reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

rany moj maly dopiero zasnal, ja juz nie wiem jak mam mojego szkraba do spania zaciagac, wczoraj juz o 22:30 spal, dzis znowu cyrk, okropnosc, wogole malo mi spi ostatnio:-(, budzi sie co chwile, w sumie to zasnal juz o 22:00, i za pol godziny ryk.Mam nadzieje ze to tylko te zeby,zel na dziasla kupilismy dzisiaj,pomaga ale na krotko, potem znowu sie drapie i trze po buzi, a slini sie okropnie!!!!Kupilam dzisiaj gryzaczek wibrujacy, jak maly gryzie to wibruje, jak elektryczna szczoteka do zebow, narazie gryzie jeszcze za slabo ,wiec nie wibruje.:sorry2:

Kira
skoro lekarz nic nie stwierdzil to ulewaniem sie nie przejmuj,nasz pediatra smieje sie z tego, Tomek ulewa od urodzenia, juz sie przyzwyczailam ze kilka razy dziennie musze go przebrac, a ostatnio przez te zeby to z 3 razy w ciagu godziny, czasami owijam go recznikiem i zostawiam tak na jakis czas,bo wymiotuje ostatnio bardzo czesto, pralka by nie wyrobila:nerd:

Mrozik
bardzo dziekuje za menu:tak:,bylam dzis na zakupach, i zaopatrzylam sie w to co trzeba, dodalam jeszcze salate:-)uwielbiam salate, mysle ze nie powinna mu szkodzic

Laura
fajnie ze twoje malenstwo jada juz takie przysmaki, z tymi zebami to masz racje, tez jestem w szoku ze juz moga wychodzic:baffled:

Zmykam w koncu do lozeczka..ufff.
Dobranoc

reklama
Ola-no to widze ze masz to samo co ja w nocy:baffled:zreszta w cisgu dnia mam to samo-jak uda mi sie go uspic to po 15-20 min budzi sie z rykiem:no:nie mam pojecia co jest:tak:jesli chodzi o przebieranie to tak samo mam:sorry2:czasem przebiore,odwracam sie zeby schowac brudne ubranko a Adas juz caly mokry:dry:ale za to jaka wprawa w ubieraniu:-D
Biedny Tomek-moze pomoze ten gryzaczek,no i zel-moze razem przyniosa mu ulge
Wszystkiego Najlepszego dla czteromiesieczniaków:-DOla-dla Tomcia,Raabit-dla Maciusia i Edyta-dla Olenki-zdrówka i buziaki:rofl:

czesc dziewczynki:-)
biedne z tymi nockami jestescie, kurde:-(u nas jak zwykle.ale mniej zjadl:baffled:bo nad ranem to z 50:dry:teraz juz po kupie i wierci sie na kolanach:tak:Kira moze zrob malemu badanie moczu u nas przy takich objawach zawsze daja skierowanie:baffled:wczoraj tez nam dali choc powiedziala ze to zeby:baffled:ale dzis nie udalomi sie zlapac bo kazala do pojemnika - a to niezla zabawa:-D

duzo zdrowka dla dzieciaczkow konczacych 4 miesiace!!!!
ps. nie udalo mi sie wczesniej napisac bo musialam przewinac malego:-D:-D:-Da zaba juz nam nawet na przewijaku towarzyszy:baffled:turla sie z nia na wszystkie strony i zapnij tu czlowieku pieluche:baffled::wściekła/y::-D

Hej Mamuśki.
Dołączam sie do życzeń dla maluszków.
Moj Oliver tez strasznie ulewał, przebierałam nie tylko jego ale i siebie, bo potrafił mi ulać nawet na spodnie i przestał.:-):happy2: Tak sam z siebie od jakiegoś tygodnia nie ulewa wcale.
Wczoraj byłam u prywatnego lekarza. To nie pediatra, ale wszyscy mówią, ze ma szósty zmysł do dzieci. Widzi to co inni lekarze olewają. Sorry za słownictwo, ale byłam z Marianna 3 razy z gorączką 39 w przychodni i nie dali nic poza ibuprofenem, bo zdrowa, a on stwierdził zapalenie zatok, dal antybiotyk i jakieś saszetki na katar i w końcu mi dziecko wyleczył.
Oliver tez dostał antybiotyk, bo ma zapalenie gardła i przechodzi mu już na uszka. poza tym ma rozwolnienie. Ale w końcu dobrze śpi, trochę go budzi kaszel, ale da sie wytrzymać. W dzień tez śpi dużo, bo chyba odsypia chorobę.
Luxik, Kira strasznie współczuję, i wam i maluszkom, ja tez przechodziłam taka zmianę zachowań Olivera. To strasznie frustrujące, bo przecież miało być tylko lepiej, miał przesypiać noce, rzadziej jeść........ :baffled:

Evelina to faktycznie macie lekarzy tam:szok::baffled::wściekła/y:dzieci sie mecza a oni daja leki na zbicie goraczki:no: ale dobrze ze znalazlas jakiegos przyzwoitego juz:tak: buziaczki dla dzieciatek:-)

Ja tylko na chwilkę bo jestem chora i nie dam rady czytac :-)

Wszystkiego naj naj naj z okazji 4 miesiączka dla dzieciaczków: Luxika, Raabit, Ewelli i Kozicy od mojej 4 miesiecznej pociechy Oleńki. No i żeby tak bardzo niewyrózniać to rónież wszystkiego naj dla pozostałych sierpniowych dzieciaczków w końcu codziennie któraś pociecha kończy 4 miesiące :-) Dużo zdrówka :tak:buziaczki;-):-D:-)

Ah kobity moj maly zasnal o 2:00 a obudzil sie o 6:00 rano!!!ryczy i ryczy i cisnie jakby kupe robil a nic nie wyciska:dry:, dalam mu kropelki koperkowe, ale zadnej poprawy nie bylo, jakos zasnal i potem znowu z rykiem sie obudzil, nie wiem czy powinnam sie matwic, ale widze ze Kira masz tak samo, i Ewelina przechodzilas tak samo skok rozwojowy Olivera...hmmm.
Poczekam jeszcze jak nic sie nie zmieni i bede sie martwic idziemy do lekarza.

Dziekujemy za zyczenia
:tak:
WSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH MAM EDYTY, RAABIT, KOZIC, EWELII I ICH 4 MIESIECZNYCH KRUSZYNEK
I TAK JAK EDYTA ZAUWAZYLA, DLA WSZYSTKICH INNYCH KOLEZANEK KTORE TEZ OBCHODZA ROCZNICE

Ewelina
jak dobrze ze znalazlas takiego fajnego lekarza, juz jestes spokojniejsza i dzieciatka zdrowsze-a to najwazniejsze

Karolki zycze powodzenia w lapaniu moczu Karolka:-D:-D:-D:-D

reklama
kurcze u Was juz 4 miesiace stuknęły a u nas doppiero 3:sorry2:no ale to jest jak moja córa nie chciała wyjść, ylko wolała przytulny brzusio :tak:
oczywiscie WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WASZYCH MALUSZKÓW I OCZYWISCIE DLA WAS RÓWNIEZ:-)

Do góry