka to samo???!!!:tak:kup jest wiecej a moja mama mowi ze przy zabkowaniu moze byc tez silna biegunka:-(moze to nie od tego co zjadlas?:no:
wiem ze musimy sie cieszyc ze beda zabki ale momentami jestem juz padnieta:-:)zawstydzona/y:

Ola - ja mam bardzo biedne menu. Na śniadanie bułka biała z margaryną Flora (tegko pewnie u Was nie ma) i jakąś chudą wędlinką. Na drugie śniadanie to samo, ewentualnie bułka z "dżemem" jabłkowym zrobionym przez moja babcie. Na obiad pierś z indyka lub kurczaka z ryżem i marchewką - wszystko gotowane. Może być też zupka na tej piersi np z ziemniaczkami i marchewka. Na kolecję to samo co na śniadanie. Pije tylko wodę niegazowaną i ostatnio kompocik z jabłuszek. Szpinak też od czasu do czasu, no do tej piersi na obiad. Żadnych koperkowych rzeczy bo zamiast mu pomagać , to jeszcze gorzej mu było. Nie wiem czy pomogłam w czym kolwiek, ale moze to faktycznie od ząbków teraz macie?

tomola ja mysle ze Filip zaprosi mame na pyszny obiadek do drogiej restauracji:-Dmrozik zrob sobie kilka fotek nad talerzem z ryzem i marchewka na dowod:-D

Mam nadzieję dziewczyny że synek doceni poświecenie :-D:tak:. Tak powaznie to nie jest tak źle, czasami tylko w nocy śni mi się ze sie gdzieś chowam i opycham czekoladą, hamburgerami :szok::-D. Już jest coraz lepiej, Robię kolejną próbę z nabiałem - chyba uda mi się jogurt wprowadzić ;-)

mrozik czyli ty tez jestes pozbawiona nabialu, to tak jak ja :-(
z nabialu jem maslo, a poza nabialem to wszytsko :-) ale i tak mowie sobie, ze jak skoncze karmic to przez tydzien bede jadla tylko jogurty i serki homogenizowane :tak:

To z tego co widze nie kupie chyba tego Debridatu-niech sobie ulewa:dry:dzięki dziewczyny za pomoc:tak:
Ol i Karola-gratulacje,niedługa bedz ząbki:tak:
My oliwki uzywamy poniewaz jest dovra dla Adasia,pasuje mu,a kapie go w plynie,wiec natluszczam-niewazne co mowia,nie przejmuje sie,i nadal bede ja stosowac:-p
Tomola-duzy chłopiec z Szymonka:-)Ładnie rosnie:tak:
Karola-my nie wyparzamy butelek od 2 msc-a:tak:a prpop tych nowych dan-bylismy wczoraj u innej pani doktor i powiedziala ze jak Adas skonczy 4 msc-e to dawac zupke na obiad-jak wiemy kazdy mowi co innego i najlepiej jak kazda bedzie robic jak uwaza bo inzcaej zwariowac mozna:szok:
A u nas dzis w nocy koszmar:no:Adas budził sie po 2 godz i nie spal po 40-50 min,darł sie,prezyl-kolka jak nic:no:kurde:baffled:wczesniej nie mial a teraz ma,co jest:no:juz sama nie wiem,baki ida,w dzien tez krzyczal,ale nie az tak jak w nocy-jestem nieprzytomna dzis:-(nie wiem jak mu pomóc jak tak płacze-i nie wiem od czego to własciwie:no:teraz sie chwile zajał soba ale juz pomiałkuje:-(wszystko do dzioba pakuje,slini sie na potege,ulewa i jeszcze te nocne atrakcje:no:a juz tak dobrze bylo:-(

reklama
Hej
ale macie przechlapane z tą dietą, ja jem prawie wszystko oprócz grochu i kapusty. Mogę spokojnie zjeść czekoladę, piję mleko, a moja Dominika ani razu nie miała kolki. No mam szczęście.
Nam pediatra powiedziała, że od 5 m-ca podawać zupki i ja tak robię, a jak się wyrobimy (tzn. jak je też sporo mleka - uważam, żeby nie zatracić laktacji) to i deser podaję. Wprowadziłam już też kleik kukurydziany (dodaję czasem owoców) i kaszki ryżowe. No i również dodaję do posiłku 1 łyżeczkę kaszki pszennej.
Na razie zębów ani śladu, jestem w szoku, że już mogą wychodzić, jak ten czas szybko leci.

Do góry