reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Tomola-Gratulacje dla Szymonka.Jak tak dalej pójdzie to roczek o własnych siłach przejdzie.
Edyta-Ola niesamowita że po tych schodach tak zasuwa.
No widzę Karolek też perszing po schodach.

U nas do samodzielnego chodzenia to jeszcze daleka droga,na razie raczkuje,wstaje w łóżeczku i chodzi za rączki.

reklama
no niech zgadnę kobitki-pogodę macie do d...??? bo się taki ruch na forum zrobil, ze hej :-D
Kira super, ze z Adaskiem lepiej, no widzisz tak czasami jest, ze nie wiadomo co jest ;-) brzmi smiesznie, ale tak wlasnie bywa.
chyba nie jestm w stanie wam wszystkim odpisac, widzę, ze jest temat schodow, no boje sie o nie strasznie, mamy 2 pietra i planujemy zmienic, szukamy nowej chatki i choc ofert mnostwo, to trudno cos znalezc, bo ja juz nie chce w miescie :no: chce, zeby bylo nowe lub wyremontowane, tansze(w tej chwili placimy 900 euro, ale to tu norma, jednak dla mnie kosmiczna kasa), no i aby bylo gdzie na spacerki chodzic, to chyba najwazniejsze, ze wzgledu na Kubuska :tak:
co do pasty, to nie wiem, mam problem,aby malego wogole namowic na wziecie szczoteczki do buzki, on owszem wezmie, ale upodobal sobie jej druga strone i nie ma mocnych :-p mamusia musi wymyc zebolki gazikiem ;-)
Laura fajna metoda usypiania, a co najwazniejsze szybka :tak: tylko jak ty to robisz? pochylasz sie nad lozeczkiem, czy bierzesz mała na ręce?

ja tylko czekam, az malemu zejdzie wysypka, chce na spacer :tak:, mam juz dosc tej pogody i siedzenia w domu-koszmar... czuje sie jak w wiezieniu normalnie.
No i gratulujemy małym odkrywcom nowych umiejętności i ząbkow, a chorobkom nadal zdroweczka ;-)

Poszłam jednak do lekarza i całe szczęście:no:
Okazało sie ze ta nasza chrypka jest spowodowana zweżeniem krtani-prawdopodobnie przez wirusa jakiegos- co u takich maluszków jest niebezpieczne bo moze dojsc do uduszenia podczas snu:sad:Wymioty przez gorączke i to zwężenie:-(
Na 18 mamy laryngologa i sie okaze czy potrzebny antybiotyk:no:
Paranoja jakas:shocked2:jak pomysle ze mogł sie udusic podczas snu....:sad:
Mam nadzieje ze nie jest to powazne zwezenie ze az antybiotyk bedzie potrzebny:-(
Edyta-to niezle z tymi schodami:tak:brawa dla Olusi

Ostatnia edycja:
My siedzimy u mojej mamy w słupsku dawno nie zagladałam dni tak szybko lecą..... a u nas swieto Piotrek ZACZAL CHODZIC:-):-):-):-)(w koncu hehhe:-D)normalnie na spacerku idzie obok na trawce albo na chodniku w domu tak samo wiec kregoslup odpoczywa naprawde super to wyglada i chodzi tak fajnie ostroznie bo wczesniej to rozpedzal sie i biegl na oslep prawie heheh:-)Wczesniej tez sie puszczal ale mimo wszystko za reke chodzil i nie byl taki stabilny:sorry2:No i ząbkow juz jest 8 jakis tydzien temu wyszly dwa kolejne

Wieczorkiem siade i nadrobie czytanie postow

Ostatnia edycja:
Kira przerazil mnie twoj post, jak to wirus powoduje zwezenie krtani??? no az w glowie sie nie miesci ile tego paskudztwa się namutowało ostatnimi czasy, teraz to juz trzeba na wszystko uwazac, dziecko kichnie i migiem do lekarza leciec :no: co to sie dzieje...oby tylko nie zapisywali małemu zadnych antybiotykow-no trzymam za to kciuki ;-)
Natalia85 jak to zaczał chodzic???:-D przeciez PETER popieprza juz od dawna jak szalony heeee

Kira - oby szybko minęło!!! jak widac nie zawsze można na zęby zgonic, dobrze, że poszłaś:tak:
Natalia - gratulacje, odpoczniesz kochana w koncu;-):-)
I my sie pochwalimy - Karolek na dzień przed skończeniem 11 mcy zaczął sam chodzic!!!:-D:-D:-Dtak sie cieszymy wszyscy:zawstydzona/y:poprostu go puściłam żeby sprawdzic co zrobi a on złapał równowagę i zrobił krok:szok:potem znów równowaga i ...poszedł:-pjeszcze trochę czasu minie zanim będzie śmigał ale już się zaczęło:tak:dodam, że wszystko odbywało się na trawie.Kolki były po tatusiu a chodzenie w wieku 11 mcy po mamie:cool2::-p

Ależ gratuluję Waszym dzieciom, że już same chodzą, wielkie brawa.
Kira szok, dobrze że poszlaś do lekarza, i mam nadzieje ze szybko minie ten wirus.

NataK lub Kira pytały, jak usypiam przez szeptanie, tak więc szeptam nie na rączkach wcale, tylko na naszym łózku - moje dziecko samo się podkłada do szeptów :-) normalnie komicznie to wygląda, kładzie się na brzuszek i nadstawia ucho ;-) i czeka, a potem zmienia pozycję tylko i znowu każe sobie szeptać.

reklama
Jestem juz w domku:tak:
Na szczęście okazało sie ze to "tylko" angina ropna:eek:a nie wirusowe zapalenie krtani:tak:ale i tak mamy antybiotyk:-(
Całe szczęscie ze to nie krtan.Pediatra powiedziala ze ma powiekszone migdałki ale nie widzi nalotu,laryngolog założył lampke ze swiatełkiem,Adas zafascynowany otworzył buzke i mozna było idealnie obajrzec:-Duszka czyste:tak:
Karolki-Ogromne gratki dla kolejnego spacerkowicza:-)
Natalia-przeciez Piotrus nie chodzil-on biegał:-D

Do góry