reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

To ja witam z rana:-)
Tez sie pochwale, ze Karol wczoraj zrobil juz pare niewinnych kroczkow trzymany przez tate:-D
I znow sie powtorze, ze moj maly duzo je, ja tam sie ciesze z tego ale momentami to sie zastanawiam gdzie on to miesci:szok: bo to sa naprawde spore ilosci a on taki szczuplutki:-pmowie Wam zjadl na noc 200 mleka , potem 150 kaszy, 2 x 160 mleka i o 6 rano 100 kaszy i 50 wody zeby go oszukac:zawstydzona/y:w dzien podobnie:tak:

reklama
Witam Was,
oj za rzadko tu zagladam.
Dziewczyny, wiecie co, chciałam napisać odnośnie kataru i używania tych kropelek do nosa. Podobno one niszczą śluzówkę nosa i można się od tych kropelek "uzależnić" w tym sensie, że trzeba bedzie potem często ich używać, bo katar nie przejdzie.
Najlepiej sól wizjologiczna i często oczyszczać nosek. A kropelki stosować naprawdę sporadycznie.

My już dzisiaj obniżamy łózeczko :-)

laura-Ja tez o tym słyszałam,nawet pani w aptece to samo mi powiedziała.My uzywaliśmy oprócz soli fizjologicznej maści majerankowej.

Witamy:-)
Brawa dla Karolka-Adas przesuwa sie prz łóżku ale bokiem:baffled:a jak sie go bierze za raczki to staje na paluszkach:-Dale naprawde jestem pod wrazeniem juz jak Karolek na zdjeciach stal slicznie-super:tak:
Moje dziecko dzis wyspalo sie o godz 5:dry:ale dalam mleko,wzielam do siebie do łóżka i pospal do 8:tak:ale obudzil sie z placzem o 3:no:nie tak jak wcxzoraj(przebudzil sie po 1 z tak potwornym placzem,ae ani ja ani maz nie moglismy go uspokoic,nie wiem co sie stalo,prawie 10 min plakal,a potem nie chcial spac i ciagle w łóżeczku mi wstawal:dry:,le w koncu jakos zasnal)i musialam dziąsełka posmarowac zelem i przeszlo:-)
Pogoda makabryczna:baffled:a ja musze niestety dzis wyjsc

Sorki Karolki,ale jakoś przegapiłam.Gratulacje dla Karolka następny spryciarz nam rośnie.Jakie wy macie zdolne dzieciaczki.Moja córcia ani mysli sama wstać a co tu dopiero o kroczkach mówić.Jak ją postawię to chwilę sama postoi i tyle.
Kira-U nas ostatnio to samo płacz w nocy i tylko smarowanie dziąseł pomaga oczywiście pod warunkiem że da sobie posmarować.

Aneta takie rzeczy to sie dzieciakowi z minuty na minute zmieniaja ani sie obejrzysz a Ala Cie zaskoczy;-) ja pokazywalam Karolowi ze nogami mozna poruszyc jak sie stoi a on nic:-D ale jak sam odkryl to mu sie spodobalo. Ale do czlapania jeszcze mu daleko jedyne czego jestem pewna to to, ze stabilnie stoi na calych stopach:tak:
Kira no pogoda pozostawia wiele do zyczenia:wściekła/y::baffled: a ja sobie zaplanowalam zakupy:baffled:a tu mokro, szaro i ogolnie do d***:wściekła/y:i watpie zeby sie poprawilo:-( a biedni panowie na budowie pracuja od rana ( widze ich przez okno na osiedlu powstajacym obok:laugh2:) moge im tylko pomachac:-D:-p

My dzisiaj byliśmy w drodze do Szczecina,ale musielimy zawrócić bo trąbią od rana że miasto sparaliżowane zero prądu wody itp.A miało być lato chyba mrozik o tym pisała jak sie nie mylę.

Gratulacje dla Karolka,Oli tez czasami zrobi parę kroczków, ale tak jakby przypadkiem :-D , bo potem zapomina o co w tym wszystkim chodzi. U nas noc taka sobie, Oli często sie budzi, nawet już nie na jedzenie. Nie płacze, ale tez nie może spać. Wychodzą ząbki, ma mega katar i jeszcze zatwardzenie. Tak ze dzisiaj założyłam, ze nic nie zrobię, bo maruda ze hoho.

reklama
u nas na razie z ząbkami cisza, bo obie górne jedynki przebiły już dziąsełko, więc teraz już bez bólu będą sobie ząbki rosnąć. Wydaje mi się, że Wiki ma z sierpniowych maluszkach jedno z czołowych miejsc w ząbkach? (4 ząbki). I ostatnie we włoskach, heheh
Łóżeczko obniżamy jutro, mąż ma wolne, więc przygotuje mi wszystko przed swoim wyjazdem. W ciągu dnia buszuje w kojcu i tam się podciąga, ale kojec w drugim pokoju, więc dla bezpieczeństwa łóżeczko tez pójdzie w dół.

Do góry