reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Madzia a ile ma synek?? bo nasza mała ma 2,5 m0ca i zaczyna robic kupkę co 2 dzień ale to taka duuużą:) też miała problemy z wypróżnianiem ale to nie była kolka. Podajemy jej grppe water i pomaga:) ale czasami ma jeszcze problemy z gazami i musi sie namęczyć aby puścić:)

reklama
Oliver tez ma problem z kupkami. Niby robi codziennie ale meczy sie i np. dzisiaj obydzil mi sie o 7 placzac i strasznie sie prezyl.
Katarek tez ma chyba caly czas, ale to wina Marianny, bo ze szkoly przynosi. Tutaj lekarka kazala do noska wlewac s. f. Doslownie wlewac tak po 2 ml

Witam!
Po pierwsze życzę duuuużo zdrówka wszystkim chorującym maleństwom!!! :-)

fiolka jeśli się mogę wtrącić...:zawstydzona/y:ja tak jak pisałam najpiwrw karmię malucha potem noszę go aż mu się odbije następnie mały się bawi i rozmawia (w międzyczasie jeszcze zdążę go przewinąć:tak:) potem jak zaczyna marudzić to jeszcze chwilka noszenia-bo nieraz jeszcze mu się chce odbić jak widzę że już bardzo zmęczony to do łóżeczka i zasypia. Zdarza się że nie może zasnąć wtedy potrzebuje smoczka:tak:a nieraz jeszcze go wyciągam na krótkie noszenie:tak:. Poza tym widząc że często tak niespokojnie wierci się w łóżeczku niedawno zaczęłam dawać mu "niunię" czyli pieluszkę tetrową którą kładę koło jego buzi a on natychmiast się w nią wtula i zasypia-teraz daję mu ją za każdym razem:tak::-Dtylko jak mocno zaśnie to ją odkładam bo boję się że się udusi:szok::zawstydzona/y:Brzmi to może skomplikowanie ale jest całkiem nieźle. Twoje maleństwo napewno też nauczy się zasypiać samo:tak:Życzę powodzenia

Właśnie miałam pytać czy Wasze maluszki też tak się ślinią ale widzę że tak:tak:Wojtek wygląda jakby ząbkowanie się zaczęło hihihi :-D:laugh2:

Duuuuuuużo zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków:tak:
A ja mam pytanie:confused:zauważyłam że Adasiowi podczas cycolenia strasznie bulgocze w brzuszku:confused:brzmi to dziwnie,nie wiem o co chodzi-zapomniałam spytac pediatry jak byłam,ale moze któras z was ma takie cos,albo wie co to takiego-przybiera dobrze na wadze,ale to bulgotanie mnie frapuje

Szybkiego powrotu do zdrowia dla wszystkich chorusnych maluszkow!!

Fiolka moj maly nie zasypia sam zawsze.Ale zazwyczaj kiedy sie porzadnie naje.Pokreci sie minute i oczy mu sie zamykaja, a czasami jak juz sie naje to zasypia mi na rekach i jak go klade to spi, w nocy tak jest zawsze ale w dzien to klade sie kolo niego, glaszcze go po nosku, miedzy oszkami, kiedys gdzies przeczytalam o tym i mojemu pomaga, albo daje malemu cycek i lezymy az zasnie, albo muzyka, jak juz naprawde sie wierci to biore go na rece i puszczam muzyke,czasami taka ostra,albo do wozka i wkaczam pochlaniacz, dzieci lubia monotonne dzwieki, suszarke tez lubi.

Odnosnie kupek, moj kiedy ma problemy pomagam mu termometrem, ale czesto robi sam.Od kirdy zaczelam wiecej pic malemu skonczyly sie problemy z kupkami.

Kira
u mnie tez maly tak mial, to powietrze, twoj maly moze lyka powietrze???moze ty myslisz ze on sie nie najada, a moze jak sie nalyka tego powietrza to potem go gazy mecza??Ja mialam ten problem.

A my po dwudniowej akcji kolka.Rany jak juz mojego dopadnie to trzyma dlugo!!!:szok:noc dzien, noc dzien z kilkugodzinnymi przerwami, glowy ze zmeczenia nie umialam trzymac:baffled:No ale juz po....

Zastanawialam sie ostatnio gdzie sa nasze inne kolezanki Sylwia,Naur,Lidka,Viviana i wszystkie inne dziewczyny:eek:

reklama
Gosiu i Olu bardzo dziekuje za porady bardzo mi pomogły w usypianiu małej. Coraz bardziej zasypia sama:)
Kira mojej małej tez tak bulgocze szczególnie w prawym boku, pediatra powiedziała, ze to powietrze które dziecko łyka podczas karmienia.
madziara od kąt pieje po 6-7 herbat Hipp dla kobiet karmiących mała systematycznie rano wali duuuuza kopkę:) oczywiście stęka przy tym mocno. Czasami kładę ja na przewijak i rozbieram do połowy i masuje jej brzuszek to dużo pomaga.A potem taka radosc na buzi koralika:)

Do góry