reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

USG niestety nie jest ogólnie rozpowszechnione - u nas gdyby nie kuzynka to bym o takim badaniu nie wiedziała, a warto je zrobić, nawet jak trzeba trochę kasy wydac. Lekarze kierują na nie jeśli przy zwykłym badaniu zauważą coś niepokojącego (zazwyczaj). U nas niby było ok, sami poszliśmy na usg i wyszło że jest dobrze ale warto parę ćwiczeń robić, bo jeden staw jest troszkę słabszy i żeby Filipek w dorosłym życiu nie miał problemów to parę uwag nam lekarz dał. A z tym kładzeniem na boczku to nieźle - nam w szkole i w szpitalu kazali tylko i wyłącznie na boku - tak zresztą Filip sypia, nawet mu kocyk pod plecki podkladam.
Jeszcze jedna rzecz - jest taka akcja Stowarzyszenie WIOSNA ja w tym roku się podjęłam ze znajomymi, może któraś z Was będzie też miała chęć, jeśli nie w tym roku to może w przyszłym
Spokojnych snów wszystkim życze

reklama
wiesz raabit nie nazwalabym tego "przesypia noc", poprostu obudzil sie raz na jedzonko , a nie cztery razy :-D
Zobaczymy co dzis pokaze :confused:

No nieźle-nie klasc na boku??:szok:Adas od urodzenia spi na boku-tak radzili w szpitalu a i on lepiej tak spal:tak:teraz tez spi na boku z twarza w pieluszce:happy2:

Kira nasz urwis też śpi na boku z pieluszką na buzi :tak: ale mamy problem bo mimo różnych podkładek pod plecki to on tak sie kręci że ciągle śpi na prawym boku i ma troche główke płaską z prawej strony :wściekła/y: pediatra mówiła ze to sie wyrówna jak zacznie siadać i wiecej leżeć na brzuszku ale wkurza mnie to bo tak troche dziwnie wygląda :szok::-( czy u was dziewczynki tez tak jest?

Kule, a moj Szymcio w ogole nie spi na boczku :-(
w lozeczku zawsze na plecach, a na boczku to jedynie z nami w lozku jak sie do mnie tuli, bo wtedy od razu cwaniak na boczek sie przekreci:-)

my bylismy na jednym usg i nic o drugim nie mowili bo bylo wszystko ok:tak:
moj Karol tez spi na boku:szok:on tylko tak zasypia z nosem w poduszce:-Di musze mu go potem odkopywac:baffled:
tomola skoro maly nie toleruje mleka moze popros o recepte na puszke preparatu zastepczego np bebilon pepti i na tym rob kaszke bo te mleczne kaszki to chyba odpadaja w takim wypadku:sorry2:
ja karmie nutramigenem i na tym bede robila jak zaczne podawac:tak:
Karol byl dzis super grzeczny - czyzby zeby odpuscily:cool2:ciekawe jak w nocy:baffled:pewnie standardowo od 4 wiercioch sie wlaczy jak codziennie:wściekła/y:

My tez bylimy na jednym USG a o drugim nic nie mówili:happy2:
A ja mam do Was pytanie:tak:-bo pani doktor u której bylam powiedziala ze kaszki ryzowe i mleczno ryzowe wzmagaja gazy i zatwardzenie i powiedziala ze jesli bym miala z tym problem to mam podawac kaszke kukurydziana-i tu moje pytanie-czy sa blyskawiczne??bo ta zwykla to sie godz moczy w wodzie,potem 30 min gotuje i jeszcze studzi:baffled:a cos szybszego??Adas sie wscieknie a ja oszaleje przygotowujac ja:dry:a dobrze wiedziec na wszelki wypadek:tak:

reklama
No wlasnie tez sie zastanawiam-ale skoro lekarka polecila:confused:sama nie wiem-czytalam ze od 6 msc-a,A jest bezglutenowa:tak:jest podstawa w diecie bezglutenowej

Do góry