reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam, czyzbym byla pierwsza ;-)
To ja sie pochwale ze moj maly dzis sie obudzil tylko raz o 3:40 na jedzonka, wiec w sumei spal od 20:00 do 7:30. Ale sie wyspalam :-)

A wczoraj wieczorem bylismy w obi po choinke, z malym oczywiscie, ale sie rozgladal :szok: glowa nie nadarzala za oczami :-D

reklama
Mam teraz takie pytanko, chodzi o jedzonko w sloiczkach, jesli wezme np taka zupke dla dziecka po 4 msc to mam rozumiec ze dziecko powinno taki caly sloiczek zjesc zamiast jednego karmienia mleczkiem? Czy moze mleczko tak jak bylo dotychczas a sloiczek dodatkowo? :confused:
Oczywiscie nie chodzi mi o pierwsz podanie takiego sloiczka, bo to zaczynamy od 2-4 lyzeczek,ale juz potem.

wiec ja druga, hihi, witaj Tomola:tak:
Ja tez sie pochwale ze moj maly przespal znowu cala noc, rany oby mu tak juz zostalo.Przestawiam go powoli zeby wczesniej chodzil spac, przez to sypia w dzien czesciej ale krocej, za to wczesniej chodzi spac, a na tym mi zalezalo.

Tomola my tez kupowalismy choinke- w sobote, w Auchan,i prezenty juz tez mamy za soba, jeszcze malemu trzeba cos kupic.Z tym rozgladaniem to u nas jest tak samo, a jak sie cieszy, hehe, on chyba po mamie bdzie uwieeelbial zakupy.Odnosnie pytania o jedzonko, nie odpowiem bo nie wiem jak to jest:sorry2:

Ewelia
gratulacje dla dzielnej coreczki!!

Dziewczyny czy u was maluchy tez sa taaakie szczesliwe jak zobacza tate??Czasami to jestem zazdrosna, bo ze mna ryczy czasami, kaprysi, a kiedy tata przyjdzie -cisza, usmiech na twarzy i jeszcze sie tak gapi typi slepkami spod byka,jakby mylslal"teraz jestem z tata, idz sobie":baffled::nerd:

Jak tak wyliczamy to ja trzecia:-D

Luxik u nas tak nie ma chyba dlatego że Piotrek widzi nas oboje non stop bo oboje jestesmy w domu a twój synek to tate jak zobaczy po pracy po paru godz to sie cieszy:tak:Mój Piotrek taty nie widział dwa miesiace ale po takim czasie to nie zaczął sie odrazu usmiechać...musiał sobie tate przypomnieć hehe:-)

Piotrkowi chyba po nowej herbatce z jabłkiem wyszło uczulenie...bo nic innego mu nie dawałam ech....:dry:

My tez wczoraj kupilismy choinke już zreszta stoi przystrojona:):)

my juz jestesmy po spacerze, a teraz Szymcio wsunal pol sloiczka marchewki z gerbera :-)

Kiedys ktoras z Was pisala ze sama marchewka jest tylko z z gerbera, to ja dodam, ze jest tez z hippa, bo taka tez kupilam, dla porownania.
Odnosnie sloiczkow jeszcze,czy Wy juz sie zdecydowalyscie na jakas firme? Z moich spostrzezen to hipp chyba najdrozszy, ale czy najlepszy to nie wiem? I jeszcze co zauwazylam ze sloiczki gerbera i bobovity mozna trzymac w lodowce 48 godz czyli praktycznie mozna podawac dziceku przez 3 dni, a hipp 2 dni. Nie wiem czy dotyczyto wszytskich dan, ale te ktore ja mialam w rece to tak wlasnie byly opisane.
Slyszalam tez ze lepiej zdecydowac sie na jedna firme i tylko z jednej podawac, co Wy o tym sadzicie?

tomola dokładnie słoiczek zamiast karmienia, chociaż wprowadza się po troszeczku więc zanim taki słoiczek zastąpi mleczko to kilka dni minie :) Poza tym trochę to zależy od apetytu dziecka czy zje całość - bo może zjeść tylko połowę i więcej nie będzie chciało a niektóre mogą zjeść cały i jeszcze by chciały :D Acha a jakby nie chciało jeść to do takiego obiadku można dodać trochę mleczka żeby był znajomy smak.

Ja sie zdecydowalam na bobovite i tez jest sama marchewka, gerbera kupilam jabluszko i nie smakowalo:no: a bobovity wcina. Hippa tez lubi ale u mnie nie ma za duzego wyboru hippa wiec bede kupowac bobovity. Kupilam juz kilka dan:-D, hehe nie moglam sie powstrzymac, ale daje narazie troszenke jablka z marchewka a za kilka dni moze troche zupki wprowadze. Ja daje male ilosci bo karmie piersia a wlasciwie to powinnam po 6 miesiacu dokarmiac wiec narazie daje tylko tak na smaczek, po 1/3 sloiczka no i nie naje sie tym wlasciwie wiec cyca daje i tak pozniej. A wogole to Zuzia wcale nie ma unormowanych godzin jedzenia i daje kiedy jej sie chce.:-p

A do taty tez sie usmieje, ostatnio bylam zla bo smiala sie do niego na glos a do tej pory tylko do mnie:baffled:

Witamy:happy2:
My dzis załatwialismy nowe dowody:baffled:wstyd sie przyznac ale od slubu jeszcze tego nie zrobilam:zawstydzona/y:
Adas w nocy kiepsko,ale w dzien nie najgorzej:-)
Jesli chodzi o słoiczki to wiem na pewno ze banana Adaś nie lubi:-Dwyjasnil to dobitnie wypluwajac systematycznie to co mu pakowalam do buzi:tak:jabluszko,gruszko tak-banan nie:-)dan obiadkowych jeszcze nie dawalam-jakos sie boje:baffled:
Ola-u nas to samo:no:ale mysle ze to dlatego ze my jestesmy z nimi caly dzien a z tatusiem sa chwilke:tak:mysle ze za jakis czas bedzie tylko mama grana:-Di to tatusiowie beda zazdrosni:tak:
Gratulacje z okazji przespanej nocki-my tez zaczelismy wczesniej klasc Adasia- z lepszym skutkiem co zauwazylam:-)
Ewelia-to gratulacje dla spokojnej Zuzi na szczepieniu:tak:
Tomola-my mamy z kazdej mozliwej firmi-i z Bobofruita,z Hippa,Bobovita-nie patrze na firme tylko na smaki,ale nie slyszalam zeby z jedzonkiem tez trzymac sie jednej firmy-ja tam kupuje jak leci:-)soczki tez,ale fakt Hipp jest najdrozszy,wiec takie podstawowe kupuje inne a Hippa tylko takie ktorych nie ma u innych-gruszka np:tak:a Adas ja lubi:-)

Ja tylko na chwilkę. Melduje sie z Polski. Lot super, mam bardzo dzielnego synka, tylko teraz odsypia.

reklama
Do góry