reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

edyta ojej :szok::-( biedna kruszynka, trzymajcie się dzielnie kochani, oby wszystko bylo ok ;-):tak: no i daj nam znac co i jak z malutka jak juz cos będziesz wiedziec od lekarzy-no zdroweczka dla Oleńki ucałuj ją od nas w ten słodziutki dziubek ;-)

reklama
Edyta-Współczuję szpitala ale może to i lepiej niech ją dobrze przebadają,no i pod kontrolą będzie.TRZYMAM KCIUKI!!!!

Ja na chwilkę , bo przjechalam do domu sie przebrać bo Ola zwymiotowała na mnie. Nawet nie bedę opowiadać o tym jak krzyczała przy zakaładaniu wenflonu itd. Nie mogła sie uspokoić przez 3 h płakała Nie da sie w ogole połozyc do łozeczka. W ogole jestem na sali gdzie są tyko łozeczka nie ma łozek dla matek:angry:Tak wiec zapowiada się ciekawa noc i cały tydzień:-(Porobili jej badania, miała rtg płuc. Narazie wiadomo że wyszły bardzo złe wyniki krwi tzn wskazujący na ostry stan zapalny. Osłuchowo to nadal oskrzela.:no: Jutro bedą wyniki posiewu i rtg. Niewiem jak ja tam wytrzymam tydzień. Oby jej przeszło jak najszybciej. Dostaje kroplówkę , antybiotyk dożylny i inne leki. Ma też inhalacje. Odezwe sie jutro. Pozdrawiam i zdrówka dla waszych szkrabów.:-)

Edyta strasznie mi przykro:-(ale jestes pod dobra opieka i wiesz, ze nic zlego sie nie stanie:tak:moze Wam pomoga i w koncu zdiagnozuja czemu malenstwo tak Ci czesto choruje:-(duuuuzo zdrowka dla Olenki a dla Ciebie cierpliwosci bo ciezkie dni przed Toba sama to przechodzilam pare miesiecy temu:-(bedzie dobrze!!!takie maluchy szybko sie regeneruja i zapominaja o tym co przeszly:tak:;-)

Edyta - a może pozwala ci wziąć karimatę i koc - u nas można było. Wprawdzie 3 dni na krzesełku spałam, ale późnieij u innych mamusiek podpatrzyłam i pod łóżeczkiem rozłożyłam się. Pomogło. A pytałaś czy jest możliwość dostania pokoju dla ciebie i Oleńki?. Może można się "zapisać" jeśli są wszystkie zajęte? Tylko to trochę kosztuje, ale dla dziecka lepiej, bo nie ma kontaktu z innymi chorymi maluszkami, a piszesz że Oleńka tak łatwo łapie choróbska
No i najażniejsze - powiedzieli ci cos o astmie? Chyba jak by coś takiego podejrzewali to od razu by powiedzieli. Może ma zapalenie oskrzeli z obturacjami - wtedy też są takie duszności (wiem bo Filip miał dwa razy i też raz leżeliśmy na to w szpitalu). Koniecznie napisz jak juz będziesz w domu. Uściskaj Oleńkę od nas i szybkiego powrotu do domu życzymy

Luxik - jak tam przygotowania do urodzinek? My juz tort zamówiliśmy :-p. Ty pewnie sama robisz bo zdolniacha kulinarna jesteś :tak:
Powiedz jak to jest z takim małym w samolocie? Bo wy już lataliście. Gdzie siedzi? na takim zwykłym dużym fotelu? Wysiedzial ci cały lot? Dał sie przypiąć pasami?

Edyta strasznie mocno ci wspólczuje trzymajcie sie i daj znać co się dzieje oby to nic powaznego.
A u nas wczoraj koszmar mała zasnęla w południe i jak się obudziła cały czas płakała i cały czas przysypiała aż w końcuzwymiotowała i zrobiła taką kupę że nogawką jej kapało po przebraniu zwymiotowała jeszce 2 razy dałam jej troszkę mietki do picia ale też wszystko chlustało przespoała się chwilkę i obudziła się w dobrym humorze.

reklama
Dałam jej troszke mleczka była taka przeczyszczona zjadła 100ml i za chwilke wszystko zwymiotowała dałam jej acidolac nie wiem co mnie podkusiło i jej przeszło później zjadła 2 suchary i wypiła cały niekapek mięty i do dzidzisiaj spokój ale jeszcze wczoraj chyba z 10 rzadkich kup mam nadzieje ż eto nie jelitówka tylko ewentualnie coś na żołądek jej siadło

Do góry