reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik wszystkiego najlepszego..... i przespanych nocy.
Zdrowia szczęścia pomarańczy niech i Carlo nago tańczy.
:-D:-p
Marianna tak właściwie o tez ma urodziny dzisiaj, ale wczoraj robila przyjecie dla swoich przyjaciół.

reklama
Luxik wszystkiego naj naj naj !!!! oprocz standardowych zyczen oczywiscie przespanych nocek i wiele radosc z posiadania malego rozbojnika:tak:

a u nas nocka zapowiadala sie zle:baffled: o 24 zaczal sie juz krecic a nigdy tego nie robil:no: i tak na drzemce i kreceniu dojechalismy do 4 potem wypil herbatke i zjadl a jak wyciagnal lapki nad glowe wiedzialam ze juz troche pospi:-Di wstalismy o 8.30:-)

Ola Marianna odemnie tez duzo całusków:-Dwszystkiego naj naj:tak:

Kurcze dziewczyny z tymi nockami to mnie troche przestraszyłyście bo ja mam taki luksus juz druga noc jak mały zasypia o 20 i budzi sie dopiero o 5:-)ale jak widać dla każdej mamy i dzidzi przychodza ciężkie dni i ciężkie nocki więc jak wy bedziecie miały to za soba to może u mnie sie zacznie:szok::szok:juz sie boje bo Piotrek mnie tak rozpuścił i rozpieścił ze swoim spaniem że nie wiem jak dam rade sie przestwaic na wstawanie:szok::no:

Marianna i Luxik wszystkiego najlepszego!!!

Kira daj znać jak minęła noc? bo u nas niestety nie było za dobrze mały budził sie 3 razy! :szok: mąż teraz odsypia bo jest nieprzytomny a ja przynajmniej troche sie wyspałam :tak: ale dzisiaj ja już bede sie zajmować małym w nocy i az sie boje co to będzie :szok::baffled:

A tak przy okazji dziewczyny od kiedy my podajemy małemu kaszki własnie zaczął super sie załatwiać :tak: potrafi zrobić nawet 3 kupy dziennie i to takie bardziej wodniste :-D a kiedyś mieliśmy problemy z zaparciami :wściekła/y: także nie ma sie co bać kaszek, bo każde dziecko inaczej je toleruje :-D

No to ja znów z doskoku. Ola wszystkiego naj, naj, naj!!!!!!!
U nas wszystko OK, mała rośnie jak najęta, wesolutka bardzo, ciągle gada i śpiewa. Na brzuchu łapie wszystko dookoła i najchętniej tylko tak by leżała, a to super, bo najzdrowiej (Julia w ogóle nie chciała na brzuch). No i niestety w nocy poterafi jeść 10 razy!!!!!!!!!! MASAKRA poprostu, na mózg jej chyba coś padło a ja jestem ledwie żywa. No ale udałao mi się ją naklonić do butli, bo wcześniej wcale nie chciała a jak ja wychodziłam, to była poprostu głodna. No i teraz dostaje od 3 dni na wieczór butlę z mlekiem (bebilon2) to może chociaż pół nocy będzie lepiej przesypiać niż na cycku. Ach...niech to się już szybko kończy...no ale już 4,5 m-ca za nami.
Za tydzień szczepienie, to dowiem się ile waży, bo klops jest niezły.
Muszę juz kończyć, bo Julia traci cierpliwość a jesteśmy same w domku, bo Ula z tatą na sparerku.
Pozdrawiam i ściskam Was gorąco!!!

Witaj Naur:tak:
10 razy w ciagu nocy!!! boze a jak Twoje piersi reaguja na taka eksploatacje???
Karol dzis maruda straszna:baffled:nie wiem o co znow chodzi:baffled:teraz zasnal moze pospi ze 2h - oby:tak:

Naur odswietnie do nas zagladasz..ale ważne że zagladasz:tak:jak bylysmy wszystkie jeszcze z brzuchami to było więcej czasu nie??:tak:sama jestem ciekawa jak Twoja Ulcia wygląda:-D
Mój mały spi :-)byłam po recepte bo juz nam sie wit D skończyła i mleko też(bebilon pepti jest w nowych puszkach hehe myslałam że w aptece mi cos innego chca wcisnąć:-p:-D)

Witam!
Wszystkiego naj.. dla Oli i Marianny!
U nas noc nie była taka zła... teraz Kuba też zasnął (a przed południem spał już 2 godz) przynajmniej czuję że jest weekend hehehe,,,
Ja dodaję do mleka kleiku ryżowego i wydaje mi się że to po nim pojawiły się te kolki ale nie odstawiłam i teraz po wieczornym karmieniu trochę się wierci to masuję mu brzuszek i tak po 15 min zasypia, nie chcę z kleiku rezygnować bo Kuba żarłok jest i mlekiem wieczorem się nie najadał, zatwardzenia nie miał ale my cały czas Debridat podajemy.
My w tym tygodniu też byliśmy na USG bioderek (po raz 3 i ostatni) nam pan doktor zalecił noszenie na boku tak jak murzynki :-) a wcześniej ćwiczyłam z nim pozycję żabki jak leżał na brzuchu ale teraz już nie trzeba.

reklama
Do góry