reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira to dobrze ,że podnosi głowke silny mężczyzna z niego:) jak si eteraz tak slinią to co to bedzie jak będa ząbkowac

reklama
Fiolka dzieci sie teraz beda slinic i kasłać bo zaczela sie wzmozona produkcja sliny-wrecz nadprodukcja:-pi dzieci nie nadazaja z polykaniem:-p
Ja też mysle ze jesli sam podnosi glowe i dzwiga ja to przecie z nie bede mu jej opuszczac:confused2:
Jak miał tydz i polozyłam go na piersiach-juz dzwigal glowe-wtedy to wiadomo bylo za wczesnie-ale teraz juz mu nie przeszkadzam:-)

No mi też położna mówiła że jak dzidzia główkę podnosi leżąc na brzuchu to dobrze bo ćwiczy kręgosłup:eek::tak:mój Wojtuś podobnie jak u maleństwa Kiry nawet na plecach próbuje głowę podnosić:szok::tak::-Dprzecież mu nie zabronię bo niby jak??? do kąta go narazie nie posadzę bo jeszcze nie siedzi hihihi:-D:-)
A tak wogóle to mój synio najpiękniej się śmieje i goworzy do...lalki która wisi na ścianie nad łóżeczkiem:szok::eek:mąż się śmieje że bardzo szybko zaczyna dziewczyny podrywać...:laugh2:chyba podobają mu się rude...:-D

A jeśli chodzi o ślinienie to u nas też tak jest...:tak:mały raczej się nie krztusi ale zdarza mu sie:szok:ostatnio nie mógł złapać oddechu a potem tak się spłakał że nie mogłam go uspokoić:szok::eek:chyba się przestraszył...:-(

dziewczynki moj tez lepek podnosi jak lezy na brzuchu i tez mu nie zabraniam. pisze tylko co lekarka powiedziala:zawstydzona/y:tez go nosilam tak jak opisalam bo dosc sztywno trzymal glowke ale okazalo sie ze nie czas jeszcze na to i ze my matki wymagamy troche za wczesnie pewnych rzeczy od dziecka i prowokujemy je do pewnych rzeczy.
moj Karolek tez sie slini ale nie jakos strasznie:sorry:lpek do buzi tez nie wpycha-robil to sporo wczesniej przy karmieniu:-Dpalce wpychal obok cyca:-D:tak:moze dlatego tego teraz nie robi bo pokochal smoczka:zawstydzona/y:niestety...plusem jest to ze jak placze i dostanie go to jest cisza:-D

dziewczyny moj maly jak lezy to czesto tez cos mu do gardelka splywa bo pokasluje i robi sie czerwony:tak:ale sam sobie jakos z tym radzi:-)myslalam ze to moze katarek a to chyba slina jednak...:sorry:

Moj korali też jak zaczyna buzi paluszki i głośno je ssie:) To już wiem,ze jest baardzo głodna:) Karolina jak to zrobiłas ,że mały Lolo ssie smoczka?? ja kupiłam już 3 rodzaje smoczków i żaden jej nie odpowiada. Mlekiem smarowałam to udaje że się dławi:) a przydałby sie taki tłumik w formie smoczka:)
Moja bardzo upodobała sobie królika różowego , który jest przy macie. Potrafi tak do niego przez 10 minut "nawijać" :)

fiolka Wojtek też na początku tak jakby się krztusił smoczkiem:szok::tak:ale wtedy wkładałam tylko czubek smoczka do buzi i jak sam go wciągnął to już było ok:-D

reklama
fiolka moj Karolek juzw szpitalu dostal smoka bo jak go do piersi przystawialam to nie ssal tylko lizal brodawke wiec go na smoku uczylam ssac porzadnie:-Djak mial 2 doby i dostal smoczka to wzial lapke w to koleczko wlozyl wyciagnal i lizal czubek smoczka:szok::-D:tak:a potem jakos zalapal i teraz ciagle chce :no:pociesz mnie ze jak chce pogadac to lapka w niego uderza zeby mu wypadl:-Dteraz tez lezy na macie i gada do pieska z pileczka:-Djego ulubiony:tak:

Do góry