reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Fiolka - na buzie maluszka mnie lekarka poleciła maść witaminową - kosztuje koło 2 zł. Moja kuzynka zawsze ja stosuje swojej Gabi (ma już 1,5 roku) jest z niej bardzo zadowolona. Ja ją zakupiłam, ale jeszcze nie używałam, bo na dwór nie możemy jeszcze.
Jeśli chodzi o krem na rozstępy na piersi to mało ich można. Na pewno można z Musteli, ale trzeba przemyć przed karmieniem.

reklama
wiec coz dziewczynki z tym noszeniem to jest tak...:cool:jak to opisac???:-D
ja nosilam go tak jak wiekszosc ( z tego co widzialam przed wejsciem do lekarza) przed soba trzymajac pod pupa i pod glowka a on byl zwrocony przodem do mnie-to jest ZLE!!! Tak samo ale jak byl oparty pleckami o moja klatke tez jest ZLE!!!
na samolot brzuszkiem w dol (uwielbial to bo baki szly jak nie wiem:-D) tez jest ZLE!!!OCZYWISCIE CZESCIA BADANIA JAK POWIEDZIALA PANI DOKTOR JEST PREZENTACJA JAK NOSIMY DZIECKO W DOMU-PAMIETAJCIE:-ptrzeba nosic na jednej rece z dlonia pod kolankiem i dziecko musi byc wygiete w C tak powiedziala i pokazala mi ale nie umiem tego inaczej opisac:zawstydzona/y:Fiolka fajnie ze twoj dzieciak tez tak spi myslalam ze tylko moj i ze to cos nie tak:-Da nawilzacz tez mamy i sie sprawdza.

Karolina ale jak nosić na tej jednej ręce to dziecko ma być zwrócone twarzą do mnie czy pleckami???:szok::zawstydzona/y:chociaż szczerze mówiąc to na jednej ręce ja już raczej nie dam rady...:zawstydzona/y:noszę na 2 sposoby które Ty opisywałaś i myślałam że to dobrze...:szok:

Gosiu ja tez myslalam ze tak jest dobrze:-Dale w takich pozycjach dziecko jest za bardzo napiete. na jednej rece zwrocone do ciebie bokiem(glowa w zagieciu lokciowym) ale mnie tez reka zaraz boli:-Dwiec nie wiem...
ja na buzie stosuje emolium ale w domku bo jest nawilzajacy, wiec przed wyjscie na dwor to tak ze 2 h wczesniej
tlusty kupilam bambino ale nie stosuje bo Karol mial uczulenie jakies wiec sie wstrzymalam
fiolka ale twoja tak przez caly dzien przysypia bo moj Karol tak:szok:

Karolina dzięki już pojęłam:tak::-D no może rzeczywiście takie noszenie jakie ja "stosuje" jest za ciężkie dla dziecka...hmm:szok:postaram się chociaż tak długo jak dam radę nosić tak jak Tobie mówił lekarz:-);-)

Kurcze dziwna ta pozycja...:szok:chyba nie widziałam nigdy żeby tak ktoś dziecko nosił:sorry:ech ci lekarze...a ta pozycja to jest odpowiednia dla każdego dziecka czy wtedy jak są jakies problemy z bioderkami np.

Natalia ja tak nosiłam małego ale teraz jest już za ciężki po prostu:tak::szok: nieraz jeszcze go tak noszę ale dodatkowo podtrzymuję go też drugą ręką bo za ciężki:-D

no coz Natalia to jest pozycja dla wszystkich dzieci taka idealna jak twierdza lekarze:-Da to my musimy dzwigac...ja tez wczesniej Karola tak nosilam ale potem mialam wrazenie ze jest mu lepiej w takich jak sie okazalo niedozwolonych pozycjach:-D
My nie mamy problemu z bioderkami na szczescie:tak:

reklama
A ja zawsze tak nosze Nikodema i jest to dal mnie zupełnie normalne. Noszenie przodem czy w ogóle w innej pozycji to jak juz dziecko będzie troche strasze i stabilniejsze.

Do góry